aanmeld knop
dot

Veranda bouwen

dreamshuisje.jpg
Een veranda zorgt voor een extra ruimte aan uw woning waar u meerdere seizoenen van kunt genieten. Een houten veranda heeft een bepaalde uitstraling en zorgt voor een gezellige en warme sfeer. Een veranda zorgt ervoor dat u een vakantiegevoel heeft terwijl u in uw achtertuin zit.

Geniet van het buitenleven!

Als u een veranda of overkapping aan uw woning heeft kunt u nog meer genieten van uw terras of tuin. Een houten veranda die bij uw woning past is echt een verlenging van de woning. Een veranda zorgt ervoor dat u een vakantiegevoel heeft terwijl u in uw achtertuin zit. Er zijn verschillende materialen waar een veranda van gemaakt kan worden, maar meestal wordt er hout gebruikt. Een mooie combinatie kan gevormd worden door een houten terrasvloer onder de veranda te leggen. Een vloer van vlonder-planken zorgt voor een mooie en warme uitstraling. Zo wordt er een fijn en gezellig hoekje gecreëerd waar je meerdere seizoenen per jaar lekker kunt vertoeven.

 

Houtsoort

Een houten veranda zorgt voor een gezellige sfeer en uitstraling, veel meer natuurlijk dan een kille metaalsoort. Een houten veranda leeft en is hoe een veranda bedoeld is. Maar er zijn verschillende houtsoorten waaruit te kiezen valt, maar wat is nou de juiste keus. Voor een veranda is er keuze uit onder andere: grenen hout, hardhout, vurenhout en eikenhout. Dit zijn veelgebruikte houtsoorten voor een veranda. De keuze kan ook afhankelijk zijn van de nabewerking. Als u de veranda gaat schilderen of beitsen dan is het slim om een goedkopere houtsoort te gebruiken.

 

Veranda dak

Het dak van de veranda is één van de belangrijkste onderdelen ervan. Er zijn verschillende materiaalsoorten waaruit gekozen kan worden voor het dak van uw veranda. Bijvoorbeeld een glazen dak, een dak van golfplaten, mes en groef planken, betonstaalmatten of schaduwdoek. Wat belangrijk is bij de keuze van het dak is of er genoeg licht doorheen komt. Het is namelijk niet de bedoeling dat er geen daglicht meer in huis komt als de veranda aangebouwd is. Om ervoor te zorgen dat het niet te donker wordt zijn er verschillende mogelijkheden. Zoals eerder genoemd een glazen dak, dan is er helemaal geen probleem met daglicht. Maar als het de bedoeling is om ook een meer ’afgesloten’ ruimte te creëren, dan is het mogelijk om toch voldoende daglicht te verkrijgen door het gebruik van een lichtstraat of anders een lichtkoepel.

 

Tags: veranda bouwen, dak op veranda, lichtstraat, lichtkoepel
Bronnen: niekroos.nl

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-04-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving