aanmeld knop
dot

Grappige Nederlandse verkeersborden

logo-tekst.jpeg
Nederland is een prachtig land, maar af en toe slaan we door in bureaucratie. Dit kan dan resulteren in grappige en af en toe bizarre verkeersborden, die in heel Nederland te vinden zijn. Verkeersborden zijn een belangrijk middel, die de wegbeheerder kan gebruiken om het verkeer op de weg te regelen, maar in Nederland leidt dit vaak tot hilarische situaties.
GamesGames

Nederlandse bureaucratie

Verkeersborden; we kunnen niet zonder ze en ze leiden het Nederlandse verkeer in goede banen. Dit gaat bijna altijd goed, maar er worden soms ook fouten gemaakt. Deze belangrijke borden worden vaak tot vermakelijke situaties omdat in Nederland alles tot in de puntjes geregeld is.

 

Verkeersborden

Zonder duidelijke aanwijzingen zou het Nederlandse verkeer totaal ontregeld zijn. Gelukkig zijn er genoeg verkeersborden in Nederland die ervoor zorgen dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Sommige borden zijn niet altijd nodig of gewenst, maar door de bureaucratie in Nederland moeten ze toch blijven staan. Verkeersborden zijn er natuurlijk in verschillende categorieën. Er zijn borden die verboden weergeven voor het wegverkeer in het algemeen of voor bepaalde bestuurders. Er zijn ook andere verkeersborden, die verplichtingen opleggen of alleen informatie verstrekken aan de verkeersdeelnemer. Het is niet makkelijk voor een nieuwe autorijder om alle gebodsborden te onthouden. Zo zijn er in Nederland alleen al honderden verkeersborden die elk een eigen gebod of verbod vertolken.

 

Grappige verkeersborden

Er zijn een groot aantal Nederlandse verkeersbord 'kunstenaars' die hun creatieve inspiraties loslaten op de verkeersborden. Een bekende kunstenaar kreeg onlangs de politie op bezoek nadat hij een hoop verkeersborden in de Amsterdamse binnenstad door grappige exemplaren had vervangen. De politie reageerde niet blij op deze 'ludieke' actie. Hij moest tevens betalen voor het verwijderen van de door hem opgeplakte stickers. Een groot overzicht van de leukste en grappigste verkeersborden in Nederland vind je hier. Op het internet is het de laatste tijd trending om grappige verkeersborden te posten.

 

Froot

Onlangs heeft de site ‘froot‘ nog groot uitgepakt met dit item. Deze items worden massaal gedeelt op social media zoals facebook, linkedin, twitter en google plus. Deze verkeersborden zijn natuurlijk een fijne uitzondering op de dagelijkse ‘saaiere’ borden die men overall tegenkomt. Of het meer duidelijkheid schept in het geheel is natuurlijk maar de vraag. De boodschap die de meeste borden verspreiden zijn natuurlijk wel goed bedoeld, maar bij de meesten is er gewoon geen touw aan vast te knopen.

 

Laaghangende verkeersborden

Er is onlangs overleg geweest bij de gemeente Amsterdam over laaghangende verkeersborden in de binnenstad. Dit overleg gebeurde nadat verkeersborden die direct naast de weg stonden, door vandalen beklad en omgetrokken werden. Zo werd in 2015 in Amsterdam een verkeersbord omgetrokken, en dit bleek bij te hebben gedragen aan de oorzaak van een ongeluk. Een bestelbus heeft toen namelijk een verkeersbord geramd en daarna een auto geramd. Deze auto reed vervolgens tegen een huis aan. De automobilist en de bestuurder van het busje zijn vervolgens zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Dit is natuurlijk een kwalijke zaak voor zowel de bestuurders van de auto’s als voor de gemeente Amsterdam. Deze gemeente krijgt als gevolg van dit ongeluk waarschijnlijk een rechtzaak aan de broek aangezien het waarschijnlijk de schuld is geweest van de gemeente. Deze kan vervolgd worden omdat ze het verkeersbord niet tijdig gerepareerd hebben.

 

Veiligheid

Dit is een van de voorbeelden waarom er opgepast moet worden met het knoeien aan verkeersborden. Het is natuurlijk prima om het stadsverkeer een beetje op te fleuren, maar de veiligheid van de gewone burger moet voorop staan. 


Tags: verkeer, bizar, Nederland, verkeersbord, verkeersborden, grappige borden
Artikel geschreven door: willem_w.
Publicatie datum: 2015-05-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2015-05-28 17:19:59  
Ik voelde me als trouwe lezer van artikelwebsite de laatste maanden een beetje in de steek gelaten, maar ben blij dat er eindelijk weer iets leuks gepubliceerd wordt. Ga zo door.Reageer
gast - 2015-05-28 15:08:47  
Ik ben 3 jaar bezig hier in Noord-Scharwoude een bod te krijgen tegen vrachtwagens. De kopjes trillen in me kast en ik voel me onveilig in me ijgen huis. De gemeente wil er niet an. het is onveilig echt, voor je het weet rijd zon ding je huis binne terwijl je net met je bakkie koffie zit. groet, Willie. Reageer
gast - 2015-05-28 14:56:31  
Ik zei altijd al tegen Riet dat die verkeersborden veel te laag bij de grond hingen, maar dat verhaal van die bus en die auto, nee daar was ik nog niet van op de hoogte. Man, dat is me wat hoor, ze maken ook alles stuk waar ze hun handen op weten te leggen. Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving