aanmeld knop
dot

Afvallen en in balans blijven als je kilo's kwijt bent

appeltje.jpg
Slanker leven, over een afvalmethode en om balans van je lichaam te krijgen. Dat is wat je wel nodig heb om je overtollige kilo's kwijt te raken. Duidelijkheid over wat je wel en niet nodig heb in een goed dieet met een stappenplan. Veel hulp op allerlei gebied, en een goed programma met veel informatie over een goed afvalmethode.

Kennismaking met een dieet

Wat doe je als je eerste als je een dieet of afvalmethode wil volgen? Je laat je natuurlijk goed informeren over wat je wel en niet moet eten en doen. Er goed over nadenken of het haalbaar is om die methode te volgen, is ook belangrijk. Want je moet goed opletten als je eventuele ziektes hebt of een allergie (o.a. suikerziekte of pinda-allergie.) Dat is waar je als eerste naar gaat kijken. Dat is aller belangrijkste wat je moet doen, je erg goed laten informeren wat het inhoud is. Ook is het belangrijk om te weten wat andere mensen van een dieet vinden. Veel reviews zijn helaas aan maar geschreven om een dieet te verkopen, en dus is dat soms misleidend.

 • Bewegen: Belangrijk bij afvallen, dat is uiteraard bewegen. Natuurlijk niet gelijk de marathon. Alleen een stevige wandeling per dag is al genoeg. Dat is zo de eerste stap die je zelf moet nemen, om af te vallen. En daarmee raak je al de eerste kilo's kwijt voor je het weet.

 • Minder snoepen: Matig met snoepen en lekkernijen neem liever wat fruit of een cracker. Dat stilt de honger ook vaak

 • Genoeg water drinken: Denk je dat je honger heb of zou het kunnen dat je dorst heb? Want de maag kan wel knorren of rommelen maar dat wil niet zeggen dat je gelijk echte honger heb. Het kan namelijk ook zijn dat je dorst heb. Neem dan een goed glas water en je zal merken dat je maag niet meer rommelt.

 • Gezond eten: Je mag om af te vallen best wel wat eten, maar probeer zo gezond mogelijk te eten. Mager vlees, vis (ongepaneerd), voldoende zuivel, dagelijks minimaal 2 fruit

 • Overleg met een diëtist voor gepast voedseladvies

 • Eet vers eten, liever geen bewerkt voedsel. Een koolhydraatarm dieet is voor veel mensen de ideale manier om af te vallen

De reden waarom je kilo's kwijt wil

De goede redenen dat je kilo's kwijt wil:

 • Je wil goed en lekker kunnen bewegen

 • Je kleren weer makkelijker aan kunnen doen

 • Niet meer het gevoel hebben 'iedereen kijk me aan omdat ik dik ben'

 • Je zekerder voelen (wat erg belangrijk is)

 • De hele dag in de spiegel kunnen kijken en niet denken 'wat ben ik dik geworden'

 • Gewoon kleding kunnen kopen zonder je buikje of andere dikke delen te hoeven camoufleren 

De slechte redenen dat je kilo's kwijt wil

Ja die zijn er natuurlijk niet lijkt mij. Want je wil je kilo's kwijt toch, en je gewoon lekker in je vel kunnen zitten, als je op je gewicht ben die je wil bereiken. En vooral ook behouden. Maar als je alleen maar af wilt vallen omdat je denkt dat je zo dun als fotomodellen moet zijn, dan is dat geen goede reden. Te mager is niet gezond, en ook niet mooi. Probeer dus alleen wat af te vallen als je daadwerkelijk overgewicht hebt

 

Waar moet je rekening mee houden bij methode dieet of afvallen?

Er zijn genoeg methode die je op weg zou kunnen helpen om je kilo's kwijt te raken. Maar wat is nu de juiste methode denk je aan?

Mijn mening daar over, is je eerst goed te informeren over de methode die je zelf toe wil passen. Wat past bij jou? Hoe vaak beweeg je? Ben je gezond? Hou rekening mee dat elk persoon een andere stofwisseling heeft. De een valt sneller af dan de andere en ook hangt er erg van af wat je zelf er aan doet. Ga je alleen maar minder eten en snoepen en voor de rest niks doen dan zal je merken dat de kilo's er wel vanaf gaan, maar beweeg je er meer bij dan normaal, zal je merken dat je vet verbranding hoger is dan wanneer je niks aan lichaamsbeweging doet.  Natuurlijk moet je zeker rekening houden of je diabetes ben of lactose arm en een allergie etc.. Hou daar enorm goed rekening mee. Weet je het niet zeker, vraag het na bij een arts. Wat je zeker moet doen bij een afvalprogramma is je informeren of het dieet voor jou goed is. Bij de meeste programma's van afvallen staat er meestal bij of het geschikt is voor diabetes of andere beperkingen. Let daar goed op!

 

Welke methode is voor jou geschikt?

De methode die je voor jezelf toe past om je kilo's kwijt te raken, hangt af van jezelf en hoe je je dagelijks leven indeelt. Werk je of niet, wandel je veel? Als je veel beweegt heb je meer kcal nodig dan wanneer je zittend werk doet.

Wat voldoende is voor jou om je kilo's kwijt te raken, van wel 3 tot 6 kilo in een week. Er is aardig wat informatie geschreven om af te vallen. Afvallen is voor veel mensen wel haalbaar. Als je er zelf wel wat aan doet, met voldoende bewegen erbij, is de kans van slagen goed.


Tags: Goede afval methode om je kilo's kwijt te raken, Vitadis, sieet
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-04-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving