aanmeld knop
dot

Tips voor stage in het buitenland

Hawaii.jpg
Wil jij graag stage lopen in het buitenland? Stage lopen in het buitenland is voor veel studenten een droom. Niet alleen omdat je jezelf heel goed kunt ontwikkelen, ook omdat je voor relatief weinig geld veel van de wereld kunt zien.

Je kunt gewoon tijdens schooltijd een half jaar weg om de wereld te verkennen en om nieuwe ervaringen op te doen. Of je nu kiest voor een stage in Amerika, Europa, Nieuw Zeeland of Australië, er zijn altijd prachtige omgevingen die je kunt verkennen.

 

Voorbereiding stage buitenland

Voordat je op stage gaat, moet je heel wat voorbereidend werk doen. Om je voor te bereiden lees je zoveel mogelijk over de gewoontes in het land waar je heengaat. Ook verdiep je je in de taal en omgangsnormen. Maar er komt nog veel meer bij kijken natuurlijk.

 

Tips voor als je op stage naar het buitenland gaat

  • Houd altijd rekening met cultuurverschillen, in klederdracht maar ook bijvoorbeeld in het geven van fooi.

  • Zorg dat je duidelijke afspraken hebt gemaakt met je stagebedrijf. Zorg ervoor dat deze afspraken op papier staan, je wilt niet na een lange reis te horen krijgen dat jouw stageplek toch aan iemand anders vergeven is.

  • Maak zoveel mogelijk foto’s, deze stagetijd is de tijd van je leven! Geniet van alles om je heen en vergeet ook geen foto’s van het thuisfront mee te nemen om je kamer te voorzien van vertrouwde gezichten.

  • Vraag je vrienden en familie om een Skype account aan te maken zodat jullie in contact kunnen blijven. Met Skype kun je gratis beeldbellen via de computer of je telefoon. Zo kun je regelmatig in contact blijven met iedereen die in ons koude kikkerlandje achtergebleven zijn.

  • Lees je in over de mogelijkheden om lokaal te kunnen bellen. Kun je gewoon een simkaart van het land in je eigen telefoon gebruiken? Of heb je hier een andere telefoon voor nodig? Wanneer je hierop bent voorbereid kun je meteen bij aankomst een nieuwe simkaart kopen en het nummer doorgeven aan je vrienden en familie.

  • Denk je iets uit Nederland heel erg te gaan missen? Drop, hagelslag of stroopwafels? Neem dan wat mee in je koffer of vraag je vrienden die op bezoek komen iets mee te nemen

  • Neem wat extra spulletjes mee in je bagage om je kamer wat op te fleuren, waarschijnlijk kom je in een hele lege kamer terecht.

  • Geef je ouders en vrienden je nieuwe adresgegevens en je telefoonnummer. Het is ook slim om je ouders het nummer van je stagebedrijf door te geven, zo kunnen ze je altijd bereiken indien er iets aan de hand zou zijn.

  • Maak voordat je weg gaat een berekening van wat je budget is en wat je nodig denkt te hebben. Vraag je ouders of ze eventueel bij kunnen schieten indien dit nodig is.

  • Onthoud dat je altijd naar huis kunt gaan op het moment dat je het echt niet meer ziet zitten.

Kijk voor meer informatie over voorbereiden op een buitenlandse stage op: http://www.stagehuis.nl


Tags: buitenlandse stage
Bronnen: stagehuis.nl
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-03-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2015-03-28 01:20:20  
Hai, Verdien je hier echt geld mee? En wat is zo'n code waar ze t over hebben? Xx Reageer
Reactie van admin - 2015-03-28 10:58:43  
Hi, dat kan je hier lezen: http://www.artikelwebsite.nl/leden/aanmeldenReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving