aanmeld knop
dot

Suikervrije traktatie voor kinderen

aardbeien.jpg
Als een kind jarig is wordt er getrakteerd. Vaak weet je niet wat je moet maken. Je wil niet alleen wat leuks en lekkers, maar ook gezond. Dat vinden ze op school ook prettig. In een gewone traktatie zit vaak veel suiker, dat is niet gezond. Wil je suikervrije traktaties voor een feestje of op school maken, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Een feest

Als een kind jarig is, is het altijd leuk om te trakteren. Maar vaak zijn de traktatie erg ongezond, vooral als ze veel suiker bevatten. Zoals snoep, koek, cake, taart, en ga zo maar door. Je kan natuurlijk met een stuk fruit aan komen zetten als je kind wilt trakteren, want fruit kan heel lekker zijn. Maar kinderen zijn al aan fruit gewend en willen graag iets feestelijks te snacken hebben. Wat moet je dan doen? Een cupcake maken met glazuur, daar zit te veel suiker er in. Dus dat is niet zo een goed idee. Op school wordt door de leerkrachten vaak gezegd om zo gezond mogelijke traktaties te uit te delen. Het valt echt tegen om dat te vinden.  Dan wordt het een zoektocht om zo gezond mogelijk een traktatie te maken. Maar traktaties zonder suiker kunnen leuk, feestelijk en toch lekker zijn. Suikervrije traktaties kunnen geschikt zijn voor:

  • kinderen met overgewicht
  • als u aan het gebit en de gezondheid wilt denken
  • als de school om suikervrije traktaties verzoek
  • als diabetes een rol speel
  • als u kinderen bewust wilt leren eten
  • overige

Wat is feestelijk en toch zonder suiker?

Zonder suiker is feesten best wel goed te doen. Als je maar de juiste recepten heb, maar ook de goede ideeën om wat lekkers en gezond te maken. Ook zonder suiker is het zeker te doen. De suikervrije kindertraktatie is een boek waarin een hoop tips en recepten staan om suikervrije traktaties te maken. Maar ze zijn ook erg leuk om op school of op een feest te trakteren. De school is blij dat jij een gezonde traktatie uit deelt. Kind is blij dat jij als ouder iets leuks en lekker heb gemaakt. En jij ben blij. Dat is meegenomen. Er staan erg leuke recepten in. Zoals appel kaneel cake in een bloempotje, fruit ijsjes en cake pops. Erg leuk om te maken en lekker ook nog. Maar ook zonder suiker in verwerkt.

 

Het boek

In het boek staat wel 50 recepten, om ideeën op te doen voor een kinderfeestje. Of je nu feestelijk eten en drinken zoekt, het blijf zonder geraffineerde suikers. Je kan de hapjes als traktaties gebruiken en op een feestje. Natuurlijk ook voor tussendoor. Het is leuk om te geven en te krijgen als kind zijnde.

 

Wat voor recepten?

Recepten zijn er in veel soorten, van ijsjes tot aan cakejes, van fruit tot aan lolly's. Erg leuk om ze allemaal uit te proberen. Dan nog te maken zonder suiker, en ook erg leuk om te maken met je kind of alleen. In het receptenboek staan veel ideeën, tips en lekkere recepten. 50 suikervrije recepten voor een leuke feest voor je kind, en dan nog redelijk gezond ook.


Tags: traktatie, suikervrij, kinderen, gezond, lekker.
Artikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-05-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving