aanmeld knop
dot

Houden van je ex. Wat moet je doen?

gebroken hart..jpg
Hou je nog van je ex? Ben je nog verliefd op je ex? Is het uit, maar wil je je ex eigenlijk terug? Wat doe je met die gevoelens? Zijn er manieren om je ex terug te krijgen, en zo ja, wat moet je dan doen? Best veel mensen houden nog steeds van hun ex. Liefde doet soms pijn. Kan je dat gebroken hart helen? Ik wil mijn ex terug. Heb je tips om mijn ex terug verliefd te maken?

Liefdesverdriet, verlangen naar je ex, nog steeds aan je ex denken. Het zijn allemaal gevoelens die kunnen voorkomen als het uit is tussen jou en je ex. Vooral als het pas uit is kan je ernstige liefdesverdriet hebben, zo erg dat je je radeloos voelt. Gaat het over? Ja, naar verloop van tijd wel. Tijd heelt wonden, ook deze. Als je een gebroken hart hebt kan je dat niet geloven. De pijn is groot, het voelt alsof het eeuwig zal duren.Dat is niet zo. Liefdesverdriet is als loskomen van een verslaving, aan het begin is het het moeilijkste, na verloop van tijd gaat het beter. Maar ook als het al een tijd uit is kan je nog verlangen naar je ex. Dat komt omdat je de mooie herinneringen voorop zet, en je de relatie waarschijnlijk idealiseert.

 

Terugverlangen naar je ex

Stel je verlangt terug naar je ex, wat moet je dan doen? Eerst de balans opmaken. Stel jezelf de volgende vragen en volg de stappen:

 

Hoelang is het al uit tussen jullie?

Kies bij de opties hier onder, voor nummer 1 of 2 in dit bovenstaande lijstje.

 1. Al langer dan 6 maanden (lees dit artikel verder)
 2. Korter dan zes maanden: lees hier hoe je liefdesverdriet de baas wordt

Heb je nog contact met je ex en denk je dat hij/zij nog gevoelens voor je heeft?

 • Geen contact meer maar ik denk dat mijn ex ook nog gevoelens voor mij heeft (kies 2)
 • Geen contact meer en mijn ex heeft zeker weten geen gevoelens meer voor mij (kies 1)
 • Wel contact en ik denk dat mijn ex ook nog gevoelens voor mij heeft (kies 2)
 • Wel contact maar ik denk dat mijn ex geen gevoelens meer voor mij heeft (kies 1)

Is er een ander?

 • Mijn ex heeft een ander (kies 2)
 • Ik heb een ander (kies 1)
 • Mijn ex is hertrouwd (kies 2)
 • Ik ben hertrouwd (kies 2)
 • Mijn ex heeft geen ander, maar ik wel (kies 1)
 • Ik en mijn ex zijn allebei single (kies 2)

Als er een ander is, is het af te raden om te proberen om je ex terug te krijgen. Niet alleen omdat het vermoedelijk zinloos en gecompliceerd is, maar ook omdat de relatie tussen jou en je ex er waarschijnlijk niet beter of wordt als je je in dit moeras van driehoeksverhoudingen waagt. Als jij al in een andere relatie zit, richt je dan op het opbouwen van die relatie, of als je dat niet wilt, verbreek de relatie dan eerst en neem de tijd om na te denken wat je nu eigenlijk echt wilt. Mensen zijn geen voorwerpen die je in kunt ruilen.

 

Je ex terug willen

Als je je ex terug wilt kan dit komen om een aantal redenen. Als het pas uit is en je hebt een gebroken hart is het logisch dat je je ex graag terug wilt. Is het echter al lang geleden dat jullie uit elkaar zijn, kan het ook een soort heimwee naar vroeger zijn. Eerste liefde en grote liefde kan een grote indruk nalaten. Veel mensen kijken mijmerend terug op de goede dingen in hun leven, en liefde kan een diepe indruk maken. Je kunt terugverlangen naar die ene, want het gras lijkt over de heuvel immers altijd groener. Toch is het goed mogelijk dat die herinneringen juist zo mooi zijn omdat de liefde niet eeuwig duurde. De liefde is dan in de kiem gesmoord, en pril gebleven in je herinnering. Maar het kan ook voorkomend at je je ex terug wilt terwijl je lang bent samen geweest. Is jouw ex je grote liefde? De liefde van je leven. The love of your life. Je tweelingziel... Al die dingen kunnen maken dat je je ex terug wilt, toen en nu.

 

Als je ex jou niet terug wil

Als je ex jou niet terug wil, kan je daar weinig tegen doen. Wat helpt is het niet idealiseren, want waarom ging het eigenlijk uit tussen jullie? Iets moet er toch niet zo perfect geweest zijn. Alleen als het pas uit is, en je ex mogelijk ook nog niet los is van jou, kan je succes hebben met een methode om je ex terug te krijgen. Als je ex jou niet meer terug wil zal je ontdekken dat de tijd je wonden zal helen. Het doet pijn, maar ook liefdesverdriet gaat over, vooral als je het niet mooier maakt in je verbeelding, dan het eigenlijk was.


Tags: ik hou nog van mijn ex, verlangen naar je ex, oude liefde
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2015-05-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving