aanmeld knop
dot

Gezonder leven met groene smoothies?

milkshake.jpg
Gezonder leven dat willen we allemaal, met groene smoothies is het mogelijk om meer groentes binnen te krijgen. Lekker, en een frisse smoothie is heerlijk op warme dagen. Mooi meegenomen dat het ook nog gezond voor je is. Je raakt misschien ook nog een paar kilo's kwijt en je voel je fitter. Groene smoothies zitten boordevol vitamine, mineralen en nog meer goede stoffen. Waar je lekker mee kan afvallen.

Een afvalmethode is altijd leuk en het kan goed zijn voor je lichaam, zeker als je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, die je hard nodig heb voor je lichaam. Denk aan vitamines, mineralen, bouwstoffen, vezels...  In groenten zitten veel antioxidanten, vooral bij groene groente. Dat wil niet zeggen dat je gelijk een krop sla naar binnen hoeft te werken. Maar een heerlijke combinatie van fruit en groente bijvoorbeeld, in een smoothie. Een afvalmethode waar je veel groene groente in voorkomt, is een goede manier om een paar kilo´s lichaamsgewicht kwijt te raken, maar groentes zijn ook goed voor je lichaam. Dan krijg je gelijk je dagelijkse portie vitamines en mineralen binnen. Als je overgewicht hebt, voel je je vaak beter en gezonder als je wat afvalt. Je krijgt vaak meer energie.

 

Wat is groen?

Je zal wel gelijk denken ´groen dat is bossen,en milieubewust.´ Maar groen is ook groentes eten. Vooral in groene groenten zit bijvoorbeeld veel vitamine C. Deze groente zitten ook boordevol andere vitamines en mineralen, die je dagelijks nodig hebt in je voeding. In groene groenten zitten stoffen, die je extra helpen om je vetweefsel sneller af te breken. Denk aan antioxidanten. Deze stoffen laten je stofwisseling net even wat sneller werken, om vetweefsel af te breken. Ook andere kleuren groentes, zoals rode kool en bieten, zijn gezond. Maar groene groentes heb je echt nodig. Als je geen zin hebt om groentes te eten, of je hebt geen tijd om behoorlijk te koken, kan een groene smoothie bijdragen aan je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen.

 

Wat doet je lichaam met een smoothie?

Als je aan groene smoothies gaat beginnen, merk je dat je meer energie krijgt. Als je daarnaast tenminste gezond leeft. Groene smoothies zijn geen geneesmiddel en ook geen wondermiddel. Het zijn gewoon lekkere drankjes, met gezonde ingrediënten. Mensen die groen smoothies drinken doen dit vaak in combinatie met een totaal gezonde levensstijl, zoals:

  • meer bewegen
  • niet roken
  • geen of weinig alcohol
  • geen drugsgebruik

Als je gezonder gaat leven, voel je vaak ook fitter en vrolijker. Je voelt je mogelijk vaker opgewekt. Dat kan bij elk mens natuurlijk wel verschillen. Want het ene lichaam werkt net even anders als het andere lichaam. Je kunt groene smoothies gebruiken als ondersteuning bij een dieet.

 

Hoe krijg je nu een zo een smoothie?

Een recept voor groene smoothies kun je natuurlijk wel zelf verzinnen. Bijvoorbeeld: Doe in een blender of mixer wat groene groente wat vocht er bij en vermaal het,  drink het op, en klaar. Maar dan is de smaak niet lekker.  Het receptenboek groene smoothies bevat veel lekkere recepten voor groene smoothies. Groene smoothies worden vaak gemaakt op basis van:

  • melk of yoghurt
  • groentes
  • fruitsoorten
  • ijs (is mogelijk)

Het receptenboek

Dit receptenboek bevat wel meer dan 100 smoothie recepten, en ook veel handige tips hoe je deze smoothies kan maken. Erg duidelijke beschrijvingen en lekkere recepten. Wat ik altijd doe is dat je als eerst goed leest wat deze groene smoothies receptenboek bevat.  Heb je een allergie of een ziekte waardoor je bepaalde stoffen je niet mag hebben, voeg die dan niet aan je drankjes toe. Weet je het niet zeker vraag het dan eventueel aan je arts. 

 

Fruit smoothies

Naast dit receptenboek geven ze er ook recepten voor wat lekkere fruit smoothies bij, want je hebt immers ook fruit nodig voor je lichaam. Dan heb je een compleet pakket voor een afval methode met smoothies.

 

Afvallen met Venus Factor (nieuw!)

Afvallen zonder dieet


Tags: groene smoothies, smoothies drinken, recepten smoothies
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-04-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving