aanmeld knop
dot

Vind je ideale baan

Baas.jpg
Een ideale baan. Elke dag met tegenzin naar je werk gaan, dat is een schrikbeeld voor velen. Het leukste is om je talent of je hobby, te combineren met een baan. Hoe meer plezier je in je werk hebt, hoe beter het voor je is. Maar hoe vind je de ideale baan?

Ongezellig op je werk?

Het is maandagmorgen, je staat op, maar eigenlijk heb je helemaal geen zin om naar je werk te gaan. Weer dat vervelende werk, en je zou het liefst iets anders met je tijd willen doen. Niet heel de dag gefrustreerd rondlopen, en steeds denken: 'Had ik maar wat anders gedaan met mijn leven...' Je wilt gewoon met plezier je werk kunnen doen. Je brengt veel tijd door op je werk, daarom is het heel belangrijk dat je geniet van je werk. Want dat kan.

 

Weet wat je wilt worden

Er zijn ook veel mensen die niet weten wat ze werkelijk willen, en om dan een leuke baan te vinden, is misschien nog lastiger. Een tijdje een baantje doen om gewoon wat geld te verdienen, is natuurlijk geen probleem. Vakantiebaantjes zijn vaak simpel, bijvoorbeeld bediening in de horeca of vakken vullen bij een supermarkt. Prima om even snel wat bij te verdienen, maar je leven lang dat soort werk doen vinden de meesten niet zo leuk. Voor langere termijn is het dus prettiger om werk te doen wat echt bij jou past. Werken moet niet alleen leuk zijn, maar ook bij je passen. Maar welke baan past bij jou? Stel jezelf een paar vragen om er achter te komen:

  • Wat is je talent?
  • Wat is je passie?
  • Is er werk wat aansluit bij je talent en/of passie?

Dat zijn de redenen waar je aan zou kunnen denken. Vervolgens kan je proberen om in die richting werk te gaan zoeken.

 

Hoe krijg je een ideale baan?

Een ideale baan ligt niet voor iedereen het oprapen. Dat komt omdat sommige jobs heel geliefd zijn, of omdat er weinig werk in te vinden is.  Maar wat zou je dan wel kunnen doen om een ideale baan te krijgen? Wat wil je zelf graag? Weet je niet wat voor baan je zou willen, dan kun je misschien wel van je hobby werk maken. Ben je een doener of een denker? Daar kun je ook aan denken. Er zijn zoveel manieren om een ideale baan te kunnen vinden.  Kom er achter wat je passie is, waar je talent voor hebt en hoe je je hobby kan combineren om een ideale baan te vinden.

 

Goed betaalde banen

De meeste mensen vinden het belangrijk om maandelijks veel geld te verdienen. Er zijn aardig veel mensen die hun werk helemaal niet leuk vinden, maar die toch goed verdienen. In je achterhoofd denk je dat je ook je rekeningen moet betalen. Dat is waar, en in onze maatschappij hebben we ook continu geld nodig. Je wordt dus ook gedwongen om geld te verdienen. Maar probeer ook het plezier in je werk niet uit het oog te verliezen. Als je plezier hebt in je werk, heb je minder stress en geniet je meer van je leven.

 

Een andere baan vinden

Van baan wisselen, dat valt soms tegen. Toch is het soms nodig om werk te zoeken waarbij je je beter voelt. Zoek een baan die bij je past, zodat je met plezier je werk doet. Leuke collega's zijn ook belangrijk. En als je werkelijk iets wilt doen waarvoor je alleen aan een baan komt door een opleiding te volgen, probeer dan eerst dat vak te leren.

 

 

Hoe kom je aan een leuke baan?

Om je ideale baan te vinden moet je er zelf natuurlijk er wel wat voor doen.  Je hebt waarschijnlijk meer talenten dan je denkt. Elk mens heeft talenten, en soms moet je ze nog ontdekken. Hoe je jezelf motiveert om de overstap te maken naar een andere baan? Door te beseffen dat je maar een keer leeft end at je het verdient om plezier te hebben in je werk.  Ook hoe je omgaat met angst voor veranderingen. Dat zijn nog maar een paar redenen om je ideale baan te vinden.  Over het algemeen zijn er al aardig wat mensen overgestapt naar een andere baan, waar ze heel tevreden zijn. Voor sommigen valt het echt niet mee om al die mogelijkheden op een rijtje te zetten.  Maak een plan. Zoek werk wat bij je past, zorg dat je geschikt bent voor dat werk door de juiste opleiding te volgen, en ga er op af.


Tags: ideale baan, Talent, Nieuwe baan, maak van je hobby je werk

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-05-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving