aanmeld knop
dot

Piano leren spelen, thuis of online?

Muziek.jpg
Piano spelen. De piano is een beroemd instrument. Als je les neemt kan je vrij snel piano leren spelen. Je hoeft echter niet naar pianoles te gaan. Gewoon Lessen nemen wanneer je zelf zin hebt en er tijd voor hebt kan ook, als je thuis een cursus volgt. Wat zijn de voor en nadelen van pianoles via een cursus thuis?

Waarom piano leren spelen?

Pianospelen is een droom van veel mensen. Piano is een mooi instrument met een heel eigen geluid. De piano is voortgekomen uit de pianoforte. Mozart speelde tijdens zijn leven al regelmatig pianoforte. Een Piano is niet zoals veel mensen denken alleen een een toetseninstrument, het is zowel een toetsinstrument, een slaginstrument en een snaarinstrument.

 

Ontstaan van de piano

De pianoforte werd medio 1698 uitgevonden in FLorence, door Bartolomeo Cristofori. De pianoforte werd ook wel hammerklavier (hamerklavier) of fortepiano genoemd. De eerste piano's werden gebouwd door Silbermann. Een van de klanten van Silbermann was niemand minder dan componist J.S. Bach.

 

Pianoles

De moderne piano heeft een krachtig zuiver geluid. Pianoles kan je via privéles leren, je gaat dan wekelijks naar pianoles. Maar je kunt ook heel goed piano leren spelen door middel van het bekijken van pianoles via videofilms. Daarom worden er steeds vaker online pianolessen gegeven. Waarom een thuiscursus piano spelen? Simpel, ze hebben een aantal hele handige tools en het is niet duur.  Je krijgt een gratis starterspack, daarbij krijg je een e-book en een introductie video op YouTube. 

 

Waar je op moet letten als je online pianoles neemt

Waar je op moet letten is dat je zelf de goede toetsen aanslaat. Er is geen docent die je ter plekke wijst op fouten. Dat is een nadeel van online pianoles, maar je kunt wel piano leren spelen op deze manier. De lessen zijn goed te volgen en duidelijk. Je kan ook beginnen met de gratis introductie video op YouTube en dan zul je het zelf ervaren. 

 

Wat ga je leren?

Als je besluit om thuis piano te gaan leren spelen, met behulp van een online video cursus, wees dan consequent. Volg je lessen volgens het schema en herhaal de lessen, zodat je het pianospelen letterlijk echt in je vingers krijgt. Kan je wel pianoles nemen als:

  • Je nog nooit een toets hebt aangeraakt?
  • Je denkt dat mooi piano kunnen spelen niet voor jou is weggelegd?
  • Je bang bent dat het te moeilijk of te saai zou zijn?
  • Je denkt dat het veel te duur is?
  • Je geen zin hebt in de verplichting om elke week naar een muziekschool te gaan?

Ja, juist wel. Want ze leren je dus piano spelen vanaf de eerste toets en

je zal het spelenderwijs leren, en omdat je je zelf bepalen kunt of je de lessen nog eens opnieuw bekijkt, zal het ook een stuk sneller kunnen gaan.

Alles word je in de video's rustig en goed uitgelegd dus je hoeft niet bang te zijn dat het te moeilijk is en het zal ook echt niet saai zijn doordat je spelenderwijs leert.

 

Wat kost pianoles?

Pianoles bij een muziekdocent kost al snel meer dan 10,- per uur. Dat si een ander voordeel aan een online cursus, die koop je eenmalig en vervolgens kan je zo vaak de lessen bekijken als je wilt. Het is een stuk een stuk goedkoper als een gewone muziekschool. Een ander voordeel van thuis muziek leren maken: je hoeft niet naar een muziekschool. Je leert alles gewoon via filmpjes van de videocursus Online Piano Leren Spelen. En als je extra vragen hebt is er email ondersteuning. Je kan dus mailen als je vragen hebt. Maak vandaag nog gebruik van 10% korting. Je hebt ook de mogelijkheid om het bedrag over 12 maanden te betalen waarvan de eerste maar 1 euro kost. Ook kan je als het niet bevalt, tijdens die eerste maand je geld terug vragen.

 

Hoe leer je pianospelen?

  • 10 essentiële basisvaardigheden van pianospelen
  • 3 cruciale tips die je succes vergroten
  • De grootste valkuil voorkomen bij het beginnen met leren piano spelen
  • Spelen met twee handen tegelijk
  • Makkelijke uitgelegd hoe bladmuziek nu eigenlijk werkt

Er wordt nog veel meer geleerd, maar dit zijn zo'n beetje de dingen die je leert voor je echt volop gaat piano spelen; je leert patronen herkennen waarop jij kunt doorborduren zodat je zelf muziek kan maken en improviseren.


Tags: leren piano spelen, piano spelen, cursus
Bronnen: wikipedia.org/wiki/Piano

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Elian.
Publicatie datum: 2015-05-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving