aanmeld knop
dot

Snow Patrol

MI0001765260.jpeg
Snow Patrol weet als band niet direct het grote publiek te bereiken. De band wordt opgericht in 1994 en het duurt tot 2003 voordat ze met “Final Straw” doorbreken. Tegenwoordig wordt Snow Patrol regelmatig vergeleken met Coldplay, maar hun eerdere albums hadden meer weg van de muziek van Belle en Sebastian.

Snow Patrol

  • Genre: Pop/Rock
  • Styles: Alternative Pop/Rock, Alternatieve/Indie Rock, Pop/Rock
  • Periode: 1990 – Heden
  • Opgericht:1994, Dundee, Schotland
  • Bandleden: Jonny Quinn, Nathan Connoly, Paul Wilson, Gary Lightbody, Richard Colburn, Mark McClelland, Tom Simpson

Biografie

Snow Patrol weet als band niet direct het grote publiek te bereiken. De band wordt opgericht in 1994 en het duurt tot 2003 voordat ze met “Final Straw” doorbreken. Tegenwoordig wordt Snow Patrol regelmatig vergeleken met Coldplay, maar hun eerdere albums hadden meer weg van de muziek van Belle en Sebastian. Dankzij het album “Final Straw” waar ze een meer melancholische rock sound laten horen verwerven ze bekendheid. Het album betekent een keerpunt in de carrière van de band.

 

Ontstaansgeschiedenis

Gary Lightbody en Mark McClelland kennen elkaar van school. Als beide studeren aan de universiteit van Dundee spelen ze in verschillende bands waaronder Shrug en Polar Bear. Uiteindelijk besluiten ze om hun band Snow Patrol te noemen en voegen Jonny Quinn, drummer, bij de band. Een jaar later, in 1998 tekent de band bij het kleine label jeepster Records. Daar brengen ze hun debuut album uit “Songs for Polar Bears”. Ook het tweede album “When It’s All Over WE Still Have To Clear Up” komt nog uit bij Jeepster Records. Maar kort na het verschijnen van het album in 2001 laten ze de band gaan.

 

Nathan Connoly

Gitarist Nathan Connolly komt in 2002 bij Snow Patrol en de band weet een platencontract te bemachtigen bij Fiction Records. Samen met producer Chris Lord-Alge nemen ze een nieuw album op. “Final Straw”  is met de hitsingle “Run” de doorbraak in Engeland.

 

Paul Wilson en Tom Simpson

Ondanks dat de band net bekend begint te worden besluit Mark McClelland de band in 2005 te verlaten. Na zijn vertrek worden Paul Wilson (bas) en Tom Simpson  (keyboard) aan de band toegevoegd.

 

U2 voorprogramma

U2 vraagt Snow Patrol om in hun voorprogramma op te treden tijdens de Vertigo Tour. Dit zorgt voor een grote bekendheid en een groeiende fanbase. Direct na deze tour gaat de band de studio in om het album “Eyes Open” op te nemen dat in 2006 verschijnt. Het succes van Snow Patrol wordt hiermee definitief bevestigd. In Amerika haalt het album de platina status en ook in Engeland verkoopt het goed en ontvangt het lovende kritieken. Het daaropvolgende album “A Hundred Million Suns” wordt ook weer positief ontvangen. De band heeft nog altijd goede banden met U2. Want samen met hen staan ze op diverse podia in Europa en Amerika tijdens de tour van U2.

 

Het duur de negen jaar voordat de band doorbrak. Maar inmiddels zijn ze een gevestigde naam in de popmuziek. Wat ze met hun negende album uit 2011 “Fallen Empires” alleen nog maar hebben verstevigd.


Tags: Top Band, Snow Patrol Fallen Empires, A Hundred Milion Suns, Coldplay
Bronnen: www.snowpatrol.com
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-08-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving