aanmeld knop
dot

Huis verkopen tips

huis.jpg
Je huis verkopen, hoe lukt dat het snelste? Tips om je huis te verkopen kunnen zorgen dat je sneller je huis kunt verkopen, en ook voor een hogere prijs. Om te weten welke tips je helpen om je huis sneller te verkopen. Moet je eerst weten waar kopers op letten. Als er meer huizen in je straat te koop staan, moet je opvallen. Hoe verkoop je je huis?
ComputerComputer

Een huis verkopen gaat niet altijd gemakkelijk. Er zijn veel redenene waarom het niet lukt om je huis te verkopen. Concurentie, economische invloeden, achterstallig onderhoud aan je huis. Maar elk huis is verkoopbaar. Jij hebt je huis immers ook ooit gekocht en een ander zal er vroeg of laat ook voor vallen. Om je huis sneller te verkopen, en tegen een goede prijs, kan je de volgende tips toepassen.

 

De waarde van je huis bepalen

Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat je huis echt waard is. Makelaars maken een schatting door middel van taxatie. Je kunt in de buurt kijken wat de vraagprijs is voor soortgelijke huizen in je omgeving. Laat twee makelaars een taxatie maken. Neem het gemiddelde van de verschillende bedragen.

 

Vraagprijs bepalen

Kopers dingen graag af op de vraagprijs. Je kunt dus wat boven je gewenste vraagprijs gaan zitten zodat er ruimte is om af te laten dingen. Maar ook hier is het belangrijk te weten wat er in je buurt zoal te koop staat. Als je geen haast hebt kan je een ander soortgelijk huis eerst laten verkopen, en je vraagprijs gewoon laten staan. Maar als er in jouw buurt meerdere soortgelijke huizen te koop staan en jij gaat twintigduizend hoger zitten, dan zal je je huis niet snel verkopen, tenzij je huis ook echt meer waard is door bijzondere zaken zoals extra erker, dakkapel, kunststof kozijnen die anderen niet hebben, aanbouw, grote tuin, jacuzzi of zwembad bijvoorbeeld.

 

Aanpak

Voor gespecialiseerde tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen verwijs ik je naar het e-book: Succesvol uw huis verkopen (aanrader!)

 

Makelaar kiezen

Kies een Makelaar die bereid is kopers rond te leiden op alle dagen van de week, zodat je geen klanten teleur hoeft te stellen. Een makelaar moet verder zijn best doen om je huis te verkopen, en dus een vlotte babbel hebben. Ook kan niet elke makelaar goede foto's maken van je huis, dus check de foto's op kwaliteit.

Een makelaar presenteert je huis aan de klant en die presentatie moet goed zijn. Ook de omschrijving van je woning is belangrijk. 'Huis met tuin' klinkt toch saaier dan 'Mooi licht huis met tuin.' Potentiële kopers die een paar keer zijn komen kijken, en dan afhaken, liepen ergens tegenaan. Het is de taak van de makelaar om dit uit te zoeken. Verzoek de makelaar gerust om dergelijke activiteiten want dat is zijn/haar werk.

 

Opknappen

Je huis opknappen hoeft niet extreem, maar je huis schilderen verhoogt de lust tot kopen aanzienlijk. Hou het neutraal en schoon. Gewoon witte muren, met wellicht hier end aar een beige wandje ertussendoor.  Hou ook de inrichting zo neutraal mogelijk als er kijkers komen. Mensen lopen door een koopwoning terwijl ze het in hun hoofd al beginnen in te richten met spullen die naar hun eigen smaak zijn. Daarom is een neutrale rustige inrichting het beste.

 

Schoon

Een schoon goed onderhouden huis verkoopt sneller dan een vies huis met veel achterstallig onderhoud. Maak je huis goed schoon voordat er kijkers komen. Zet een bloemetje op tafel en zorg dat het licht en behaaglijk is in huis.

 

Open huis houden

Huizen waarvoor open huis gehouden worden worden mogelijk sneller verkocht. Je kunt dit met je makelaar overleggen.

 

Adverteren

De dit online. Het is goedkoop en het bereik is groot. Gebruik als je dat wilt ook Facebook, Twitter en andere social media om je huis te promoten.

 

Het gebakken brood trucje?

Jarenlang lees ik die tip al. De geur van versgebakken brood zou mensen doen besluiten om een huis te kopen. Dus elke dag als er kopers komen gooi je weer een brood in de oven. Tja, wie weet heeft het effect, maar misschien heeft een kopje koffie voor de koper wel hetzelfde effect.

 


Tags: huis verkopen tips, snel huis verkopen, sneller, woning verkoop
Bronnen: wegwijs.nl
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2015-05-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving