aanmeld knop
dot

Wat te doen bij een dagje Amsterdam?

amsterdam.jpg
Amsterdam, de hoofdstad van ons kikkerlandje, een wereldberoemde stad. Wij - als Nederlanders - nemen deze geweldige stad wel eens voor lief omdat we er zo dichtbij wonen terwijl er menig wereldreizigers van de andere kant van de wereld staan te popelen om naar Amsterdam te komen. Dit is niet zo vreemd als je kijkt wat er allemaal te doen valt en te zien is.

Amsterdam is misschien geen hele grote stad, maar je kunt je er met gemak een aantal dagen vermaken. In dit artikel worden de meest bekende bezienswaardigheden beschreven om ook jouw bezoekje aan Amsterdam zo makkelijk mogelijk te maken.

 

Amsterdam is gemakkelijk te bereiken, zowel per trein als met de auto. Wanneer je met de auto gaat kun je kiezen voor een parkeergarage midden in Amsterdam of je kunt kijken naar de mogelijkheden van een P+R. Kom je met de trein? Dan kun je vanaf het station zo de stad in lopen.

 

Het Anne Frank huis

Het Anne Frank huis is een erg populaire toeristische trekpleister, hier staat bijna altijd wel een rij voor de deur. Dit museum laat je een kijkje nemen in het wereldberoemde verhaal van Anne Frank en haar familie.  Je ziet waar de familie in de tweede wereldoorlog ondergedoken zat en waar het dagboek van Anne Frank geschreven is.

 

Het Vondelpark

Veel toeristen kunnen niet wachten om op een zomerse dag in het Vondelpark op het gras te gaan liggen met een biertje en misschien wel een picknick. Voor ons als Nederlanders stelt dit park misschien niet zoveel voor, maar het is erg leuk om in de zomer een rondje te lopen om te kijken hoe iedereen zich vermaakt.

 

Rondvaart

De Amsterdamse grachten zijn erg mooi en dankzij de grachten kun je je goed verplaatsen over het water. Er zijn ontzettend veel bedrijven die hierop inspelen en een rondvaart over de grachten kun je dus de hele dag door doen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten boten en routes. Het leuke hiervan is dat je de stad vanaf een andere kant ziet en dat je veel informatie over gebouwen, grachtjes en over de stad zelf te horen krijgt. De rondvaarten worden in verschillende talen aangeboden, houd hier rekening mee wanneer je met iemand samen bent die geen Nederlands spreekt.

 

Musea

Er is een breed aanbod aan musea in de stad. Hier worden er een aantal beschreven:

  • Het Rijksmuseum, hier bevindt zich een grote collectie van Nederlandse kunst

  • Het Vincent van Gogh Museum met uiteraard de werken van Vincent van Gogh en werken van andere schilders

  • Het Stedelijk Museum waar je klassieke, moderne en hedendaagse kunst vindt uit de twintigste eeuw

  • Het Rembrandthuis, het huis waar Rembrandt van Rijn gewoond heeft waar nu zijn werk tentoongesteld is

  • Madame Tussauds, het beroemde wassenbeeldenmuseum op de Dam

  • Hermitage Amsterdam

Natuurlijk zijn er gedurende het jaar ook grote evenementen in de stad, denk hierbij aan Koningsdag, Amsterdam Dance Event, Gay Pride, Sail Amsterdam, Openluchtteather Vondelpark enzovoorts. Kijk voor meer informatie over Amsterdamse evenementen op de website van iAmsterdam.

 

Tags: Amsterdam
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-03-31
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving