aanmeld knop
dot

Hoe train ik een lieve gehoorzaamde hond ?

Puppy.jpg
Een puppy opvoeden is leuk, maar het vergt wel kennis van opvoeding. Een puppy is lief om te zien. Je moet ze echter vanaf het begin af aan, goed opvoeden en ze leren gehoorzamen. Hoe doe je dat? Weet je hoe ze reageren op jou? Wat doen ze dagelijks? Wat heeft een puppy nodig?
DierDier

Als je een jong hondje in huis neemt kan je met veel vragen zitten overd e juiste opvoeding. Als je al een hond hebt, en deze bijt of blaft veel, of de hond vertoont ander onwenselijk dominant gedrag, hoe kan je hem dat dan weer afleren? Het is nooit te laat om een hond op te voeden, of te heropvoeden.

 

Puppy

Puppy's zijn lief en leuk om te zien. Hoe jonger ze zijn hoe schattiger ze overkomen. Je hoor vaak: 'aah, wat lief!'  Mensen zwichten voor een klein ondeugend puppy, maar als je niet weet hoe je een hond moet leren zich te gedragen, kan het problemen geven. Hoe moet je een puppy opvoeden? Wat doe een puppy dagelijks? Wat doe een puppy bij kinderen, en wat kan je er aan doen om een hond tegen te houden voor het fout gaat? Dat zijn misschien de eerste vragen die bij je opkomen. Je gaat naar een kennel, asiel of bij mensen thuis. Dan moet je beslissen welke uit een nest je gaat nemen. Dat is niet altijd een makkelijke keus. Het slimste puppy is wel zo makkelijk te trainen en op te voeden, maar welke is de slimste? Dat leer je allemaal in een cursus honden puppy training. In deze cursus leer je bijvoorbeeld hoe een puppy zich gedraagt en waar je op moet letten. Ook hoe je een slimme puppy herkent. En vooral wat je wel en niet moet doen met een puppy, gedurende de opvoeding.

 

Hond

Honden heb je in alle soorten en maten. Maar hoe herken je een hond in zijn gedrag? Wat doe een hond als hij bang is? Hoe vaak slaapt en eet een hond? Wat moet je wel en niet doen met een hond? Deze vragen worden uitgebreid besproken in de honden puppy training cursus. Een hond heeft een vaste ritme in training, als je er ergens aan begint dan moet je hem daar de rest van zijn hondenleven aan houden. Een hond heeft namelijk een korte termijn geheugen, en moet dus steeds weer herinnert worden aan zijn aangeleerde kennis. Ook het straffen van een hond help eigenlijk niet. Als een hond agressief of bijterig is, leer je in een paar stappen hoe je het kan voorkomen. Gewoon in een paar stappen, wat je precies moet doen om een goede luisterende hond te krijgen. Natuurlijk ook eenvoudige commando's, zoals 'zitten liggen, pootje geven, etc...' Vooral als je met de hond gaat wandelen leer je hem commando's, om zonder trekken aan de riem uit te laten bijvoorbeeld. 

 

De cursus

In de cursus ga je leren hoe een hond is, wat zijn gedrag is en hoe je er mee om gaat als een hond iets doet wat niet mag. Vanaf dat een hond net uit zijn nest komt tot aan zijn leven als volwassene hond. Ook leer je hoe je een hond kan helpen om geen winden te laten, of voorkomen dat hij uit zijn bek stinkt. Heel veel stappen hoe je een goede hond traint. Met veel tips wat je het beste kan doen voor de hond. Er wordt ook uit gelegd dat voordat je een hond neemt, het belangrijk is om te weten welk ras het best past bij jou. Wat altijd belangrijk is bij een hond is hoe vaak laat je hem uit en ook hoelang? Heb je veel tijd voor een hond? Want honden hebben zeker wel een paar kilometer per dag nodig om te wandelen. Kan je dit waarmaken? Wees wijs voordat je een hond neem. Want een hond heeft ook ruimte nodig en eten. Woon je in een appartement dan is het niet geschikt voor veel of grote honden. Ben je erg vaak aan het werk en is de hond ook vaak alleen thuis? Dan is het wel eenzaam voor een hond, en misschien zelfs een vorm van mishandeling als je hem aan zijn lot overlaat terwijl hij ongelukkig is. Denk dus eerst goed na voor je een hond neemt.

 

Jack Russel terrier opvoeden 

Start een hondenuitlaatservice
Hachiko. Was het de trouwste hond ter wereld?
Kan een kat een hond baren?
Huisdierenverzekering

 


Tags: honden training, puppy training, hoe train ik een hond, Hond is agressief, hond trek aan de lijn
DierDierArtikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-05-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving