aanmeld knop
dot

Thuis vet verbranden? Met en zonder oefeningen

Dik.jpg
Te dik maar geen tijd om naar de sportschool te gaan? Overgewicht, maar heb je geen zin om naar fitness te gaan? Als je vet op je lichaam hebt, buikvet of vetrollen op andere plaatsen, wil je meestal graag vet verbranden. Maar als je al verschillende diëten geprobeerd hebt weet je ook dat afvallen niet gemakkelijk is. Als je besloten hebt om vet te gaan verbranden, heb je kennis nodig over voedsel waarbij je af kunt vallen. Hoe kan je effectief vet verbranden door middel van het juiste voedsel?

Lichaamsvet is uitermate geschikt om door middel van inspanning, te verbranden. Zelfs tien minuten oefeningen per dag, zorgen al voor het verbranden van vet. Maar ook kan je door middel van geschikte voeding, vet verbranden. Sporten is prima, maar wat je (verkeerd) eet maakt je dik. Dus in je voedsel moet je ook de oplossing zoeken.

 

Thuis oefeningen doen, is dat nodig?

Thuis oefeningen doen om vet te verbranden, is dat nodig? Er zijn effectieve oefeningen ontwikkeld waarmee je op een goede manier vet kunt verbranden. Je kunt vet verbranden van alle (vetopslag gevoelige) plekken op je lichaam, bijvoorbeeld:

 • vet verbranden buik
 • vet verbranden benen
 • vet verbranden armen
 • vet verbranden heupen
 • vet verbranden bovenbuik/maagstreek
 • vet verbranden gezicht

Niet elk mens heeft echter hetzelfde figuur. Heb jij bijvoorbeeld dikke billen, of brede heupen, of dikke bovenbenen? Dan is dat mogelijk je bouw. Toch kan je ook daar plaatselijk vet verbranden. Afhankelijk van je lichaamsbouw, zal dit gemakkelijker of lastiger gaan, maar dunner kan je zeker worden, als je intensieve trainingen doet. Kijk voor plaatselijk vet verbranden ook eens bij: geheimen om vet te verbranden om meer te weten te komen over het effect van voedsel op je gewicht. Zo kan je ontdekkend at intensief sporten eigenlijk niet de meest voor de hand liggende oplossing is bij overgewicht.

 

Te dik. Je wilt afvallen

Ben je te dik en wil je afvallen? Ben je het helemaal zat dat elke poging mislukt? Als je te dik bent heb je daarvan vaak te lijden, en niet alleen lichamelijk. Vooral ook psychisch kan je, als je overgewicht hebt, veel last hebben. Erg dikke mensen zijn zelfs vaker depressief en kunnen bij ernstig overgewicht angst krijgen om onder andere mensen te komen. Maar wist je dat je vooral dik wordt door verkeerd eten, wat je via supermarkten wordt aangeboden? Welk eten maakt dik, en waarom zit dat anders in elkaar dan je dacht? Wat is het geheim om af te vallen? De voedselindustrie veroorzaakt overgewicht, niet jij. Klinkt dit raar?

 

Vijf kilo afvallen

Als je vijf kilo wilt afvallen kan je dat snel bereiken door je eetpatroon aan te passen. Ga je er wat meer bij bewegen, dan vliegen die 5 kilo's er snel vanaf. Let op: ga daarna niet meteen weer te veel eten, probeer dagelijks gezond en gevarieerd vers te eten, en vermijd (te vaak) vette/zoete of te zoute snacks. Verborgen suiker en overmatig veel koolhydraten, smaakhouders, lustopwekkende stofjes, ze zitten allemaal in het verkeerde eten. Snack alleen op feestjes. Als je wilt leren hoe je met voedsel af kunt vallen, bekijk dan het filmpje van het Vet-Branden-Geheimen eBook. Het is een echte eye-opener en geeft je de kans om blijvend van je overgewicht af te komen. Bekijk: Vet Verbranden Geheimen videofilmpje (aanrader: echt de moeite waard want geeft het inzicht)

 

Tien kilo overgewicht

Stel je bent 10 kilo te dik. Ach, leuk is het niet, maar je bent de enige niet. Als je op dieet gaat ben je de eerst 5 kilo relatief snel kwijt, de volgende 5 duurt wat langer. 10 kilo overgewicht is wel al behoorlijk wat, dus het is verstandig ome r iets aan te doen. Doe het langzaam aan, 1 kilo per week afvallen is erg veel. Beter is het om 1 pond per week af te vallen.

 

Twintig kilo te zwaar

Ben je echter 20 kilo te zwaar, dan begin je helaas op te vallen bij anderen. Je leeftijdsgenoten zijn meestal niet zo dik als jij en je voelt je daardoor misschien de dikkerd. Op feestjes voel je je ongemakkelijk. En gezellig in een restaurant eten... het lijkt soms of alle ogen op jou gericht zijn. Kijken mensen hoeveel jij eet? Al die dingen kunnen vorokomen, terecht of onterecht, je bent nou eenmaal dik in verhouding tot anderen, en de meeste mensen met flink overgewicht zijn daar niet zo blij mee.

 

Dertig kilo te zwaar

Ben je 30 kilo te zwaar? Dan pas je niet meer in elke stoel die je wordt aangeboden, op terrasjes of in restaurants moet je eerst informeren hoe breed de stoelen zijn. In een vliegtuig moet je wellicht voor twee personen een ticket kopen, en ondertussen lijd je onder het zware overgewicht. Fysiek heb je het zwaar met zoveel overgewicht, bijvoorbeeld:

 • moeite met bewegen
 • kortademig bij inspanning
 • sneller en vaker moe
 • verhoogde kans op suikerziekte
 • verhoogde kans op hoge bloeddruk
 • verhoogde kans op aambeien
 • huidproblemen zoals smetplekken en/of striae en/of scheurtjes in de huid
 • bacteriegroei in huidplooien kunnen voorkomen
 • meer kans op hart en vaatziekten
 • enzovoorts

Obesitas in ernstige vorm

Ook krijgen erg dikke mensen vaak te maken met praktische problemen, zoals bijvoorbeeld:

 • niet meer in confectiekleding passen
 • geen geschikt ondergoed kunnen vinden
 • moeite om sokken en schoenen zelf aan te trekken
 • moeite met veters strikken
 • ligstoelen en zitstoelen kunnen het lichaamsgewicht niet altijd aan
 • zichzelf wassen is niet meer vanzelfsprekend omdat bewegen teveel inspanning vergt
 • niet meer in een bad passen
 • moeite met het afvegen van de billen
 • enzovoorts

Hoe dik je ook bent, ook thuis kan je vet verbranden. Hoe dikker je bent, hoe beter het is om te overleggen met een arts en/of fysiotherapeut, alvorens jezelf aan de slag gaat. Want mensen met zeer ernstig overgewicht hebben professionele hulp nodig. Afvallen dat doe je met mer vran het juiste voedsel, geloof het of niet.

 

Kilo's vet verbanden met geschikte voeding

Voordat je af kunt vallen is het belangrijk om eerst te beseffen wat je eet. De reclame op tv zijn misleidend, want als je een slanke mooie vrouw een schaaltje muesli met yoghurt ziet eten, dan leg je onbewust het verband tussen dat eten en het slank zijn. Terwijl het eten wat de vrouw in de reclame eet, waarschijnlijk helemaal niet zo goed is voor de lijn. Worden we dan met zijn allen bedrogen? Het antwoord is eigenlijk gewoon 'ja.' Waarom? Voedselproducten willen maar een ding: geld verdienen. En hoe verdienen ze zoveel mogelijk geld? Door zoveel mogelijk te verkopen. Hoe krijgen ze dat voor elkaar?:

 • ze maken je verslaafd aan bepaalde stoffen die ze door het voedsel doen
 • ze zorgen dat je de illusie krijgt voorgeschoteld dat hun ijsje of hun toetje gezond voor je is, en dat je er niet dik van wordt
 • ze suggereren dat hun product beter is dan bijvoorbeeld: de verse variant
 • stoffen in bewerkt voedsel bevatten maar al te vaak stoffen waar je meer honger van krijgt, ze wekken de eetlust op. Louter omdat ze willen dat je meer eet van hun product dan je van plan was
 • ook kan bewerkt voedsel dorst opwekken, door toegevoegd zout en suiker
 • er staat op de verpakking dat er minder vet, minder suiker of minder kcal in zit... Tja, maar als je het laat staan krijg je nog minder van die rommel binnen

Zo zijn er nog wel meer toevoegingen aan bewerkt voedsel, waar je eerlijk gezegd, moddervet van wordt. In een maatschappij waar je wordt doodgegooid met voedselproducten die uit de fabriek komen, krijg je dus ook alles binnen wat de fabriek door die happen heen mengt. Dat is maar al te vaak, niet veel goeds. Leer je dus te herkennen waarom je kant-en-klaar bewerkt voedsel maar beter kunt laten staan, kan je afvallen met je voedsel.

 

Oefeningen om vet te verbranden?

Welke oefeningen kan je thuis doen? Op een sportschool staan veel apparaten, de een werkt efficiënter dan de ander, maar menigeen heeft een hekel aan de sportschool. Sportscholen zijn niet alleen duur, maar je komt er ook tientallen mensen tegen die jou in beweging zien. Je hebt er weinig privé, en juist als je te dik bent kan je je dan ongemakkelijk voelen. Ook moet je er steeds weer naartoe. En omdat je er naartoe moet, wil je er ook leuk uitzien, dus moet je je vooraf omkleden, en leuke sportkleren kopen. Ook moet je vooraf wellicht douchen, en achteraf nogmaals. Al met al kan een sportschool handig zijn, en ook leuk, maar het vergt wel veel tijd en organisatie. Verder hangen er in een sportschool vaak zweetluchtjes, en laten we eerlijk zijn: steeds weer naar de fitness toe met je handdoekje, het is zo'n gedoe, en moeilijk vol te houden, en gezellig is het er meestal ook al niet echt. Thuis sport beoefenen is dan een prima alternatief. Het is stukken goedkoper, en als je je routine aanhoudt, is het net zo effectief om vet te verbranden door middel van oefeningen.

 

Afvallen, succesvol, ga er voor

Afvallen is niet zo moeilijk als het lijkt. Wat je moet hebben is kennis. Kennis over wat eten met je lichaam doet, en om welk eten het gaat. Veel eten in de supermarkt zal je dik maken, ook al staan er honderd claims op waaruit blijkt dat ze light zijn, minder dat en minder dat bevatten. Onzin! Het merendeel van die producten zullen je altijd dik maken en onnodig vetmesten. Leer daarom met een nieuw dieet wat je wel en niet in je hoofd moet proppen. Dat is de weg naar succesvol afvallen, en het leukste is dat je er nog plezier in kunt hebben ook. Ga slanker de komende zomer in!

 

Buikspieren trainen met de Abtronic X2 Power


Tags: vet verbranden, oefeningen, afslanken, nieuw dieet, buikvet, heupen, bovenbenen
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Morris.
Publicatie datum: 2015-05-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving