aanmeld knop
dot

schoonmaken gezond of niet gezond? Natuurlijk of chemisch?

Did you know.jpg
Schoonmaken is nodig om je huis en andere dingen in je omgeving, schoon te maken. Maar zijn de schoonmaakmiddelen niet erg ongezond? En wil je wel al die chemische middelen gebruiken? In een hoop schoonmaakmiddelen zitten namelijk gevaarlijke stoffen. Kan je zelf ook schoonmaakmiddelen maken?

Schoonmaken

In elk huishouden word er wel schoongemaakt. Je gebruik vaak een kant-en-klaar schoonmaakmiddel om je huis weer glimmend en schoon te krijgen. Doe je dat niet, dan merk je al gauw genoeg dat het vies wordt in je omgeving. In veel huishoudens gebruikt men daarom agressieve schoonmaakmiddelen. Deze zijn vaak duur en meestal niet gezond voor jou en je gezin. Er zijn tegenwoordig erg veel soorten schoonmaakmiddelen om schoon te maken. Voor elke klus bestaan aparte schoonmaakmiddelen, zoals:

  • reinigers voor wc en sanitair
  • ontvettende middelen voor vette oppervlakten, zoals bijvoorbeeld het gasfornuis en de oven
  • middelen om kunststof te reinigen
  • schoonmaakmiddelen om muren te wassen
  • middelen om ramen te reinigen
  • enzovoorts

Eigenlijk is it helemaal niet nodig. Je kunt ook zelf prima je eigen schoonmaakmiddelen maken, met nog een lekker geurtje erin ook. Beter voor het milieu en goedkoper voor jezelf. Vaak ook minder ongezond. Je wil graag een middel dat niet alleen goed werkt maar wat ook heerlijk ruikt. En je wilt geen chemische lucht in je huis. Belangrijk: het moet goed werken, het moet lekker ruiken en niet vol chemische middelen zitten.

 

Chemische middelen

Er zijn erg veel soorten schoonmaakmiddelen en veel bevatten chemische stoffen. Wat erin zit zie je op het etiket van de fles. Lees het etiket goed voor je een schoonmaakmiddel koopt. Veel middelen zijn helemaal niet goed voor je, en vaak staat er zelfs waarschuwing op de fles in de vorm van een doodskop. Vooral als je een kind in je omgeving heb, moet je extra goed opletten. Eigenlijk zitten in elk kant-en-klaar schoonmaakmiddel wel chemische stoffen die schadelijk zijn voor kinderen, volwassenen en huisdieren. Wat kun je er aan doen om dat te voorkomen?

 

Natuurlijke middelen

In de dagelijkse schoonmaak gebruik je ook schoonmaakmiddelen, zoals voor de vloer, kasten en zelfs je kleding wassen. Al deze schoonmaakproducten komen uit fabrieken. Je kan echter ook zelf schoonmaakmiddel maken, wat niet chemisch is. Op een natuurlijke wijze kun je een schoonmaakmiddel maken. Het kost minder dan als je reinigers in een supermarkt koopt. Wat helemaal mooi is, is dat er geen chemische stoffen aan te pas hoeven komen. Je kan veiliger schoonmaken met je kind in de buurt. Zonder een chemische lucht in je huis. Je hoeft geen ramen en deuren open te doen om je lucht er uit te krijgen, zoals bij agressieve middelen zoals bleekwater, spiritus of ammoniak het geval is. 

 

Hoe kan je zelf een schoonmaakmiddel maken?

Gelukkig kun je je eigen schoonmaakmiddelen maken, met de geur die je zelf zou willen. Er zijn 3 tot 5 ingrediënten nodig om een eigen schoonmaakmiddel te maken. Dat doe je zelf in een paar minuten om te maken. In de groene levensstijl kun je alles vinden om een natuurlijke middel te maken. Er zijn wel 20 soorten schoonmaakmiddelen om te maken. Met veel tips om je een huis schoon te maken. Dat ook nog op een natuurlijke wijze. Alle recepten voor de schoonmaak zijn gifvrij. Deze middelen zijn vaker goedkoper dan de A merken op gebied van schoonmaak. Eigenlijk heeft het heel veel voordelen. Het is goedkoper, gezonder en gemakkelijk zelf te maken.


Tags: Schoonmaakmiddelen, zelf schoonmaakmiddel maken, reiniger, schoonmaken, natuurlijke schoonmaak
Artikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-05-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving