aanmeld knop
dot

WK Sudoku

zm.jpg
Het spel sudoku is pas 10 jaar geleden geïntroduceerd in Nederland, maar is niet meer weg te denken uit de kranten, puzzelblaadjes en magazines. Het populaire spel laat je je brein trainen terwijl je iets leuks doet. Het spel is zelfs zo populair en er zijn mensen die er zo goed in zijn dat er een Nederlands kampioenschap voor georganiseerd wordt.
GamesGames

Nederlands Kampioenschap Sudoku

Bij het Nederlands Kampioenschap Sudoku, gaat het er serieus aan toe. In 2014 bestond het Nederlands kampioenschap uit 16 verschillende puzzels van oplopende moeilijkheidsgraad. In totaal kregen de deelnemers 2 uur de tijd om alle puzzels te maken. Iedere goed ingevulde puzzel leverde een bepaald aantal punten op.

 

2014

Het totaal aantal te behalen punten bedroeg, zeer toepasselijk, 2014. De winnaar van de NK in 2014 voltooide alle puzzels foutloos in 1 uur en drie kwartier. Op de tweede plaats werd een tijd behaald van 1 uur en 55 minuten.

 

WK Sudoku

De beste spelers van het NK spelen, bijna vanzelfsprekend, ook mee in het Wereld Kampioenschap of WK. Nederland wordt in 2015 dan ook vertegenwoordigd tijdens de wereldkampioenschappen in Bulgarije. Nederland doet het over het algemeen goed op wereldniveau, maar er kwam nog nooit een Nederlander met de wereldtitel op zak terug naar huis. Sinds 2006 worden er WK Sudoku gehouden. Over het algemeen doen de Amerikanen, Japanners en Tsjechen het heel goed. In 2014 werd Kota Morinishi (Japan) wereldkampioen. 

 

Meedoen NK?

Als u ambities heeft om een keer aan een NK (Nederlands Kampioen) Sudoku mee te doen, dan is sudokuonline.nl een goed platform om praktijkervaring op te doen. Vele soorten puzzels op verschillende niveaus op deze website dragen bij aan een gedegen training. Er zijn allerlei soorten sudoku’s verzameld variërend van makkelijk tot expert, met alle duidelijke uitleg.

 

Egytische sudoku

Kent u bijvoorbeeld de Egytische sudoku? In dit spel werkt u niet met cijfers maar met tekens. Dagelijks Sudoku laat u strijden tegen de klok, waardoor er een extra moeilijkheidsgraad ontstaat. En op de homepage vindt u de puzzel van de dag.

 

Oefenen met Sudoku

We wensen u veel succes met het oefenen op de sudoku website en hopen van harte uw naam een keer aan te treffen in de uitslag van het WK sudoku.


Tags: sudoku, spellen, spelen
Bronnen: worldpuzzle.org/championships/wsc/2014-united-kingdom/
ComputerComputerArtikel geschreven door: babblebyte.
Publicatie datum: 2015-06-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving