aanmeld knop
dot

Sfeervol dineren

Gebakken vis.jpg
Het inrichten van een restaurant moet zorgvuldig gedaan worden. Je hebt een bepaald concept in je hoofd en daar moet de uitstraling van je restaurant bij passen. Geef je klanten een optimale eet-beleving. Niet alleen de bediening moet vriendelijk en beleefd zijn, en kennis hebben van de aangeboden gerechten, maar de sfeer in een eetgelegenheid is enorm bepalend voor de indruk die men nalaat.

We gaan steeds bewuster om met eten. We proberen zo gezond mogelijk te leven en experimenteren met superfoods en verschillende zaden. We staan over het algemeen ook langer in de keuken, want we willen alles zo vers mogelijk bereiden. Als we een keer buiten de deur eten, is de sfeer en de beleving erg belangrijk. Het eten moet kloppen bij de uitstraling en hier moet jij als horecaondernemer rekening mee houden. Sushi eten in een Tiroler restaurant is een combinatie die niet met elkaar matcht.

 

Interieur van een restaurant

Het interieur van je restaurant moet kloppen bij het eten dat je serveert. Heb je alles modern en strak, dan vraagt dat om wat luxer en exclusiever eten. In een sushi restaurant wordt veelal gebruik gemaakt van Chinese tekens om het land van herkomst nog eens extra te benadrukken. Dat werkt voor veel mensen. Als je Duitse lekkernijen serveert, zoals een wienerschnitzel, dan doen houten tafeltjes en grote pullen bier het vaak goed. Zorg er dus voor dat het interieur matcht met de menukaart. Denk ook over het kleurgebruik na. Heb je een Italiaans restaurant? Dan doen automatisch de kleuren rood, groen en wit het goed. Nou kan het zijn dat je pasta’s, vlees en vis uit verschillende landen serveert. Ga dan niet alle kleuren van de verschillende landen gebruiken.

 

Uitstraling

Ook de uitstraling van je restaurant is belangrijk. Welke kleding hebben de mensen in de bediening aan? Past dat bij de rest van het concept? Past de menukaart bij het interieur? Ook dit zijn kleine dingen waar je aan moet denken als je mensen de optimale beleving wil geven. Zorg voor knusse hoekjes en dat mensen genoeg privacy hebben. Niemand wil boven op elkaar zitten. Als je uit eten gaat, wil je een intiem moment kunnen hebben met het gezelschap waar je mee bent.

 

Verlichting

Ook de verlichting in je restaurant is erg belangrijk. Het concept dat jij met je restaurant uit wil stralen, wordt versterkt door de juiste verlichting. Als je lekker buiten de deur gaat eten, wil je niet in hard en fel licht zitten. Met een paar simpele aanpassingen in de verlichting wordt je sfeer beter en komt er de juiste nadruk op het eten. Horeca verlichting draagt bij aan je beleving van ruimte, smaak en het gezelschap. Het licht heeft namelijk invloed op onze emoties. Met het juiste licht roep jij precies die emoties op die passen bij jouw restaurant. Laat je informeren bij het inrichten van je restaurant en zorg dat alles op elkaar is afgestemd.


Tags: horeca, verlichting, restaurant, sfeer, inrichting
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-05-01
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving