aanmeld knop
dot

Geld verdienen met je digitale camera en stockfotografie

camera.jpg
Kun jij omgaan met je digitale camera? Hou je van foto's maken? Wil je wat geld bijverdienen? Mooie foto's maken en geld verdienen, dat kan heel goed samen gaan. Van je hobby je werk maken, met je foto's. Je hoef geen fotograaf te zijn, maar gewoon heel veel goede foto's kunnen maken. Als je scherpe foto's maken kunt, kan je geld verdienen met fotograferen.

Camera

Ben  jij in bezit van een digitale camera? Bijna iedereen bezit tegenwoordig wel een digitale camera. Daarom noemt iedereen zichzelf tegenwoordig ook al snel fotograaf. Kun je overweg met internet en het uploaden van foto's, dan kan je al proberen of je jouw foto´s te koop kunt aanbieden. Er zijn zogenaamde stocksites waar je je eigen foto´s te koop aan kunt bieden, je verkoopt dan ´de rechten om de foto te gebruik en je kunt een foto dus zo vaak verkopen als je wilt. Wat wel belangrijk is dat je mooie leuke foto's kan maken, natuurlijk. Iedereen kan wel een foto maken, maar vaak zijn foto´s niet interessant voor kopers omdat:

  • het licht te slecht is
  • de foto op 100% er niet uit ziet
  • de foto onscherp is
  • het onderwerp net commercieel is (dus onverkoopbaar)
  • enzovoorts

Je let op details, en op de helderheid van de foto's. Ook het onderwerp is belangrijk. Maar waarom eigenlijk digitale camera en het plaatsen van foto's?

 

Foto's plaatsen en geld verdienen

Als je zelf vindt dat je mooie en goede foto kan maken met je digitale camera, dan kun je er leuk aan verdienen. Per foto verdien je niet veel (per download dus) maar als je heel veel foto's upload en regelmatig foto's verkoopt, kan dat toch wat gaan opleveren. Een anders staan je foto's toch maar op de harde schijf van je computer en je doet er niks mee.

 

Verkopen kan door ze te plaatsen op het internet op bepaalde stocksites. Het zou helemaal mooi zijn als je dagelijks foto's maakt voor je hobby en je kan er ook nog geld mee verdienen. Gewoon simpele heldere foto's met je camera. Maak mooie foto's van bijvoorbeeld strand of een gebouw, of een specifiek onderwerp zoals een trein, een straat, een maaltijd. Het kan van alles zijn. Hoe origineler hoe beter. Maar de vraag is, hoe ga je nu bijverdienen met jou foto's? 

 

Hoe ga je verdienen met je foto?

Op internet zijn een hoop sites die heel graag nieuwe foto's willen van jou. Dan krijg je er nog geld voor ook. Hoe ga je dat leren?  Door simpel weg deze instructies te volgen. Je gaat leren wat voor foto's populair zijn om te plaatsen op internet. Ook leer je waar je ze kunt plaatsen.

 

Wat voor foto's?

Wat je zou kunnen plaatsen? Het kan natuurlijk zo zijn dat je met bepaalde foto's geen of weinig geld verdient. Maar ook foto's wat je wel veel geld mee verdient. Het is hard werken. Je moet heel veel foto's uploaden, bijvoorbeeld een paar honderd, om er een klein beetje mee te verdienen. En je moet de foto's zelf gemaakt hebben in verband met auteursrecht. Maar heb je eenmaal tientallen, honderden of zelfs duizenden foto's geüpload dan kan je inkomen toch flink oplopen en wie weet kan je er dan ooit van leven. Je bent dan stockfotograaf. Er is in dit vakgebied competitie, daarom is het moeilijk om er super succesvol mee te worden. Toch zijn er heel wat mensen die er een maandinkomen mee weten te verdienen.

 

Tips

Voor je specifiek stockfoto's gaat maken leer je eerst wat voor soort foto's je moet maken. Ook krijg je informatie over hoe je foto het best kan maken. Volg de instructie goed van de methode, dan zul je er al snel geld mee kunnen verdienen. Ook kun je zelf uit de oude doos foto plaatsen. Als de foto's maar digitaal zijn. Dat schijnt ook gewild te zijn volgens de methode. Het is een leuke hobby, foto's te maken. Wat nog leuker is als je hobby kan delen met andere, en er ook nog geld mee kunt verdienen.


Tags: Foto, Geld verdienen, Hobby naar werk, digitale foto, fotograaf, foto verkopen, foto kopen, auteursrecht

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-05-16
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving