aanmeld knop
dot

Ouders hebben geen kennis van EHBO

lachen.jpg
Weet jij als ouder zijnde hoe je moet handelen wanneer je kindje met zijn hand tussen de autodeur zit? Of wanneer hij of zij uit een boomhut valt? Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn als het je kinderen betreft. EHBO is de afkorting van Eerste Hulp Bij Ongelukken.

Het blijkt dat veel ouders eigenlijk geen kennis hebben van EHBO, dit is eigenlijk heel erg vreemd. Als we ons kindje naar de gastouder of de kinderopvang brengen vinden we het allemaal belangrijk dat er iemand aanwezig is met een EHBO diploma, of op zijn minst iemand met kennis van EHBO. Toch blijkt het zo te zijn dat vele ouders zelf helemaal geen kennis van eerste hulp verlening hebben. Wat gebeurd er als je kindje thuis in een ongelukkige situatie terecht komt? Weet jij hoe je moet handelen?

 

Het belang van EHBO voor ouders

Zoals hierboven beschreven mist er in Nederland nogal wat kennis op gebied van EHBO. Wat vind jij hier nu van als ouder? Heb jij of hebben jullie hier wel eens bij stilgestaan? Het is natuurlijk niet zo dat ouders bewust geen kennis hebben van EHBO, maar het is zeker een aandachtspuntje waar verbetering mogelijk is. Als ouder zijnde wil je de beste zorg voor je zoontje of dochtertje, misschien is het dus een idee om een EHBO cursus gericht op kinderen te gaan volgen.

 

EHBO voor kinderen leren

Tijdens een EHBO cursus gericht op kinderen leer je als ouder onder andere:

 • Over de vitale functies

 • Over beademing

 • Over het reanimeren van kinderen

 • Over hoe je moet handelen bij botbreuken

 • Over wat je kunt doen bij brandwonden

 • Over hoe je moet omgaan met verstuikingen, kneuzingen en beknellingen

 • Over hoe je direct kunt handelen bij een slagaderlijke bloeding

 • Over hoe je splinters kunt verwijderen

 • Over hoe je een bloedneus kunt verhelpen

 • Over hoe te handelen wanneer er een tand door de lip is gegaan

 • Over wat je moet doen bij oogletsel en vergiftigingen.

EHBO cursus bij G4S

Wil je bij G4S een cursus volgen om eerste hulp te kunnen verlenen aan je zoontje of dochter? Dan ben je aan het juiste adres. Zij hebben een speciale cursus gericht op eerste hulp aan kinderen. De kosten hiervan zijn (prijs 2015) iets minder dan €230 per persoon. Dit is inclusief lesmateriaal, koffie, thee, fris, lunch en indien van toepassing het examen. De cursus wordt op verschillende plaatsen in Nederland aangeboden.  

 

GS4

Waarom G4S? G4S is een belangrijke marktleider op gebied van veilgiheid- en beveiligingsoplossingen. Zij hebben meer dan 620.000 werknemers in dienst in ruim 125 landen. Je kunt er dus van uit gaan dat zij over voldoende kennis beschikken om jou de beste cursus aan te bieden. Kwaliteit staat nou eenmaal voorop als het gaat om je kinderen. 

 

Tags: EHBO kinderen, ehbo leren, ouders, eerste hulp bij ongelukken
Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-05-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving