aanmeld knop
dot

Rhapis palm, verzorging als huiskamerplant

Plantenbakken.jpg
De Rhapis is een mooie opvallende kamerplant met diep groene bladeren. Als je een Rhapis aanschaft dan kun je de plant het beste op een schaduwrijke plaats neerzetten en voldoende water geven. Je haalt met de Rhapis een plant in huis met interessante bossige stengels.

Herkomst

Al in de 17e eeuw werd de Rhapis palm uit China geëxporteerd, het was destijds een exclusieve palmsoort. Later won de plant aan populariteit over de hele wereld. Het is nog altijd een palm met een bijzonder karakter. Van oorsprong stond de palm in vochtige bergbossen als bergbedekking en kon sneeuw doorstaan. Als kamerplant is het een van de makkelijkst te onderhouden planten en hij is tegen de meeste insecten bestand.


Onderhoud Rhapis palm als kamerplant

De Rhapis kan met de juiste verzorging twee meter hoog worden en heeft geveerde waaiers van 15 tot 30 cm breed die elk afzonderlijk bestaan uit 4 tot 10 dikke, glimmende bladeren.

  • De plant kan goed op een donkere plaats staan, maar je moet er wel rekening mee houden dat af en toe wat zonlicht de groei bevordert. Binnen 5 meter afstand van een venster is wenselijk.
  • Als het blad van Rhapis lichter tot gelig van kleur begint te worden, dan heb je hem op een te lichte standplaats neergezet. Als je merkt dat de plant geen nieuwe bladeren aanmaakt dan staat hij te donker. Je kunt dit oplossen door hem dichterbij het raam te zetten. Hoe lichter de plant staat hoe meer water hij nodig heeft. Je kunt zien wanneer de plant water nodig heeft. Als de grond het water geabsorbeerd heeft dan kun je opnieuw water geven. Voorkom dat je teveel water geeft, waardoor de wortels in het water komen te staan en er wortelrot kan ontstaan.

Verpotten en vermeerderen

De beste periode om een Rhapis te verpotten is de lente. Als het warmer weer is groeien de wortels van de plant sneller. Je kunt standaardpotgrond gebruiken of palmgrond.

 

Met een Rhapis heb je een mooie palm, als kamerplant. De plant behoeft weinig onderhoud. Leuk om zelf te hebben, maar ook om cadeau te schenken.


Tags: rhapis, Rhapis palm, palmsoort, palmen, rhaphis verzorging

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2015-04-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving