aanmeld knop
dot

Over fitness en krachttraining met een eiwitrijk dieet

1272846_dumb-bell.jpg
Om spieren op te bouwen heb je een eiwitrijk voedselpatroon nodig. Eiwitten zitten in alle soorten vlees (van landdieren en zeedieren) maar ook in verschillende plantaardige producten. Je spieren worden sneller groter van eiwitten, en je ziet je spieren beter. Handig voor iedereen die aan fitness en krachttraining doet, en die dagelijkse extra eiwitten nodig heeft.

Bij een goede krachttraining of fitness heb je veel eiwitten nodig om je spieren zich beter te laten ontwikkelen. Daar heb je vaak een goed eiwitrijk dieet voor nodig. En je merkt dan al gauw dat spieren ervan zullen groeien. Gebruik alleen een eiwitrijk dieet als je arts het daarmee eens is. Er zijn veel gevarieerde eiwitrijke recepten te vinden, maar ook vetweefsel wordt minder van sporten en een geschikt dieet. Je valt er ook wat vanaf als je genoeg sport, maar de spieren groeien ook.

 

De krachttraining en fitness

Bij een zware training of fitness werken de spieren harder dan normaal en hebben dan behoefte aan meer eiwitten om te kunnen groeien. Er zitten in producten veel eiwitten, wat in je dagelijks eten zeker nodig gaat hebben. Maar je weet niet zo snel welke producten je moet gaan nemen, of een gerecht moet gaan maken. En dan ook nog gevarieerd. Bij krachttraining of fitness merk je al gauw dat de spieren minder werken zonder een eiwitrijk dieet. En dan stop je sneller met je sport. Ook als je resultaat niet behaald met spiermassa te kweken, kan dit demotiverend werken. Je wil sterk zijn en je spieren laten zien. Daar doe je het voor. En daarbij wil je zeker niet dikker worden natuurlijk. Als je voor een eiwitrijk dieet kiest, vergt dit een goede planning.

 

Een goede planning

Zoals elke krachttraining of fitness beoefenaar weet je dat je aardig wat eiwitten nodig hebt om je spieren optimaal te laten werken. En daarbij heb je ook een goede planning nodig om de juiste dagelijkse hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Dat valt vaak niet mee. Je wil gewoon je krachttraining of fitness kunnen doen zonder er bij na te denken over wat je moet eten of kopen om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

 

Eiwitrijk koken

Veel sporters maken zich vaak druk als ze al denken wat moet ik nu eten. Wat moet ik halen in de winkel. Dan ook misschien nog uren in de keuken te staan. terwijl ze na het werk willen eten en sporten. Dat valt voor veel sporten zeker niet mee. Je wil snel kunnen koken en niet uren in de keuken te hoeven staan. Waar vind je geschikte recepten?

 

Eiwitrijke recepten

Bij krachttraining of fitness heb je veel meer eiwitten nodig dan een andere persoon die dagelijks sport of werk doet. Het is belangrijk dat dit goed gescheiden wordt. Een goede samenstelling voor een eiwitrijke dieet wil een sporter heel graag, daarbij ook nog een planning. Dat is wel zo belangrijk. Je vraag je vast af waar kan ik zo iets regelen, moet ik dat zelf doen?  Een goed eiwitrijk dieet samenstellen is best ingewikkeld.  Kijk eens bij eiwitrijke recepten.

 

Eiwitrijke recepten 

Je vraag je vast en zeker af wat eiwitrijke recepten inhouden. Het bevat voor elk verschillend dagdeel eiwitrijke gerechten. Daar in zitten:

  • ontbijt
  • lunch
  • diner
  • snacks

Zoals tuna time, shoarma explosion mix, eiwit pannenkoeken en ga zo maar door. Een zeer gevarieerd eiwitrijke pakket voor een goede krachttraining of fitness. Voor een goede spierontwikkeling. Daarbij heb je ook nog een goede planning nodig, Wat je er zeker ook gaat krijgen. Dat is voor een sporter belangrijk. De gerechten zijn snel klaar te maken, dus je hoef niet meer uren in de keuken te staan.

 


Tags: eiwitrijk dieet, krachttraining, eiwitten eten
Artikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-04-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving