aanmeld knop
dot

Met de kids op pad in Parijs

vliegen.jpg
Parijs, je moet er minimaal eenmaal geweest zijn in je leven. Maar als je er eenmaal gewest bent, keer je vroeg of laat terug naar de Franse hoofdstad. Voor de sfeer, de bijzonder cultuur, de kunstenaars, de Eiffeltoren en de gezellige terrasjes, en natuurlijk het lekkere eten.

Parijs is de perfecte wereldstad voor een stedentrip. De stad is voornamelijk erg bekend onder verliefde stelletjes en groepen jongeren, tot ouderenvereniging de Zonnebloem: voor elke doelgroep is Parijs een topbestemming. Maar wat kun je allemaal doen met kleine kinderen in Parijs? Het moet tenslotte óók voor hen een onvergetelijke stedentrip Parijs zijn. 

 

Sightseeing in de stad

Het eerste (wat bovendien geen geld kost) kun je midden in het centrum doen. Ga naar een van de bekende bezienswaardigheden en breng een bezoek aan:

  • het beroemde museum Het Louvre
  • de Eiffeltoren
  • de Sacré-Coeur
  • de Notre-Dame

De meesten liggen redelijk dicht bij elkaar, en kunnen dus te voet bezocht worden. Is het iets te ver voor de kleintjes? Dan is de hop-on hop-off bus een ideale oplossing. Parijs heeft veel geïnvesteerd in fietspaden en fiets-tours. Je kunt dus (wat de meesten niet denken) erg leuk fietsen in de stad én een hoop zien.

 

De parken van Parijs

De stadsparken zijn ideaal om tijd door te brengen met het gezin! Een park voor jong én oud is ‘Jardin du Luxembourg’. Kom even lekker tot rust op een bankje (met uitzicht op de Eiffeltoren!) en de kinderen kunnen hun gang gaan in de speeltuin. Door het hele park vind je prachtige authentieke standbeelden terug, van de Parijse cultuur. De kids kunnen in dit park o.a. pony rijden, klimmen op speeltoestellen en naar het poppentheater. 

 

Bootje varen op de Seine

Een activiteit geschikt voor kinderen én ouders: bootje varen op de Seine. Een rondvaart maken kan in Parijs zowel overdag als ‘s avonds. Ontdek de stad vanaf de mythische Seine en koop een kaartje voor de rondvaartboot. De kinderen zullen het fantastisch vinden om Parijs vanaf het water te zien. Kinderen onder de 4 mogen vaak gratis op de boot, kinderen van 4 t/m 12 voor €5,50 en volwassenen betalen €13,50. (Prijzen 2015)


Disneyland Parijs

Deze activiteit mag niet overgeslagen worden … een bezoek aan Disneyland Parijs! Voor de kinderen is een bezoek aan dit pretpark een wens die in vervulling komt. Laat de kinderen zich één dag wanen in een sprookje met alle bekende figuren van de Disney films (Mickey Mouse, Frozen)! Je kunt een dagje doorbrengen in het park (dan kom je ogen én oren tekort) of een heel weekend. Koop van tevoren jouw Disneyland Parijs tickets en bespaar jezelf op die manier een hoop geld.


Tags: stedentrip parijs, Disneyland, vakantie
Artikel geschreven door: Jvdiggele.
Publicatie datum: 2015-03-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving