aanmeld knop
dot

Oorlog met je overtollig buikvet? Sluit vrede

Vet-verbranden.jpg
Het eerste wat je denkt wanneer je voor de spiegel staat en je overtollig buikvet ziet is dat het gewoon extreem lelijk is. Je wilt je zo snel mogelijk bedekken, maar welke kleding je ook draagt, toch blijf je je ervan bewust. Zelfs als het maar een ini-mini-tini beetje teveel is. Dat dat vet op je maagstreek ook gewoon ronduit gevaarlijk voor onze gezondheid is, willen we het liefst vergeten, maar zodra we wakker worden, worden we er weer mee geconfronteerd.

Help, bestaan er twéé soorten vet?

De overgrote meerderheid van de bevolking in westerse landen heeft teveel buikvet en krijgen het label opgeplakt obesitas te zijn. Juist ja, overgewicht hebben. Wat kun je nou echt doen om vrede te sluiten met dat vreselijke vet rondom heupen en buik? Juist; elimineren die hap! Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk vastgesteld dat alhoewel het in zijn algemeenheid ongezond is om overgewicht te hebben, het vooral gevaarlijk  is om teveel buikvet  te hebben. Er bestaan twee soorten vet dat je in je buikstreek hebt:

 • Het eerste type vet die, je ooit eens zichtbare buikspieren, bedekt , heet onderhuids vet, en ligt direct onder je huid en bovenop je spieren.
 • Het tweede type vet wat je in je buikstreek hebt heet visceraal vet. Pardon? Ja visceraal vet, dit vet ligt dieper in je buik en ónder je spieren en dus rondom je organen.

Ik heb geen vet aan mijn lichaam, alleen veel knuffelvlees, jaja

Visceraal vet speelt ook een rol bij het verlenen van de zogeheten bierbuik bij mannen, waarbij hun buik overdreven naar voren steekt maar tegelijkertijd een soort van hard is wanneer je erop drukt.

 

Ze brengen ernstige gezondheidsrisico's met zich mee, de onderhuidse vetlagen en het visceraal vet, maar wetenschap heeft bewezen dat buitensporig visceraal vet nóg gevaarlijker is dan onderhuids vet. Het vet rondom je organen dus. Beide soorten vet verhogen behoorlijk het risico om hart-en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, slaap apneu en verschillende vormen van kanker, en andere degeneratieve ziekten te ontwikkelen. Oei!

 

Waarom ik wel en zij niet?

Een van de belangrijkste redenen waarom jouw lichaam misschien meer visceraal vet ophoopt dan anderen zou kunnen komen door een te hoog koolhydraten voedingspatroon. Wat na verloop van tijd leid tot insulineresistentie. Door al die tijd je lichaam vol te hebben gepropt met suikers en zetmeel heeft je alvleesklier er nu moeite mee om het constante overtollige bloedsuiker te verwerken. En voila daar is ineens dat visceraal vet.

 

Hierbij verklaar ik de oorlog...

Dus, je hoogste prioriteiten zijn nu?

 • je wilt van je onderhuids vet af
 • je wilt van je visceraal vet af

Twee tips om de strijd aan te gaan met buikvet

Van de één op andere dag verlost zijn van je overtollig vet is een illusie, zo werkt het gewoon niet. En het verminderen van je maagvet met abrollers, supplementen, pillen die je hartslag verhogen, nee kan ik je ook niet aanraden. Wat wel degelijk effectief is gebleken zijn de volgende twee tips:

 • Bewegen met hoge intensiteit. Lage intensiteit training is gewoonweg niet zo effectief om juist dat visceraal vet weg te werken. Hoge intensiteit oefeningen, zoals intervaltraining, én gewichttraining zullen helpen met stabiliseren van je bloedsuikers.
 • Jezelf het juiste voedingspatroon aanmeten. Je lichaam helpen je bloedsuikerspiegel onder controle te houden en het laten herstellen van insulinegevoeligheid door middel van de juiste voeding. 

Ik wil dat iemand naar me kijkt zoals ik naar chocoladetaart kijk

Er is geen ontkomen meer aan. Afslanken, afvallen, vermageren, ontvetten, verdunnen, weet je, noem het zoals je wilt, het is een feit, yep, er is geen andere optie. Trouwens, de neveneffecten van het wegwerken van al dat vet zullen het allemaal waard zijn!

 • platte buik
 • zichtbare buikspieren
 • meer energie
 • huid wordt stralender, gladder, zachter
 • meer zelfvertrouwen
 • seksleven krijgt een boost
 • gezondheid verbetert

Het is niet onze fout dat de voedingsindustrie misleidend kan zijn, we lezen de etiketten met daarop geschreven 100% natuurlijk, vetvrij, caloriearm, light en dat soort dingen meer. Maar we zitten nog steeds met dat onderhuids vet opgescheept.

 

Richard Ridder heeft een gratis animatie video gemaakt waarin hij zijn grootste geheimen over vet verbranden onthult. Je leert een aantal ongebruikelijke, simpele, effectieve manieren om ongehavend als winnaar uit de strijd te komen. Lees meer over vet verbranden, om zo zonder al teveel honger te lijden, zonder te jojoën, jouw gezonde ideale gewicht te bereiken, en zowel onderhuids als visceraal vet voorgoed gedag te zeggen.

 

Buikspieren trainen met de Abtronic X2 Power

10 Kilo afvallen? Zo lukt het!
Afvallen doe je zo!
Afvallen is heel moeilijk?
Afvallen makkelijk? Tips!


Tags: onderhuids vet, buikvet, overtollig, effectief afvallen, vet verbranden
Bronnen: slideshare.net
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Ivana.
Publicatie datum: 2015-05-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving