aanmeld knop
dot

Eigen zwembad in je tuin? Dat kan!

zwembad.jpg
Je eigen zwembad in je tuin, wat kost dat? Mag je zomaar een zwembad in je tuin laten plaatsen? Wat zijn de regels voor het plaatsen van een zwembad. De een kiest voor een zwembad, de ander voor een Spa of Jacuzzi. Een ding is zeker: als je een bad in je tuin hebt, is elke zomer gegarandeerd een heerlijke tijd.

Het toonbeeld van luxe is wellicht een eigen zwembad in je tuin. Als je van een zwembad houdt, en je tuin is er geschikt voor, dan kan je met hartenlust genieten van een eigen zwembad. Onze zomers kunnen behoorlijk warm zijn, een duik in je eigen bad is dan pure luxe. Ook een Spa of Jacuzzi in de tuin, is ontspannend en puur genieten. Dankzij het verwarmde water ontspan je optimaal, en geniet je met volle teugen van wat het leven je te bieden heeft. Na een eenmalige uitgave voor een echt zwembad, Spa en/of Jacuzzi, ben je jarenlang verzekerd van een heerlijke verkoeldende watersensatie in je eigen tuin.

 

Wat kost een eigen zwembad?

Er zijn verschillende soorten zwembaden. Van kant-en-klaar opzetzwembad en heel betaalbaar voor elk budget, tot super-de-luxe met alle water toeters en bellen, stromingen, bubbels, verwarming, verlichting, enzovoorts. De prijs is uiteraard afhankelijk van een aantal zaken:

  • de afmeting
  • het materiaal
  • de luxe extra's

Groot zwembad

Ben je al de eigenaar van een groot landhuis en heb je nog steeds geld over? Dan kan je een groot zwembad kiezen, van de beste materialen, of zelfs een met stromingen en bubbels en afgewerkt met de mooiste betegeling. Je kunt ze zelf inbouwen en dat scheelt een hoop geld. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Je moet immers wel de ruimte hebben om een groot zwembad te plaatsen, en ook kost een groot zwembad meer dan een klein zwembad.

 

Een zwembad voor elk budget

Toch kan iedereen genieten van zijn eigen zwembad. Zelfs als je maar weinig geld hebt kan je tegenwoordig al handige kleine en grote Bestway of Intex zwembaden kopen, die je opzet in je tuin en met water vult. Het is zeer eenvoudig om zelf te doen, en vergt alleen een mooie vlakke ondergrond (bijvoorbeeld gras of een stenen grond) en daarna is hete en kwestie van met water vullen. Na enkele uurtjes vullen kan je al zwemmen. De hele zomer hou je het water goed met behulp van speciale chemicaliën. Je badwater ruikt net zoals het water in het openbare zwembad. Je bespaart kosten op de bezoekjes aan openbare zwembaden en het is ook dan dagelijks volop genieten. Aan het einde van de zomer laat je het zwembad leeglopen, en het bad maak je schoon met een doekje en laat je drogen, en daarna ruim je het op tot volgend jaar.

Dergelijke kleine opzetbaden zijn geschikt voor (of) kleine tuinen, en/of voor mensen die geen permanent zwembad in de tuin willen, maar wel een klein of groot zwembad in de tuin willen. De ronde formaten zijn te verkrijgen vanaf (ongeveer):

  • < 200 tot >300 cm doorsnee
  • 550 + > cm doorsnee
  • groter >

Ook de rechthoekige modellen van Intex en Bestway zijn ook geweldig. Deze worden opgezet met een buizenconstructie, en staan binnen enkele minuten rechtop. Dan met water vullen, en heerlijk genieten van je eigen zwembad. Bijvoorbeeld je eigen zwembad van 2 meter x 3 meter.

 

Een echt zwembad in de tuin

Wil je een echt permanent zwembad in je tuin? Dan kan je die in grote en kleine formaten aangeleverd krijgen. Heerlijk zo'n mooi azuurblauw zwembad in je tuin. Het voordeel aan een permanent zwembad is uiteraard dat het erg mooi staat, en dat je er elk voorjaar en elke zomer opnieuw van genieten kunt. Menigeen die eenmaal een zwembad in de tuin heeft, gaat jarenlang niet meer op vakantie omdat je het thuis zo genieten kunt. Met een zwembad is het altijd vakantie.


Tags: zwembad, opzetbaar zwembad, zwembad in je tuin, eigen zwembad, Intex, Spa, Jacuzi

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2015-05-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving