
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Surinaamse Pom maken

Tweet |
Voorbereiding om zelf Pom te maken
Een dag van te voren word de kip en zoutvlees in de marinade gezet. Als je kipfilet gebruikt snij deze dan in stukjes. Het is dan ook erg belangrijk omdat de marinade dan goed in de kip en het zoutvlees gaat intrekken. De marinade bestaat uit:
- Ketjap Manis
- Sambal badjak
- Vetsin
- Nootmuskaat
- 5-spices
- Tomatenketchup
Zorg dat de kip en zoutvlees goed in de Ketjap gedompeld is. Zet daarna de kip en zoutvleesmengsel afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
Bereidingswijze Pom
- Nu de marinade goed in de kip is ingetrokken kan je beginnen met de volgende stap van dit gerecht.
- Snij de grote uien in grove stukken doe deze in een schaal en voeg daar de sinaasappelsap en de piccalilly aan toe.
- Ook mag daar de suiker en de kip bouillon blokjes aan toegevoegd worden.
- Voeg de helft van de marinade van de kip toe aan de Pom Tayer en de andere helft van de marinade word gebruikt om de kip te roerbakken.
- De kip en zoutvlees mengsel word gebakken en daarna nog ca 20 minuten met toevoeging van 2 glazen water en de bouillonblokjes laten sudderen.
Daarna vet je de ovenschaal in met boter en bedek je de bodem met de 1e deel Pom Tayer. Daarna voeg je het mengsel met de kip en zoutvlees toe. Als laatste voeg je de overgebleven Pom Tayer toe.
Pom uit de oven
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat deze ca. 2 uur in de oven. Het gerecht is klaar als de bovenlaag goudbruin is. Je kunt het gerecht serveren met witte rijst, maar het is ook erg lekker om het te eten op een broodje.
Benodigdheden: (voor 6 personen)
- Wok pan
- Grote ovenschaal
- Oven
- Grote schaal voor het kip en zoutvlees mengsel.
Ingrediënten Surinaamse Pom
- 1kg diepvries Pom Tayer
- 500 gram kipfilet of 1 kg kippenbouten (Deze moet dan na dat hij gaar is geplukt worden.)
- Ketjap Manis (zodat de kip ondergedompeld word.)
- 40 ml Sinaasappelsap
- 40 gram sambal badjak
- 2 gram Vetsin
- 3 gram 5-spice
- 2 gram tomatenketchup
- 25 gram suiker
- 350 gram piccalilly
- 2 grote uien
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 kip bouillonblokjes
- Olie
- Boter (om de schaal in te vetten)
Ik hoop dat je na het lezen van dit leuke Surinaamse recept geïnspireerd raakt om dit lekker thuis te gaan bereiden. Ik ben erg benieuwd naar je ervaring. Eet Smakelijk!
Publicatie datum: 2015-03-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
