aanmeld knop
dot

Online televisie kijken met veel zenders

tv en monitor.jpg
Wat is de toekomst van televisie kijken? Dat is simpel: online televisie kijken. Je hebt enorm veel keuze uit verschillende zenders, maar niet altijd zuiver beeld en geluid. Bij een schotel, of via een provider tv kijken, zal je vaak extra bij moeten betalen. Zijn er ook nog andere mogelijkheden om online televisie te kijken?
ComputerComputer

Tegenwoordig zijn er enorm veel mogelijkheden om leuke en goede televisie programma's te kijken. Er zijn zoveel pakketten verkrijgbaar, je kijk je ogen uit. Maar ze zijn vaak best duur, of je moet je pakket uitbreiden om meer te kunnen bekijken. Wat zijn er voor andere mogelijkheden, nu en in de toekomst?

 

De televisie

Vroeger was er nauwelijks een televisie zoals we die nu kennen. Het was een grote kast waar je naar zat te kijken. Er was eerst alleen zwart-wit beeld. Dat weten maar weinig mensen van deze generatie, de oude televisie moest je met de hand bedienen. Er waren maar weinig mensen die een tv in huis hadden. Bijvoorbeeld een gezin per straat kon zich een tv veroorloven. Als er een belangrijke gebeurtenis op tv werd uitgezonden, dan zat de hele buurt naar die ene televisie te kijken. Toen waren er nog maar weinig televisies, en had je er een dan was hij erg duur in aanschaf, en de eerste tv's waren grote bakken met een klein beeld. Niet veel jaren later was de tv ook in kleur verkrijgbaar. Uitzendingen in kleur, dat was uniek in die tijd. Dan praten we over zeker 50 jaar geleden. De jaren zestig van de vorige eeuw. Moet je nagaan wat er sinds die tijd allemaal veranderd is met televisie kijken. Tegenwoordig zijn de televisies zulke mooie apparaten geworden, met zo'n zuiver beeld. Ook heb je 3D tv natuurlijk. Echt ongelooflijk. De televisies zijn tegenwoordig plat (groot of klein maar in allerlei formaten te verkrijgen) met zuiver beeld en goed geluid.  Dan nog de vele programma's, die zijn veel uitgebreider dan vroeger.

 

De programma's

Vroeger was er niet veel te zien op de televisie. Dat kunnen we nu gelukkig niet meer zeggen. Uit alle landen zouden we alle zenders kunnen volgen. Als je eens goed kijkt wat er allemaal te zien is... Dan hebben de meeste leveranciers ook nog behoorlijk wat pakketten om je televisiebundel uit te breiden. Wat vaak meer gaat kosten. Aparte pakketten voor sport of speelfilms, en anders wel de speciale zenders om de nieuwste series of films te kunnen volgen.

 

De toekomst

Het is zo ongeveer 50 jaar geleden dat de eerste televisie op de markt kwam. En nu, zoveel jaren later heb je een televisie waar je 'u' tegen mag zeggen. Zo'n scherp en zuiver beeld en geluid, ongelooflijk. Dan heb je ook nog eens de keus uit zoveel zenders en programma's. Hoe zou het er over 50 jaar uitzien? Daar kan ik jammer genoeg geen antwoord op geven. Ook al ben ik er wel nieuwsgierig naar. Wat ik je wel kan vertellen is dat er tegenwoordig veel online wordt gekeken, want daar is de keus wel groter dan wat de leverancier op televisie bied. Meestal wordt een beperkt aantal zenders aangeboden, of je moet je pakket uitbreiden. Dat kost best wat geld om dat aan te schaffen. Wat er veel wordt gedaan, is dat op de nieuwere televisie online tv kijken. Anders kan het op je tablet of op je smartphone. Dat hoor en zie je steeds vaker. Het is ook wel vaak makkelijker en goedkoper. Sport kun je gewoon live kijken. Dat is ook op de gewone televisie maar nooit altijd, tenzij je een duur pakket hebt.

 

Waar kan je online tv of films of sport kijken?

Wat zijn nu de mogelijkheden om online te kijken? Er zijn nu al wat programma's om online te kijken via je smart tv, tablet of smartphone. Ook kan je veel bekijken op je laptop of PC natuurlijk. En zal vast en zeker steeds meer komen van de online programma's. Neem als voorbeeld wat erg populair is: Netflix, een van de populairste. Leuk programma handig en mooi. Maar kun je daar alle programma's op zien? Nee zou ik dan zeggen. Geen sport om mee te beginnen. Dat is voor de sportliefhebbers wel jammer natuurlijk. Online tv kijken zal mettertijd veel meer worden gedaan. Wie kijkt nu digitaal en wie analoog (zonder digitaal kast)? Ik zelf ken eigenlijk niemand die geen digitaal kijkt. Ik zelf kijk meer via online, dan digitaal, en ik heb zelf een basispakket op digitaal. Er is waarschijnlijk meer te bieden op online, dan digitaal.

 

2500 tv zenders bekijken

Er zijn wel 2500 televisie zenders beschikbaar, dus keus genoeg om te kijken of het je wat lijkt om online te kijken. Het varieert van kinderzenders tot aan volwassen zenders, ook 18+ zenders. Van series tot films en ook veel sportzenders. Dus je heb zeker keus genoeg. Kijk voor meer informatie eens bij: online tv 


Tags: online televisie kijken, tv op je computer kijken, tv op laptop, films, sport online
GamesGamesArtikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-04-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving