aanmeld knop
dot

Voor welke materialen kun je spaanplaatschroeven gebruiken?

logo-tekst.jpeg
Spaanplaatschroeven kun je gebruiken voor het verbinden of bevestigen van verschillende soorten plaatmaterialen en hout, zoals balkjes, latten en planken. Ook voor gipsplaten en plaatmateriaal met een kunststoflaag kun je spaanplaatschroeven gebruiken.

In principe kun je de spaanplaatschroeven gemakkelijk in het materiaal schroeven. Het is alleen verstandiger om eerst het boorgat waar de spaanplaatschroef moet komen wat ruimer of groter te maken. Bij zacht hout, zoals vurenhout, zou je de spaanplaatschroeven er zo in kunnen draaien maar het is beter om eerst even voor te boren en het gat wat groter te maken. Doe je dit niet dan heb je grote kans dat je hout gaat splijten. 

 

Spaanplaatschroeven gebruiken

Spaanplaatschroeven kun je voor heel wat verschillende doeleinden gebruiken, zoals het bevestigen van gipsplaten op bijvoorbeeld raggels of balkjes. Het mooie van de spaanplaatschroeven is dat ze voorzien zijn van een taps toelopende kop, die bij het schroeven geheel in de ondergrond verzinkt. Dat is bijvoorbeeld bij gipsplaten heel handig want dan kun je op een heel gemakkelijke manier alle schroefgaten goed weg werken. Doordat de schroef volledig in het materiaal verzinkt, en er niet bovenop ligt, krijg je een veel mooiere afwerking.

 

PH Kruiskop bitje

Wil je de spaanplaatschroeven gaan gebruiken voor je eigen project? Zorg er dan voor dat je een speciaal bitje in huis haalt een PH kruiskop bitje waarmee je deze schroeven gemakkelijk in het materiaal kunt schroeven.

 

Vaseline

Voordat je de spaanplaatschroeven in het materiaal gaat schroeven is het handig om even een potje zuurvrije vaseline te pakken. Als je de punt van de spaanplaatschroeven even in de vaseline zet of je smeert er wat vaseline op dan kun je de spaanplaatschroeven nog sneller en gemakkelijker in de ondergrond of in het materiaal schroeven.

 

Spaanplaatschroeven prijzen

Spaanplaatschroeven bestaan er in alle soorten en maten. De prijs is afhankelijk van materiaal, afmeting, kwaliteit, enzovoorts.


Tags: spaanplaatschroeven, Spaanplaatschroeven prijzen, materiaal

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: niels78.
Publicatie datum: 2015-05-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving