aanmeld knop
dot

Wat is het beste dieet?

weegschaal.jpg
Het beste dieet? Regelmatig worden er nieuwe diëten gelanceerd maar welke diëten zijn succesvol? Hoe kan je blijvend afvallen, en met welk dieet kan je op de meest gemakkelijke manier afvallen? Het gekke is dat afvallen op zich niet moeilijk is, maar af blijven vallen wel. En ook op gewicht blijven, is lastig. Welk dieet is geschikt om snel af te vallen, veel af te vallen, langdurig af te vallen en blijvend af te vallen?

Afvallen makkelijk? Afvallen zal nooit echt makkelijk zijn. Of laat ik het anders zeggen: afvallen kan makkelijk zijn, maar om veel af te vallen wordt al lastiger, en blijvend afvallen is moeilijk, en voorkomen dat je weer aankomt is nog moeilijker. Maar om te weten waarom jij te dik geworden bent, moet je eerst bevatten waarom je voorouders daar nauwelijks last van hadden. Natuurlijk denk je dan meteen: 'Ja maar, tegenwoordig bewegen wij mensen te weinig, en we hoeven niet meer op jacht voor ons eten, dus we eten elke dag te veel, en daarom ben ook ik te dik geworden..'

 

Dikke mensen vreten gewoon te veel?

Je legt dan dus de schuld geheel bij jezelf, maar ik mag je uit de droom helpen. Mensen worden pas de laatste vijftig jaar steeds dikker, en de laatste twintig jaar is het overgewicht schrikbarend toegenomen. Een groot deel van de Nederlanders heeft overgewicht, ruim 50%, en een behoorlijk deel is zelfs obese, en een kleiner deel helaas morbide obese. Zal dat nou echt allemaal de schuld van die mensen zijn? Mensen werkten vroeger hard, maar tegenwoordig ook. Mensen bewogen vroeger meer, tegenwoordig minder, dat is waar. Maar mensen aten vroeger ook andere voedsel als tegenwoordig, en daar zit hem het grootste probleem.

 

De supermarkt mest jou vet

Je loopt door de supermarkt en je denkt steeds: 'Nee, dat neem ik niet want het is slecht voor de lijn. Nee, dat neem ik ook niet, daar word ik dik van. Oef, nee, dat kan ik maar beter niet in mijn boodschappenkarretje gooien want ik wil juist wat afvallen.' Je loopt langs schappen met ontelbare soorten chips, zoutjes, cakes en koek, tientallen meters roomijs, zeven meter chocoladerepen, tien meter bewerkte worsten en vleeswaren, kilometers kant-en-klaar happen, kilo's snoepgoed, schappen vol soorten pasta's, bakken vol dozen met happen die je door je melk of yoghurt kunt gooien, een kilometer broodjes met en zonder vulling... En al die tijd moet je je beheersen. Onze voorouders hadden die strijd niet. Onze voorouders aten als ze geluk hadden dagelijks wat groentes, fruit, een stukje vlees. Of ze aten bessen, noten, vis. Hun zoetigheid bestond uit honing, wat ze soms konden stelen van bijen. Alle bewerkte voedsel waarmee wij onszelf vergiftigen groeit immers niet aan bomen.

 

Vet Verbrand Geheimen

Begint het je al te dagen? Een fantastisch dieet vind ik Vet Verbrand Geheimen. Een dieet wat diep ingaat op de natuurlijke voedselbehoeftes van de mens, en die je eigenlijk uitlegt waarom alle bewerkte voedsel een grote leugen is. Niks anders dan manieren om geld aan je te verdienen, en dat jij er moddervet van wordt dat kan de voedselindustrie niks schelen. Hoe meer voedselproducten ze maken, hoe meer jij in de verleiding komt, hoe meer je dan gaat eten, hoe meer verslavende stoffen je binnenkrijgt hoe meer je je ook ook als een verslaafde gaat gedragen, en hoe meer geld er dus verdient wordt, en hoe dikker wij met zijn allen daardoor dus worden. Van welk eten je op een gezonde, rappe manier kunt afvallen, vind je allemaal in het Vet Verbrand Geheimen dieet.

 

Mentaal Dieet

Het eiwitrijke dieet is niet nieuw. Atkins was de eerste die ermee kwam en velen volgden. Eiwitrijke diëten, of proteïne diëten leggen de nadruk op het vermijden van teveel verkeerde (lees bewerkte) koolhydraten. Je eet dan voornamelijk vlees van land en zee, zuivel (kaas, melk, etc), verse groentes, bepaalde vetten, en in mindere mate wat fruit en granen. Menigeen is al veel afgevallen met een proteïne dieet. Het Mentale Dieet is een bestseller. Het is een eiwitrijk dieet met kant-en-klare recepten (erg lekkere recepten) en het bevat mentale oefeningen, om de visie op eten te veranderen. Met de mentale oefeningen bij dit dieet leer je:

  • de knop om te zetten
  • te kiezen
  • je motivatie te versterken

De mentale oefeningen hebben een apart rustgevend effect, is mijn ervaring. Je krijgt meer grip op eten, je wordt weer de baas over eten.

 

Afvallen met Xenical

Xenical is een toegestaan afslankproduct wat wetenschappelijk werd onderbouwd. Studie met muizen, en later met mensen, heeft bewezen dat Xenical met werkzame stof orlistat, vet in de maag bindt, en direct naar de darmen transporteert. Resultaat: je maaltijden bevatten nog evenveel vet als gewoon, maar ongeveer een derde deel van dat vet wordt door Xenical opgevangen waardoor je dat vet niet meer opneemt. Je eet dan dus vetarm, terwijl je eigenlijk gewoon eet. Als je dit combineert met een gangbaar dieet, val je sneller af dan gewoonlijk.

 

De drie beste dieten die er zijn?

Zijn dit de beste diëten die er zijn? Ik vind van wel. Maar niet iedereen heeft dezelfde eetgewoontes. Menigeen kiest voor het gangbare kcal beperkte dieet. Elk dieet is feitelijk kcal beperkend, alleen niet elk dieet werkt hetzelfde. Zo nu en dan afwisselen tussen de drie diëten in dit artikel, heeft mij 18 kilo doen afvallen. Ik vind dit dus de 3 beste diëten en gebruik ze alle drie nog steeds. Onthou echter een ding: welk dieet je ook verkiest, besef dat je vetgemest wordt door het voedselaanbod. Dat is namelijk voor 80% onnatuurlijk, bewerkt fabriekseten, met veel suiker, zout en vet, koolhydraten, verslavende smaakmakers, eetlust opwekkende stoffen, enzovoorts. Kijk eens met de ogen van een Neanderthaler naar het eten in de supermarkt, dan zie je waarom jij dik geworden bent, en de Neanderthalers niet.


Tags: beste dieet, afvallen dieet, dikke mensen dieet, tips afvallen, vet, buik, beste dieten
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2015-05-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving