aanmeld knop
dot

Het verschil tussen een koksjas en een koksbuis

logo-tekst.jpeg
Koken of kokkerellen... Kan je goed koken, of ben je zelfs een echte kok en werk je in de keuken van een restaurant? Voor iedereen die de keuken ingaat is een koksbuis of koksjas handig bij het koken. Het staat niet alleen professioneel, maar je houdt je kleren ook schoon. Wat is het verschil tussen een koksbuis en een koksjas?

Nog niet zo heel lang geleden (louter een paar jaren) spraken horeca mensen alleen van koksjassen en niet van koksbuizen. In eerste instantie zit er dus niet echt een groot verschil in tussen een koksjas en een koksbuis.

 

Ontstaan van de koksjas

Een koksjas is zoals de koks deze 100 jaar geleden kenden en qua uiterlijk is daar niet heel veel aan veranderd. Alleen dat de koksjas iets meer gemoderniseerd is door het gebruik van andere materialen, bijvoorbeeld katoen, zodat de koksjas op hogere temperaturen gereinigd kan worden en zelfs gedroogd zonder dat de koksjas zal krimpen.

 

Logo kokskleding

Op de meeste koksjassen zal men aan de rechterkant, bovenaan, het logo van de zaak laten innaaien zodat de koksjas er professioneler uit zal zien. 

 

De koksbuis is meer gemoderniseerd

Een koksbuis is een ontwerp waarover enkele jaren is nagedacht zodat de koks op de een of andere manier nog meer uit kunnen halen uit de koksjas. Als moderne man of moderne vrouw willen we ons het beste voelen op het werk en ook tijdens het drukke werk kan er anders gedraaid worden in de keuken. Met het grote verschil en misschien het handigste voor een drukke kok is dat in een gewone koksjas bijna geen mogelijkheden waren om een pen kwijt te geraken. Niets is zo handiger als een pen om snel iets te noteren op papier of op verpakking. Op de mouw is er een pennenzakje voorzien die plaats heeft voor één pen.

 

Gedetailleerde koksbuis tot in de puntjes afgewerkt

De koksbuizen die geschikt zijn voor dames hebben een sluiting die 3 zichtbare knopen heeft. Die knopen worden drukknopen en blinde knopen genoemd. Deze knopen kunnen met een trek aan het vest snel geopend worden. Dit is vooral handig als de kok iets gemorst heeft op zijn vest. Om de kokkin nog meer comfort te geven tijdens het werk zijn er onder de oksels fijne gaatjes in aangebracht die ervoor zorgen dat de kokkin niet snel zal zweten tijdens haar werk. Dit is vooral fijn als er van de kokkin veracht wordt dat zij tenminste één keer op de avond het restaurant ingaat om de mensen te begroeten. 

 

Voordelen kleding kok

Een kok bedekt het haar met een koksmuts of een kapje, en de kleding. Dit is hygiënischer, en daarom zelfs noodzakelijk als je in een restaurant in de keuken werkt. Omdat koksjassen van dik materiaal gemaakt zijn, bieden ze meestal voldoende bescherming om de kleding er onder schoon te houden.


Tags: koksjas, koksbuis, koken, reastaurant, bedrijfskleding

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2015-05-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving