aanmeld knop
dot

Hoe je vet verbrand met 7 producten uit de keukenkast

dreamstime_xs_25564088.jpg
We weten allemaal dat hoe sneller je stofwisseling werkt, hoe sneller je lijf in staat is voeding om te zetten in energie. En dus minder vet zal opslaan. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een rap metabolisme. Beweging, voeding en voedingspatronen zijn middelen waarmee je je stofwisseling beïnvloed. Welke producten en kruiden heb jij in je keukenkastje staan die ervoor zorgen dat je een verhoogd metabolisme creëert? En je zodoende dus een handje helpen bij het bereiken van je ideale gewicht.

Lichaamsvet laten verbranden, makkie?

Nou dat het geen makkie is weten we allemaal, anders was iedereen binnen no-time slank. Niet meer in je geliefde jeans passen is gewoonweg rot! Toch zijn er dingen die je een handje kunnen helpen en vaak heb je ze al in huis. Eens je keukenkastje uitpluizen en kijken of bijvoorbeeld onderstaande producten er in staan kan al een beetje helpen je stofwisseling te versnellen.

Misleid worden door de voedingsindustrie is iets waarover Richard Ridder het uitgebreid heeft in zijn gratis animatie video. Hij bespreekt een interessante moderne manier van afvallen in zijn Vet Verbrand Geheimen programma. Samen met de onderstaande tips, een verantwoorde manier om je overtollig vet te verbranden en je bikini weer uit de kast te halen.

 

Kruid je eten pittig, eet rode pepers

Thailand staat bekend om het pittigste eten in de wereld, tegelijkertijd is daar geen sprake van de mate van overgewicht die we hier in het westen zien. En rode pepers verhogen je metabolisme, maar het echte voordeel van voedsel eten dat pittig gekruid is, is dat je als vanzelf langzamer gaat eten. Eigenlijk eten we vaak te snel en tegen de tijd dat ons lijf zegt dat we vol zitten hebben we ons vaak overeten. Langzamer eten is een goede manier om gewicht te verliezen en je eten lekker pittig gekruid maken is een makkelijke manier om dat te realiseren. Goed idee om jezelf aan te leren rode pepers en chilli door je maaltijd husselen?

 

Rijst of bonen bij je maaltijd

Brazilianen blijven slank door hun traditionele gebruik; bonen of rijst bij elke maaltijd te eten. Uit een studie in het tijdschrift Obesity Research bleek dat een voedingspatroon uitsluitend bestaand uit rijst of bonen met 14% het risico verlaagd om overgewicht te krijgen, wanneer dit vergeleken wordt met het typische westerse voedsel. Dat komt omdat het nauwelijks vet bevat en meer vezels waarvan gedacht word dat het je bloedsuikerspiegel stabiliseert. Het mag contra-intuïtief zijn doch een voedingspatroon bestaande uit bonen en rijst staat gelijk aan een klaar-voor-het-strand lichaam. Rijst en bonen hebben we toch allemaal in de keuken staan?

 

Probeer af en toe te vasten

Indonesië, daar wordt regelmatig gevast. De religie aldaar, de islam, stimuleert periodieke vasten: geen eten en drinken van ochtend tot avond. Alhoewel experts het niet aan raden om voor gewichtsverlies te gaan vasten, kan het wel zo zijn dat het patronen van "dwaas" eten doorbreekt zegt Dhr Hill, van de Americain Society for Nutrition. "De meeste westerse mensen hebben nooit honger," legt hij uit. We eten de volgende maaltijd al voordat we de vorige volledig verteerd hebben. Het is niet nodig om gehele onthouding toe te passen voor deze psychologische voordelen. Misschien proberen eens een dag je calorie inname te halveren voor hetzelfde effect?

 

Ontbijt!

Duitsers eten veel vaker hun ontbijt, vergeleken met bv Amerikanen. Ze eten thuis hun volkoren ontbijtgranen met fruit en brood. Voedingsdeskundigen zijn bezig geweest mensen te adviseren om het ontbijt vooral niet over te slaan. En recente studies geven daarover een helder beeld. In één ervan, hebben Britse onderzoekers ontdekt dat als je niet ontbijt, je beloningscentrum in je hersenen levendig oplichten wanneer je hoog calorierijk voedsel ziet, wat een verklaring kan zijn voor de onweerstaanbare drang te gaan snaaien. Voortaan goed ontbijten?

 

Moestuin maken

Russen schijnen hun eigen groenten en fruit te verbouwen en bewaren deze en blikken ze in. Dat maakt hun voeding voedzamer want er is niet veel wat groeit in een moestuin wat je dik zal maken. Wellicht een ideetje om er zelf eentje te maken?

 

Gebruik kurkuma

In de Maleisische jungle groeit dit kruid in het wild, een belangrijk ingrediënt in curry's. Eén van de belangrijkste component is een substantie genaamd: curcumine. Welke een krachtige vetoplosser blijkt. Een Tufts Universiteits studie, een Amerikaanse universiteit, heeft ontdekt dat muizen op dieet met een hoog vetgehalte met kleine hoeveelheden curcumine minder in gewicht aan kwamen dan de muizen die hetzelfde voedsel kregen maar dan zonder curcumine. Onderzoekers denken dat het ingrediënt de groei van vetweefsel onderdrukt en de vetverbranding verhoogt. Ook kurkuma gebruiken wanneer je weer gaat roerbakken?

 

Rooibosthee drinken

In Zuid Afrika wordt door het hele land genoten van rooibos thee, welke meer robuust is dan groene thee en omdat het van nature zoet is behoeft het geen suiker toegevoegd te hebben. Je dagelijkse koffie verruilen voor een kopje rooibosthee kan je duizend calorieën inname per maand schelen. Dr.Pescatore zegt hierover dat thee drinkende culturen minder last hebben van obesitas. Dat kan komen door speciale verbindingen, zoals catechine, die bepaalde theeën bevatten, of simpelweg doordat we vaak denken dat we trek hebben terwijl we eigenlijk uitgedroogd zijn. Voortaan uit je kastje de rooibosthee kiezen?

 

Andere onthullende geheimen hoe je zo spoedig mogelijk het vet van je lichaam laat smelten

Misschien heb jij al veel geprobeerd om te vermageren, net als bijna ieder ander. Vaak proberen we af te slanken door te diëten maar het geeft zelden het gewenste resultaat. Richard Ridder verteld onder andere waarom we vaak falen met pogingen tot gewicht verliezen, en hij heeft er jaren over gedaan al zijn kennis te verzamelen en te bundelen.  Door de gratis animatie video van hem te bekijken ontdek je:

  • welke opmerkelijke vetverbrandings- geheimen er bestaan
  • hoe misleidend de voedingsindustrie kan zijn
  • waarom sommige producten je dikker maken i.p.v. slanker
  • hoe je zonder jojoën af valt
  • hoe je zonder dieet je ideale gewicht bereikt
  • hoe je met zijn geheime tips nooit meer de pijn of frustratie zult voelen van je gewicht

Tags: vet verbranden,slank, curcumine, vetoplosser, rooibosthee, afvallen
Bronnen: health.com
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Ivana.
Publicatie datum: 2015-05-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving