aanmeld knop
dot

Waar kinesiotape kopen?

apotheek.jpg
Steeds vaker wordt medical taping toegepast in Nederland. Tegenwoordig is het mogelijk om voor medical taping terecht te kunnen bij je fysiotherapeut. Zij weten precies hoe zij klachten het best kunnen behandelen met medical taping zoals bijvoorbeeld kinesiotape van FysioTape.

In Nederland wordt veel kinesiotape gekocht voor Medical Taping. Medical Taping wordt steeds vaker toegepast door fysiotherapeuten. Inmiddels hebben al meer dan 13.000 fysiotherapeuten een Medical Taping Concept cursus gevolgd voor Medical Taping. Deze cursus is gevolgd bij FysioTape, naast het geven van cursussen is het ook mogelijk om CureTape te kopen bij FysioTape. FysioTape verkoopt kinesiotape sinds 1998. Sinds 2003 heeft FysioTape haar eigen kinesiotape ontwikkeld, deze tape heet CureTape en is inmiddels wereldwijd bekend.

 

CureTape

CureTape wordt geproduceerd in een eigen fabriek in Zuid Korea. Doordat de tape in een eigen fabriek wordt geproduceerd kan de kwaliteit worden gewaarborgd, het gehele productieproces wordt namelijk nauwkeurig in de gaten gehouden om te zorgen dat CureTape altijd van de hoogste kwaliteit is. De fabriek in Zuid Korea is ISO 9001 gecertificeerd en er wordt gewerkt met de nieuwste machines.

 

Opleiding voor het toepassen van kinesiotape

Sinds 1999 wordt er FysioTape Opleidingen cursussen aangeboden voor Medical Taping. De instructeurs van deze opleidingen zijn erg ervaren waardoor zij je een zo goed mogelijke cursus kunnen geven. De cursus is vooral bedoeld voor professionals. Het is mogelijk om een cursus te volgen via FysioTape opleidingen waarin je alles leert over het toepassen van kinesiotape. Voor de cursus krijg je ook nog eens 16 punten voor het algemeen of sportregister van het KNGF. De duur van de standaard Medical Taping cursus voor fysiotherapeuten is twee dagen.

 

Tips

Naast de cursus is het natuurlijk altijd handig om wat tips te weten over het aanbrengen van kinesiotape. Hieronder vind je enkele tips over CureTape:

  • Voor het aanbrengen van de huid is het te adviseren dat de huid droog is, en daarnaast vetvrij. Wanneer de huid niet goed droog is of vetvrij kan het zo zijn dat de tape niet goed wil plakken of na een korte periode loslaat. Er is een speciale spray van 3M die ervoor zorgt dat de huid goed droog is en vetvrij is en dankzij een speciale acrylaat terpolymeer beter blijft zitten, hierdoor blijft de CureTape langer en beter zitten.
  • Voor betere hechting van CureTape is het aan te raden om na het aanleggen van de tape langdurig over de CureTape heen te wrijven zodat de tape optimaal blijft hechten.
  • Vermijd plooien in de huid of op de tape. Deze plooien kunnen namelijk blaren veroorzaken!
  • Naast tips voor het aanbrengen van de tape zijn er natuurlijk ook tips voor het verwijderen van de tape. Voor het verwijderen van de tape is het aan te raden om dit onder de douche te doen. Het is belangrijk dat de tape altijd voorzichtig wordt verwijderd zodat de huid niet beschadigt. Wanneer de tape goed nat is, de huid strekken en vervolgens van boven naar onder de tape verwijderen. Nog beter is om tijdens de tape gebruik te maken van babyolie, dit lost namelijk de acryl lijmlaag op waardoor de tape veel gemakkelijker is te verwijderen.

Tags: kinesiotape, fysiotape, curetape
Artikel geschreven door: Bennie.
Publicatie datum: 2015-05-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving