aanmeld knop
dot

Omgaan met stress

Ziek.jpg
Iedereen krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken: teveel stress. Dit is dan ook niet echt verwonderlijk als je kijkt naar hoe druk & veeleisend onze levens de laatste jaren geworden zijn. Gelukkig kan je leren omgaan met stress om zo terug je innerlijke rust te vinden.

Teveel stress en zorgen door een druk leven, iedereen kent het wel. Stress is niet altijd slecht , een beetje kan geen kwaad en helpt je om scherpte en focus te bewaren. Echter zoals met alles overdaad schaadt en dit zal op termijn ook ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Denk hierbij dan vooral aan:

  • slapeloosheid
  • je futloos voelen
  • weinig plezier meer in het dagdagelijkse leven (depressiviteit)
  • hoofdpijn en nekpijn

Kort samengevat geen prettige vooruitzichten en zeker niet gezond op langere termijn.

 

Wat is stress nu precies en waardoor onstaat het?

Stress is een menselijke reactie op een bepaalde (meestal negatieve) situatie waarin we ons slecht voelen, zorgen maken of gespannen zijn. Dit kan een gevolg zijn van een druk werkleven, geldproblemen, problemen met familie of gezin… Doordat we ons zorgen maken, constant gespannen zijn en eigenlijk geen manier weten om weer te ontspannen bouwt dit zich op tot dat we het breekpunt bereiken en niet meer in staat zijn om “normaal” te kunnen functioneren.


Wat kan je doen om zorgen en stress te vermijden?

Stress volledig bannen uit je leven gaat niet lukken, maar om minder gestresseerd door het leven te gaan is het belangrijk om een juiste balans te vinden tussen de dagelijkse spanningen en ontspanning. Het vinden van deze balans, het sneller loslaten van dagdagelijke zorgen die je bezig houden en het vinden van innerlijke rust, zijn gelukkig zaken die je kan aanleren. Met deze 2 tips kom je al vrij ver om je stress onder controle te krijgen:

  • 1. Leer nee zeggen in bepaalde omstandigheden. Op de eerste plaats gaat een verandering in je gedachtegang nodig zijn , een goed voorbeeld hiervan is leren nee te zeggen in bepaalde omstandigheden. Wanneer familie of je baas constant beroep op je blijven doen is het niet meer normaal dat dit op lange termijn tot stress lijdt. Af en toe een keertje nee zeggen kan al een hele opluchting betekenen.
  • 2. Een goed of beter time management schema. Een ander effectief middel om beter om te kunnen gaan met stress is een goed time management schema. Wanneer je constant jezelf tot het uiterste drijft en denkt dat je al je doelen vandaag moet halen zal dit resulteren in stressvolle situaties. Bedenk daarom dat er morgen nog een dag komt en dat je niet noodzakkelijk alles vandaag moet doen. Als je jezelf realistische doelen oplegt elke dag en je de beschikbare tijd goed indeeld wordt de druk minder groot en zal je minder stress hebben.

Neem ook eens een kijkje bij deze e-cursus nooit meer stress als je nog meer tips wil om de stress en zorgen in je leven kwijt te raken. Met een beetje inspanning kan je de innerlijke rust terug vinden en leer je om te gaan met het teveel aan stress dat nu misschien je leven verziekt.


Tags: stress, minder stress, kopzorgen, omgaan met stress
Artikel geschreven door: .
Publicatie datum: 2015-04-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving