aanmeld knop
dot

Verplaatsbare Lasgordijnen

licht.jpg
Er zijn speciale lasgordijnen voor lassers die vaak op verschillende plekken moeten werken, zoals bij het lassen van buizen buiten. Dit zijn verplaatsbare lasgordijnen. Deze gordijnen bestaan uit een metalen frame, waarin een lasgordijn hangt aan een rails in de bovenkant van het frame.

Dit metalen frame kan uit elkaar gehaald worden en meegenomen worden, waardoor je makkelijk op verschillende plekken veilig kan lassen. Zo ben je altijd verzekerd van de essentiële veiligheidselementen die nodig zijn in de ruimte waar gelast wordt. 

 

Veilig lassen

Een verplaatsbaar lasgordijn kan doordat het verplaatst kan worden makkelijk om het stuk heen gezet worden waar je op dat moment mee bezig bent. Hierdoor kan je vrijwel alle vonken die vrijkomen tijdens het lassen bij de lasplek zelf houden. Daarnaast houdt een verplaatsbaar lasgordijn ook de schadelijke UV-straling tegen, waardoor er vlakbij de lasplek veilig door andere mensen gewerkt kan worden. Zij zullen geen oogbescherming meer hoeven te dragen en worden niet in gevaar gebracht.

Soorten en maten
Er bestaan vele verschillende soorten en maten verplaatsbare lasgordijnen. De meeste bestaan uit een metalen frame, waar een gordijn in vast zit. Dit gordijn kan allerlei verschillende maten hebben, net wat nodig is voor de werkplek. Het lasgordijn bestaat uit lamellen die meestal 300 mm breed zijn. De hoogte kan ook makkelijk variabel gemaakt worden. En als het om grotere projecten gaat, zoals het lassen van buizen, kan er ook een vierkant of rechthoekig frame gemaakt worden. Dan kan er een gordijn helemaal om de lasplek heen gezet worden.


Materiaal

Het materiaal waaruit verplaatsbare lasgordijnen gemaakt wordt kan verschillen, maar vaak wordt een heel sterk soort plastic gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan is PVC. De dikte van het scherm kan ook verschillen, dit komt vooral omdat niet elke lasplek een even grote dikte nodig heeft. Als er ergens vaak gelast wordt moet het lasgordijn dikker zijn dan voor een plaats waar minder vaak lasactiviteit plaatsvindt. Bij weinig gebruik is het lasgordijn vaak 0.4 mm dik en voor zwaarder gebruik 2-3 mm dik. Een verplaatsbaar lasgordijn kan door het accordeon systeem van de lamellen gemakkelijk opgevouwen worden. Zo nemen de verplaatsbare ook nog eens minder ruimte in beslag als ze even niet nodig zijn.


Kleuren

Naast dit alles zijn er ook nog allerlei verschillende kleuren lasgordijnen verkrijgbaar. Dit heeft ook een effect op de werking van een lasgordijn, omdat dit het vuil van het lassen kan maskeren. Daarnaast valt het nu ook niet meer op als er brandplekken op het lasgordijn komen te zitten.


Tags: Lasgordijn, lasgordijnen, industriƫle gordijnen, gordijnen voor het lassen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2015-04-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving