aanmeld knop
dot

Incassobureau aan de deur en wat nu?

schulden-anp-lex-van-lieshout.jpg
De stapel rekeningen wordt iedere maand groter. Voor je het weet heb je de eerste incassobureau aan de deur staan. Al snel is er een wachtrij aan incassobureaus voor de deur. Wat doe je nu? Laat je het erop aankomen of onderneem je actie? Wanneer je niets doet wordt het alleen maar erger. Sommige mensen komen op straat te staan.
ComputerComputer

De uitgaven stijgen de pan uit!

Wordt de stapel met rekeningen iedere maand groter? Doordat alles duurder wordt, er onvoorziene uitgaven zijn of zelfs een inkomen minder is. De financiële balans is dermate verstoord dat het onze mentale welzijn uit zijn balans heeft gehaald. Hierdoor zijn we alleen nog maar bezig met het ene gat te dichten met het andere. Hierdoor zien we door de bomen het bos niet meer.

 

Overzicht over je schulden krijgen

Belangrijk is dat u al uw uitgaven noteert in bijvoorbeeld een schrift welke u altijd bij de hand hebt en in een oogopslag kan inzien. Daarnaast noteert u onderaan de uitgaven uw inkomsten. Via de website van zelfjeschuldenregelen.nl kan je zelf in 5 stappen een begin maken aan het einde van je schulden last.

Uitgaven

  • Vervolgens gaat U kijken wat de noodzakelijke uitgaven zijn en welke van minder belang zijn. Bijvoorbeeld tijdschriften en magazines zijn niet van levensbelang en kunnen makkelijker gemist worden dan de energie rekening. Controleer scherp waarop u kunt bezuinigen. Probeer alle abonnementen op tijdschriften en dergelijke, te zeggen. Ook giften aan goede doelen en dergelijke, gewoon opzeggen.
  • Kijk of u uw dagelijkse uitgaven voor levensonderhoud kunt verlagen door naar de markt te gaan of naar de goedkopere supermarkt en kledingwinkels. Kies eten wat in d e reclame is. Vlak voor sluitingstijd winkelen kan behoorlijk wat geld per maand schelen.
  • Koop geen nieuwe kleding maar herstel oude kapotte kleding waar mogelijk. Koop eventueel tweedehands zeer noodzakelijke spullen

Vergroot je inkomen

  • Naast het reduceren van de uitgaven wil je de inkomsten ook doen toenemen. Controleer het internet, het bied je kennis en kunde aan op de diverse sites en ga langs de uitzendbureaus om extra geld binnen te krijgen.

Incassobureau aan de deur en wat nu?

Incassobureaus kunnen je flink onder druk zetten om hoe dan ook te betalen. Een incassobureau mag geen officiële documenten zoals een dagvaarding uitbrengen. Voel je je geïntimideerd? Dan kan je op de website van de consumentenbond onder "Haal je recht - Advies - Incasso - Incassobureau" meer lezen. Niet alle incassobureaus hebben deze werk methode, maar zijn bereid mee te werken aan een oplossing. Want van een kale kip kan je nu eenmaal niet plukken.


Neem contact op met de schuldeisers

Vraag om een betalings regeling bij uw schuldeisers, nadat U uw verhaal hebt gedaan. Via de diverse instanties en eerder opgegeven websites zult U kunnen lezen dat het verstandig is eerst uw vaste maandelijkse lasten als eerst te betalen. Wat er daarna overblijft kunt U over de resterende schuldeisers verdelen, afhankelijk van de afspraken die U met de schuldeisers gaat maken. U zult dus uw huishoudboekje of schrift, zoals eerder besproken, op orde moeten hebben. Sluit geen nieuwe leningen af ook niet bij familieleden. Websites die je geld willen lenen zonder BKR toetsing vragen absurde hoge rente percentages, die kunnen oplopen tot wel 13 procent, waarbij je alleen maar verder in de problemen komt omdat deze het meestal weer binnen 30 dagen of 45 dagen terug willen, inclusief de rente.


Hulpverlening bij schulden

Als je er met de websites niet meer uitkomt, zoals die van "Zelf je schulden regelen" en de consumentenbond en zo zijn er nog vele websites, dan moet je een afspraak maken bij je gemeente voor schuldhulpverlening.


Tags: Incassobureau, schulden, schuldeisers, geld
Bronnen: Consumentenbond.nl, zelfjeschuldenregelen.nl
Artikel geschreven door: MneyBoxNL.
Publicatie datum: 2015-05-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving