aanmeld knop
dot

Energiebesparingen in huis

zonnepanelen.jpg
Met energiebesparingen in het huis kun je vrij eenvoudig honderden euro's per jaar besparen op de energierekening. Zeker als je in een wat ouder huis woont. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de grootste energiebesparingen en hebben die voor je op een rij gezet.
ComputerComputer

Ben je van plan een nieuw huishoudapparaat te kopen? Je huis te verbouwen? Of wil je gewoon geld besparen op de energierekening? Als je wat tijd maakt om op zoek te gaan naar energiebesparingen in huis dan kun je vrij gemakkelijk honderden euro’s besparen op energie.

 

Waarom energie besparen?

Het mooie aan energie besparen is dat je niet alleen het milieu helpt, je bespaart ook geld. Je draagt dus bij aan een goede zaak en houdt meer geld in je portemonnee.

 

Hoe kan je zoal energie besparen?

Je kunt vandaag direct beginnen met het gebruiken van de energiebesparende programma’s van de vaatwasser, wasmachine, droger en de koelkast. Was je op lagere temperaturen dan bespaar je zomaar 60% op de energiekosten van een wasmachine. Check direct de leeftijd van de huishoudelijke apparaten, vooral nieuwe koelkasten zijn veel energiezuiniger dan oude modellen.

 

Verlichting

Verlichting is een grootverbruiker in huis. Onderzoek de verlichting en vervang deze door spaarlampen en led verlichting. Om led te kopen ben je in aanschaf wel wat duurder uit, maar je verdient het geld snel terug, omdat deze lampen langer meegaan en veel minder energie gebruiken.

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen installeren is financieel interessant, want deze worden steeds goedkoper en efficiënter. Tien zonnepanelen kosten ongeveer 6.000 euro en daarmee bespaar je ongeveer 500 euro per jaar. Dit geeft een rendement op de investering van 8%.

 

Waterbed

Als je een waterbed hebt, maak dan overdag je bed op want zo gebruik je een derde minder energie.

 

Tochten

Het is ook de moeite waard om de grootste lekken in huis te dichten, want veel warmte verlaat zo het huis. Bij de doe-het-zelf zaak koop je voor een paar euro isolatie-strippen. Ook met simpele ingrepen zoals het sluiten van deuren en gordijnen bespaar je enkele tientallen euro’s per jaar. Je bespaart op die manier veel geld op de energierekening en je helpt het milieu een beetje.

 

Checklist energie besparen

Zoals je ziet is het heel eenvoudig om met simpele maatregelen je huis energie efficiënter te maken. Op extreembezuinigen.nl  vind je een overzicht met vele energiebesparingen in en om het huis. Deze kun je gebruiken als checklist om flink te besparen op de energierekeningen. Je vindt er veel tips, van het installeren van zonnepanelen, tot het isoleren van je zolder. En je leest bijvoorbeeld ook wat je bespaart als je kiest voor een kleine energiezuinige auto. Zeker als je in een wat ouder huis woont kun je met deze checklist honderden euro’s besparen op je energierekening.

 

Wat is extreem besparen?

Extreem besparen is goed om geld te besparen. Hoe bespaar je op de vaste lasten zoals bellen, verzekeringen, leningen en energie?


Tags: energiebesparing, energie besparen, geld besparen, energie besparen, bezuinigen
Artikel geschreven door: Jasper.
Publicatie datum: 2015-05-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving