aanmeld knop
dot

Enige informatie over Cuba

Cuba.jpg
Dit artikel bevat enige informatie over Cuba die handig is om te weten als men dit land gaat bezoeken. Informatie over geld, pinnen, internet, Cubanen etc. Het land is nl. nog niet zo open dat alle informatie overal te krijgen is.

Als men aankomt  op  het vliegveld van Havana  moet men eerst ongeveer een uur in de rij staan voor een loketje om geregistreerd te worden. Je paspoort wordt gecontroleerd, gestempeld en je wordt gefotografeerd. Daarna ga je eerst geld wisselen. Je kunt nl. niet pinnen. Dus neem je contant geld mee van huis en wisselt het bij aankomst om in CUC’s.(Convertibele Cubaanse peso’s.) Er zijn in Cuba 2 munteenheden, de CUC voor niet-Cubanen en de peso’s voor Cubanen. 1 euro is ong. 1,22 CUC

Voor niet-Cubanen is het moeilijk om aan peso’s te komen. Er zijn ook twee soorten winkels. In Cubaanse winkels is bijna niets te koop. Je ziet daar zo goed als lege schappen. Daar betaalt men met peso’s, evenals op de markt.

 

Voedselbonnen Cuba

Cubanen krijgen voedselbonnen voor de meest noodzakelijke levensbehoeften zoals meel en rijst. Maar dat wil niet zeggen dat het er dan ook is. Bovendien zijn de bonnen niet genoeg om in de behoefte te voorzien.

 

Havana

Havana is een indrukwekkende stad, met veel mooie gebouwen en vooral veel monumenten van de revolutie. De auto’s zijn veel heel oude Amerikaanse auto’s, ook van voor de revolutie. Dit komt omdat er na 1956 geen Amerikaanse auto’s meer ingevoerd mochten worden. Er zijn ook verschillende kleuren nummerborden, zodat men kan zien of iemand toerist is, regeringsbeambte, een huurauto heeft etc..

Sinds de revolutie van 1956 wordt Cuba door Amerika geboycot. Vroeger werd Cuba door de Sovjet Unie gesteund, maar na het uiteenvallen van de Sovjet Unie in de jaren 90 is dit niet meer het geval.

Momenteel zijn er nog maar weinig landen waar handelsbetrekkingen mee zijn, o.a. met Venezuela. Cuba was vroeger de grootste suikerproducent van de wereld. 80 % werd geëxporteerd. Dat is nu ook niet meer het geval .

 

Cubanen en reizen

Cuba is nog steeds een gesloten land. 2000 Cubanen mogen per jaar het land verlaten in het kader van gezinshereniging met familie in het buitenland. 1000 Cubanen in het buitenland mogen geld naar hun familie sturen.

 

Cubanen en media

In Cuba heeft men 4 Cubaanse t.v. zenders en 4 Cubaanse kranten. Deze zijn natuurlijk gecensureerd door de overheid. De regering geeft als voordeel dat men hierdoor een heel goede communicatie heeft. B.v. tijdens een orkaan heeft men het communicatiesysteem onder controle, waardoor er maar weinig doden vallen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de orkaan Katrina in New Orleans. Er is wel internet in Cuba. Er zijn internetcafés en in grote hotels kan men van internet gebruik maken. Het is echter moeilijk om naar Europa te mailen.                                        


Tags: Cuba, reis, vakantie, informatie over Cuba, Havana
Artikel geschreven door: weetje.
Publicatie datum: 2012-08-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving