aanmeld knop
dot

Snel afvallen, voor je geest en lichaam

appeltje.jpg
Slank zijn, dat wil iedereen die te dik is, maar hoe doe je het? En wil je je geest en lichaam op een lijn zitten met paar goede tips, zonder dat het al te veel moeite kost, en met wat extra hulp? Ook straks je slankere lichaam behouden is wel zo fijn. Hoe kan je sneller afvallen? Hoe blijf je op je ideale gewicht en waarom moet je gemotiveerd zijn om af te vallen?

Met geest en lichaam op een lijn zitten

Iedereen wil wel zich goed voelen, niet alleen van binnen maar ook van buiten. De vrouwen houden zich meer met hun figuur bezig dan de mannen, dat is wel bekend bij de meeste mensen. Maar ook veel mannen willen overtollige pondjes graag kwijt. Het is best belangrijk dat je geest en lichaam op een lijn zit en daar bedoel ik mee dat je persoonlijk goed in je vel zit voordat je gaat afvallen. Neem als voorbeeld 'als je in de put zit (depressie),' dan ga je meestal meer eten en minder bewegen. Je voelt je futloos en moe. Je piekert. Ook daardoor kom je sneller aan. Ga in dat geval naar je huisarts om je zorgen te bespreken. Daar moet je namelijk als eerste aan werken, zodat je je van binnen beter voelt en lekker in je vel zit, zodat je een beter trainingsprogramma en/of dieet kan volgen, zonder weer aan te komen. Het blijf natuurlijk moeilijk om een goede methode te volgen voor geest en lichaam

 

Goede methodes voor een juist gewicht

Welk methode is het best om je op een goed gewicht te bereiken? En hoe snel bereik je je ideale gewicht? Het kan per persoon erg verschillen zoals we al weten is dat mannen sneller afvallen dan vrouwen. Dat komt omdat mannen een snellere stofwisseling hebben dan vrouwen. En bij elk persoon is de stofwisseling anders. Het heeft (ook) te maken met met de schildklier hoe snel die werkt, en ook hoe lang heb je al overgewicht. Want hoe langer je overgewicht hebt, hoe moeilijker het is om het overtollige vet weer af te breken. Maar er zijn veel methodes om je er een handje bij te helpen om toch wat sneller af te vallen. Neem als voorbeeld de afval 7 x 7methode Dat is in een redelijke snelle manier van afslanken om je extra wat hulp te gebruiken om je juiste gewicht te behouden. Het vergt wel doorzettingsvermogen en motivatie. Je kunt 1 kilo per week afvallen, dat is 1 kledingmaat kleiner, per maand. Je moet er wel iets voor doen en het een en ander voor veranderen.

 

Wat is de beste manier om af te vallen?

Er zijn natuurlijk honderden manieren om af te vallen. Wat voor jou de beste methode is hangt af van de keus die jij zelf wilt maken. De een wil lekker bewegen (wat erg goed helpt bij afvallen) de ander wil gewoon gezonde dieetprogramma volgen (wat ook erg goed helpt bij afvallen). De ideale is beiden natuurlijk: een goed dieet en regelmatig bewegen.

 

Wie wil nou niet goed in zijn vel zitten?

Dat wil iedereen natuurlijk, dat is wel zo logisch. Hoe je je van binnen voelt zie je vaak ook aan de buitenkant terug. Stel je bent bijvoorbeeld een beetje depri hoe sta je dan? Meestal met je hoofd naar beneden en de schouders hangend. Wat kun je er aan doen om iedere dag vrolijk te zijn? Dat lukt niet zomaar.  Want wie iedere dag altijd vrolijk is houdt zichzelf misschien voor de gek. Iedereen heeft namelijk wel eens een slechte dag of een conflict met een collega of met zijn/haar partner. Het hoort erbij en is heel normaal.  En natuurlijk zijn er mensen die erg veel stress hebben of weinig zelfvertrouwen en daar moet je dan eerst ook aan werken voor je verder gaat of je ideale gewicht te krijgen. De geest en het lichaam gaan op gegeven moment samenwerken en de afvalmethode kan gaan beginnen. Je moet in balans zijn om succes te hebben met afvallen. Als je echt gemotiveerd bent en je eet gezond en je beweegt meer: voor je het weet bereik je dan misschien wel je ideale gewicht.

 

Afgevallen, hoe blijf je op gewicht?

Het gebeurt vaak dat je na het afvallen weer terug in je oude ritme valt en weer aankomt of je weer minder fit voelt. Oude gewoontes zijn nou eenmaal heel moeilijk te doorbreken. Je moet proberen dat te voorkomen door een beetje streng voor jezelf te zijn. Gat hete en dagje fout, geef dan niet op maar ga de volgende dag weer verder. Het is de bedoeling dat je wel op een lijn blijf met geest en lichaam. Je zal er op den duur zeker aan wennen, en je vaak goed voelen en gewoon tevreden in de spiegel kijken en met een grote glimlach zeggen. "Zo, dat heb ik gepresteerd."  Heb je dat voor elkaar dan mag je zeker trots op jezelf zijn! Heb je je ideale gewicht bereikt dan wil je natuurlijk ook slank blijven. Blijf daarom gezond eten, en blijf regelmatig bewegen.


Tags: afvallen, slank worden, afvallen, dieet, 7 x 7
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-04-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving