aanmeld knop
dot

Schuttingen van hout, beton of composiet?

tuin.jpg
Er zijn verschillende soorten schuttingen. De meeste schuttingen zijn vaak van geïmpregneerd hout. Toch zijn er ook steeds meer andere materialen die gebruikt worden om mooie schuttingen te bouwen. Denk aan kunststof, beton of composiet. Om een juiste keuze te maken dient u hierover meer informatie te vergaren.

Wie van plan is om een mooie schutting te plaatsen komt er al snel achter dat er een enorme keuze is in verschillende soorten schuttingen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit schuttingen van:

  • hout
  • beton
  • steen
  • kunststof
  • composiet
  • overige

Dit laatste materiaal is een combinatie van hout en kunststof en dat zorgt ervoor dat de schuttingen nooit kunnen rotten en dat deze onderhoudsvrij en heel stevig is.

 

Schutting van hout

Hout is een heel fijn materiaal om schuttingen van te maken. Het is heel stevig, gemakkelijk te plaatsen, en als je voor geïmpregneerd hout kiest heeft de schutting een aantal jaren weinig onderhoud nodig.

 

Wat voor soort schutting?

De keuze voor een bepaald soort materiaal en het type/vorm schutting is op de eerste plaats een persoonlijke keuze. Daarnaast kijk je vooral naar een schutting die een lange levensduur heeft. Natuurlijk moet je ook goed opletten dat de schutting heel stevig staat en blijft staan, ook bij harde wind en storm. Uiteraard is het ook fijn dat de schutting weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Dit zijn allemaal belangrijke punten als je op zoek gaat naar een schutting. Tot slot moet je de schutting ook mooi vinden.


Schuttingen voor iedere erfgrens

Waarvoor dient een schutting? Een schutting neerzetten doe je om duidelijk aan te kunnen geven waar de erfgrens precies loopt en om meer privacy te creëren. Er zijn verschillende soorten schuttingen, zoals hout/beton schutting. Het is daarom niet altijd even gemakkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende soorten schuttingen. Mocht je er niet uitkomen, zet dan alle verschillende soorten schuttingen eens op een rij en maak een lijstje met wat de voor en nadelen zijn bij hout, beton, steen composiet enzovoorts. Zo krijg je een goed beeld van welk soort schutting voor jouw tuin en erfgrens het meest geschikt is. Op deze manier kun je heel gemakkelijker een goed keuze maken tussen allerlei verschillende soorten schuttingen.


Tags: schuttingen, schutting, houten schutting, beton schutting, composiet, erfafscheiding

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2015-04-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving