aanmeld knop
dot

Lange afstand wandelen

IMG_6936.JPG
Wandelen is in Nederland momenteel erg populair. Dit artikel bevat informatie over m.n. lange afstandswandelingen in Nederland. Wat zijn het? Welke zijn er? Overnachtingsmogelijkheden.

Wat zijn lange afstandswandelingen?

Het zijn uitgezette wandelingen over lange afstanden door heel Nederland. Veel er van lopen zelfs door in andere landen in Europa. Dat zijn de GR of Grande Randonées. In Nederland zijn er momenteel 18 LAW ‘s (lange afstand wandelpaden). Daarnaast zijn er nog streekwandelingen.

 

NIVON

Er zijn boekjes van elke wandeling met routebeschrijvingen en foto’s van de omgeving. Deze worden uitgegeven door het NIVON. Daarnaast staat er informatie in over overnachtingsadressen en mogelijkheden van openbaar vervoer. De overnachtingsadressen zijn zowel particulieren als campings, hotels, bed en breakfast etc. Kijk voor informatie over de verschillende wandelingen op www.anwb.nl/wandelen

 

Vrienden op de fiets

Ik loop afstanden van gemiddeld 25 km. Het is mede afhankelijk van mogelijkheden van openbaar vervoer of van een overnachtingsadres. Het overnachten bij particulieren bevalt erg goed. Het is meestal prima verzorgd en met een uitgebreid ontbijt. Adressen staan in de boekjes van de Lange afstandswandelingen, die uitgegeven worden door het Nivon. Ook kan men adressen vinden bij ‘Vrienden op de fiets’ Dit is een organisatie met adressen van particulieren waar je kunt overnachten als je gaat fietsend of wandelen. Je kunt hier lid van worden voor 25 euro per jaar. Voor de overnachting betaal je  p.p.p.n. ong. 20 euro. Inclusief ontbijt.

  • De wandelingen lopen kriskras door Nederland.
  • Je komt op de mooiste plaatsen. Je verbaast je er ook over hoe mooi Nederland is.
  • Ook in de winter is de natuur vaak erg mooi.Of als het mistig is en je loopt in een natuurgebied.
  • De paden zijn vaak onverhard. Degenen die de routes hebben uitgezet proberen zoveel mogelijk om asfalt te vermijden en zeker probeert men zo min mogelijk autowegen te nemen.
  • Een enkele keer is er een wijziging in de route, B.V. door een nieuwbouwwijk of een nieuwe weg. Dit wordt dan vaak op internet aangegeven.

Wandelschoenen

Als we overnachten, rijden we vaak met de auto naar het overnachtingsadres. Daarna gaan we met het openbaar vervoer naar het startpunt en lopen terug. De tweede dag lopen we dan naar het eindpunt en weer met het openbaar vervoer terug. Het is belangrijk om goede wandelschoenen en  - sokken te dragen. Schoenen moeten voldoende steun geven en de tenen moeten ruimte hebben. Je voeten zetten meestal uit tijdens het wandelen, dus vooral geen te strakke schoenen. Sokken moeten goed ‘ademen’ en vocht opnemen.


Tags: wandelen, lange afstand wandelen, NIVON, wandelschoenen, overnachten, vrienden op de fiets
Artikel geschreven door: weetje.
Publicatie datum: 2012-08-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-07-11 11:04:22  
Bestaat er een boekje met alle afstandswandelingen in EuropaReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving