aanmeld knop
dot

De juiste manier om je tuin te beplanten

bloemen.jpg
Een goede manier om je tuin te beplanten. Hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Een tuin wil je er verzorgd en goed uit laten zien. Ook welke plant waar hoort is belangrijk om te weten. Kan die plant wel bij die andere plant staan? Welke kleuren kun je goed gebruiken voor een kleine tuin? Vee vragen waar er een antwoord op is.

Een mooie tuin

Als je een tuin heb, wil je die zo mooi mogelijk maken. Maar je hebt weinig tot geen kennis om een tuin te beplanten. Je kan natuurlijk gewoon je gang gaan met de hoop dat de planten die je plant goed bij elkaar passen. Maar dan neem je wel een risico dat het helemaal niet goed groeit, of dat de planten zich bij elkaar in de buurt niet goed kunnen ontwikkelen. Dan is het weggegooid geld. Je wilt gewoon een mooie tuin, maar wel met wat professioneel advies en handige tips. Een tuinman kun je wel inhuren, maar dat kost veel geld. Dan is er nog een andere methode om geld te besparen. Simpelweg een kleine cursus volgen en tips bekijken, hoe je een mooie tuin kan creëren met tuinwijzer van Ron den Dikken. Het is een heel handige tuin en cursusboek voor een mooie tuin. 

 

Welke planten wil je combineren?

Als je je tuin wil gaan beplanten, zul je eerst moeten weten wat je wilt gaan combineren. Waar je ook rekening mee moet houden is hoe groot je tuin is. Heb je een kleine tuin, dan zul je geen felgekleurde planten en bloemen gebruiken. Je tuin word er opties kleiner door. Met gebruik van zachtere kleuren in de bloemen, geeft dat meer rust aan je ogen. Maar als je van felgekleurde bloemen houdt, ga dan gewoon je gang. Je kunt e rook van genieten in een kleine tuin.

Waar je ook aan moet denken is aan de hoogte van de planten. Zet je hoge planten vooraan dan hebben de andere planten geen (tot erg weinig) licht. Daardoor kunnen ze te veel schaduw krijgen en dat belemmert in veel gevallen de groei. Je zie de kleine planten dan ook niet echt meer. Er zijn eigenlijk veel dingen waar je rekening mee moet houden. Veel combinatie mogelijkheden in een tuin bepalen de sfeer en het succes van de plantengroei. Erg veel dingen waar je rekening mee moet houden. Een grote tuin behandel je anders als een kleine tuin.

 

Elk jaargetijde 

Van zomer naar winter zijn er planten te krijgen. Vaste planten en eenjarige bloemen. Planten met en zonder bloemen en struiken en bomen... Er is veel te krijgen voor je tuin. Erg leuk om te weten hoe je het beste kunt combineren. Het hele jaar door is je tuin dan vrolijk in kleur. Maar wat moet je in de grond planten om heel het jaar door een mooie tuin te krijgen? Dat leer je ook in de tuinwijzer hoe het allemaal moet, en waar je op moet letten. Het is wel erg mooi dat je heel het jaar door van je tuin kan genieten. Het is heel handig, wanneer je weet welke plant je waar kan planten. Bijvoorbeeld: een bloeiende zomerplant kun je niet in de winter planten, dan gaat ie meestal dood. Als je weet wat je doet, zal je tuin heel mooi worden. Het is erg leuk werk om in een tuin te werken. Zeker als je weet waar je aan moet beginnen.

 

Grond van je tuin

Wat voor tuin je ook hebt, nat of zanderig, er is altijd wel een plant voor te krijgen. Wat erg handig is om te weten is dat een plant altijd water nodig heeft. Doe je planten in een bak dan zou de plant meer water nodig hebben dan in vaste grond. Schaduw is niet erg, maar zonder water red de plant het niet. Ook de grond is belangrijk. In kleigrond groeien weer andere planten goed dan in zandgrond. Veel planten groeien het beste in gewone aarde.


Tags: tuinwijzer, mooie tuin, tuinieren, tuin, planten, tips, tuintje

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-05-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving