aanmeld knop
dot

BIO HCG, werkt dat?

dieet.jpg
BIO HCG is niet hetzelfde als de HCG kuur. Bij de HCG kuur wordt gebruikt gemaakt van injecties met het HCG hormoon, een stof die alleen aangemaakt wordt door embryo’s. HCG kuur is als afslankkuur verboden in Nederland. De BIO HCG lijkt een commerciële reactie op dat verbod.

Bij BIO HCG wordt geen gebruik meer gemaakt van injecties met het echte HCG hormoon, maar van pillen zonder dit zwangerschapshormoon. Waarom het dan toch BIO HCG heet? Omdat de producent beweert dat het middel hetzelfde effect zou hebben als de echte hormonenkuur. Een slimmigheidje? Dit middel is gemaakt om af te vallen, maar werkt het ook echt?

 

HCG Kuur of BIO HCG?

De echte HCG kuur die per injectie als afslankkuur gegeven werd, is in Nederland verboden als afslankkuur. Er werd veel geld mee verdiend en de injecties waren niet ontwikkeld om af te vallen, maar om vrouwen die niet gemakkelijk zwanger kunnen worden, te helpen om sneller zwanger te raken. Een tegenvaller voor de vele mensen die baat hadden bij de zwangerschapshormonen. Daarom kwam de BIO HCG kuur op de markt. Een omstreden product waar helemaal geen HCG hormonen inzitten, maar die wel de afkorting van het zwangerschapshormoon in hun productnaam gebruiken. Daar komen mensen op af die graag de HCG kuur zouden willen hebben. Men kan dus zelfs geld verdienen aan drie letters, zelfs als de stof er helemaal niet in voorkomt. BIO HCG is een middel met enkele aantrekkelijke eigenschappen voor mensen die willen afvallen. Er wordt door de producent beweert dat de druppels:

  • Het hongergevoel onderdrukken
  • Hetzelfde effect heeft als een echte HCG kuur
  • Er geen gebruik gemaakt wordt van hormonen
  • Overtollig vet verbrandt

HCG hormoon, val je daar van af?

Laten we eerst eens kijken of vrouwen inderdaad afvallen als zij zwanger zijn, en dan in de periode dat het echte HCG hormoon wordt aangemaakt door een embryo. Om kort te gaan wordt vet op de heupen en bovenbenen bij vrouwen in die zwanger zijn in een bepaalde periode van de zwangerschap inderdaad gemakkelijker afgebroken. De HCG injecties als kuur (met het echte hormoon) is echter niet toegestaan als afslankmiddel, omdat het ontwikkelt werd om vrouwen te helpen om zwanger te raken.  Om meer redenen zijn deze injecties als afslankkuur echter omstreden. Als dergelijke kuren namelijk worden gegeven in combinatie met een hongerdieet, is het begrijpelijk dat men afvalt, maar dat heeft dan niets te maken met het de hormonen, maar met het hongerdieet.  De echte oorspronkelijke HCG kuur werd dan ook gegeven in combinatie met een enorm streng hongerdieet. Dus waar vielen de deelnemers vanaf? Van de HCG of door het hongerdieet? Door het hongerdieet natuurlijk, want daar val je altijd vanaf. Wat dan overblijft als werkzaam effect is het onderdrukken van hongergevoel, wat door de HCG injecties het geval zou zijn. Je betaalt dan dus niet meer voor afvallen, maar voor het afremmen van honger. Het gevolg van die rem is gewichtsverlies. Maar het idee hebben dat je minder honger hebt, kan net zo goed tussen je oren zitten. Het zogenaamd placebo-effect, en op dat moment betaal je dus niet meer voor het middel maar voor een illusie. Hoe zit dat dan met HCG BIO? Dit is eigenlijk een middel wat het ook vooral moet hebben van:

  • Een crashdieet waarbij je altijd afvalt (maar ook als je geen BIO HCG gebruikt val je evenveel af met zo'n streng dieet)
  • De letters HCG die vertrouwen wekken maar die stof komt niet in het middel voor!
  • Het succes van de echte HCG kuur, waarin wel de echte hormonen in zitten

Helpt het nou wel of niet?

Er is geen wetenschappelijk onderzoek te vinden waaruit blijkt dat het middel doet wat het beloofd. Zijn er positieve ervaringen over te vinden? Jazeker, maar deze komen vaak van de verkoper zelf. Om te weten of het zinvol is om dit middel te kopen verwijzen wij je daarom naar de huisarts of apotheker voor meer voorlichting. Besef dat het bij afvallen altijd zo is dat je het zelf moet doen, en dat er geen middel bestaat die het probleem zal oplossen. Goede middelen, zoals goede diëten en wetenschappelijk bewezen afslankmiddelen, zijn altijd slechts een ondersteuning, nooit de oplossing.

 

Zijn er eigenlijk wel goede diëten?

Er zijn goede diëten en er bestaan ook middelen waar u werkelijk van afvalt, maar een goed dieet is nooit een hongerdieet, en een goede dieetpil is een dieetpil waarvan bewezen is dat het werkt, zoals bijvoorbeeld: Xenical.  Het beste dieet vinden wij op dit moment:

Overige goede diëten: 40 Puntendieet en Weight Watchers, een 1500 kcal dieet in combinatie met dagelijks 30 minuten beweging.

 

BIO HCG,  hoe werkt dat?

De producent van dt product beweert dat de druppels het hongergevoel onderdrukken, daarom kan je een 500kcal dieet volhouden en dus val je af. Het honger onderdrukker effect maakt dus dat je een veel te streng dieet zou kunnen volhouden, zonder moeite. Daarom val je af. Zonder dat middel wat de honger onderdrukt, en met hetzelfde dieet, zou je dus evenveel afvallen. Maar dat BIO HCG ook echt de honger onderdrukt is helemaal niet bewezen.  Er zit in elk geval geen druppel HCG in en veel mensen beklagen zich over het feit dat ze gewoon nog honger hebben. Als je al een 500kcal dieet wilt volgen, wat ongezond is en echt af te raden, dan kan je evenveel afvallen als met dit middel. Als je 24 dagen zo’n streng dieet volgt, ja, dan val je zeker af. Maar je hebt er geen druppels voor nodig om dat te bereiken.

 

BIO HCG vinden wij geen aanrader. Er is geen of onvoldoende wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en aangezien met beweert dat het effect van BIO HCG hetzelfde is als de echte HCG kuur, terwijl er het product helemaal geen zwangerschapshormonen zitten, kan men zich afvragen waarom men het überhaupt BIO HCG noemt, en wat er dan wel voor stoffen in zitten. Het lijkt erop dat het succes van de deze druppeltjeskuur handig is gebruikt voor het introduceren van iets wat er qua naam op lijkt, maar wat vooral gemaakt is voor de verkoop.


Tags: BIO HCG, HCG kuur, injecties, ampullen, pillen, werkt het, afvallen, dieet, dieetkuur

KETO dieet, afvallen volgens plan

Fitcooking programma. Lekker koken om lekker fit te blijven

Hoe kun je gewicht verliezen zonder dieet?

Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-08-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving