aanmeld knop
dot

Je huis verkopen maar hoe snel?

huisje.jpg
Je wil je huis verkopen, maar hoe kun je het op een zo snel mogelijke manier doen? Wat heb je er voor nodig? Wat moet je juist niet doen? Vaak zie je dat huizen lang te koop staan, soms wel een jaar of langer. Is dat te voorkomen? Hoe verkoop je zo snel mogelijk je huis en wat zijn de belangrijkste dingen die je regelen moet als je je huis wit verkopen? Het ene huis verkoopt sneller dan het andere, maar elk huis is sneller te verkopen.

Een koophuis

Je hebt een koophuis, maar het begint klein te worden of je wilt een ander huis. Of je kunt de hypotheek niet meer betalen. Er zijn veel redenen waarom mensen hun huis willen verkopen. Je wilt natuurlijk niet te lang  wachten tot het huis verkocht is. Soms kan het echter wel een jaar of langer duren, en soms zelfs nog langer. Dat kan enorm frustrerend zijn, en duur natuurlijk. Het is niet altijd een geschikte tijd om je huis te verkopen. Wat is van invloed op het verkopen van je huis?

  • de buurt waarin het huis staat
  • de ligging van het huis
  • de afmeting
  • het onderhoud van huis en tuin
  • wel of geen (grote) tuin
  • de waarde van huizen in de directe omgeving
  • huis vrijstaand of rijtjes of hoekhuis
  • zijn er dakkapellen en/of een serre
  • enzovoorts

Makelaar

Er zijn veel redenen om naar een andere woning of woonplaats te vertrekken. Een huis verkopen valt vaak niet echt mee, en je wil een goede prijs. Een makelaar is wel zo handig om zaken te regelen. ER zitten voor en nadelen aan het in de arm nemen van een makelaar. Maar hij of zij vertelt je wat je moet doen om jouw huis zo snel en zo duur mogelijk te verkopen.

 

Huis verkopen

Wat moet je wel en juist niet doen? Je huis moet sowieso goed onderhouden zijn als je zo'n goed mogelijke prijs wilt krijgen. Zorg dus dat je huis niet alleen schoon of netjes is, maar geef het ook binnen en buiten een likje verf, en voer noodzakelijke kleine reparaties uit. Dat doet soms wonderen. Potentiële kopers lopen direct al te berekenen wat het hen zal kosten om reparaties te verrichten, en dat trekken ze van hun bod af. Kopers hebben meestal een bedrag in gedachten, en een budget om een nieuw huis op te knappen. Hoe minder ze hoeven te doen, hoe eerder ze zich thuis zullen voelen, en hoe eerder ze bereid zijn een wat hogere prijs te betalen. Behoefte aan tips om zo snel mogelijk je huis te verkopen? Kijk eens op deze site.

 

Zo snel mogelijk je huis verkopen

Hoe je huis het best presenteer op de huizenmarkt is van invloed op het succes van de verkoop. Heb je een tuin, dan leer je ook hoe je die snel toonbaar maakt om te verkopen. Als je huis wordt bezocht door geïnteresseerde kopers, zal je zo goed mogelijk je bezoekers moeten benaderen om je huis ook daadwerkelijk te kunnen verkopen. Ook zul je goed moeten kunnen onderhandelen, wat vaak niet meevalt. 

 

Huis verkopen gouden tips


Tags: huis verkopen, snel een huis verkopen, huizen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: paulreindersma.
Publicatie datum: 2015-05-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving