aanmeld knop
dot

Handige handjes

hamer.jpg
Als je handige handjes hebt dan kun je een bouwopleiding volgen om je te scholen in een praktische richting. Metselaar, timmerman en tegelzetter bijvoorbeeld. Er zijn verschillende niveaus zodat je echt de praktische kant op kunt gaan, maar ook kun je een niveau hoger zodat je uitvoerder zou kunnen worden.

Kinderen moeten al vroeg bedenken wat ze willen worden later. Al op de basisschool wordt erover gesproken zodat ze hier al over na kunnen denken. De richtingen waar ze uit kunnen kiezen zijn gelukkig heel divers. En het wordt ook enigszins bepaald door het niveau van de kinderen. Als ze dokter willen worden maar ze zijn niet heel goed in leren en het niveau is lager dan nodig dan wordt het natuurlijk moeilijk. En voor de handige handjes is het ook moeilijk, want er zijn zoveel mogelijkheden waar ze uit kunnen kiezen.

 

Praktische beroepen in de bouw

In de bouw bijvoorbeeld heb je veel onderdelen en beroepen. Je hebt voor deze beroepen een bijpassende opleiding dus kinderen die later een bouw beroep willen uitoefenen hebben keuze zat. Enkele voorbeelden:

  • Metselaar

  • Timmerman

  • Tegelzetter

Metselaar

Als metselaar in de bouw maak je verschillende soorten muren, dragend of scheidend, van verschillende materialen. Je maakt ook complexe metselwerken en je moet beschadigingen in metselwerken kunnen herstellen.Je werkt over het algemeen samen met meerdere collega’s maar toch moet je wel zelfstandig kunnen werken. Metselwerken vormen een basis van een gebouw.

 

Timmerman

Als timmerman in de bouw ben je voer je verschillende werkzaamheden uit. Het begint met betonconstructies en betimmeringen hiervan. Ben je allround timmerman dan ben je bij meerdere werkzaamheden betrokken. Je moet ook kozijnen en deuren plaatsen en stellen en kapconstructies maken, dakwerk betimmeren en ruimtes aftimmeren. De timmerman is er niet alleen voor de grove constructies, maar juist ook voor de fijne afwerking. Net als de tegelzetter zorgt de timmerman hiervoor.

 

Tegelzetter

Bij elk project is de afwerking natuurlijk belangrijk. Hier komt ook de tegelzetter bij kijken. De tegelzetter zorgt ervoor dat ruimtes betegelt worden. Dit kan zijn binnen of buiten en wanden en vloeren kunnen worden betegelt. Deze afwerking is vooral belangrijk in badkamers en toiletten. Een goed afgewerkte ruimte zorgt voor een goede uitstraling.

 

Bouwopleiding

Voor al deze beroepen is het belangrijk om een goede opleiding te volgen. Bij Bouwopleiding Zuid West kun je deze opleidingen op verschillende niveaus volgen. Dus er is altijd wel een passende opleiding te vinden om je te scholen zodat je in de bouw aan de slag kunt. Heb je de opleidingen op niveau 3 gevolgd dan zou je daarna een vervolgopleiding op niveau 4 kunnen volgen. Heb je dit niveau gevolgd dan zou je uitvoerder, calculator of werkvoorbereider in de bouw kunnen worden. Dit is natuurlijk een juist vervolg zodat je niet altijd zelf hoeft te blijven bouwen. Wel zo fijn voor later natuurlijk.


Tags: bouwopleiding, klussen leren, metselaar, timmerman, opleiding

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: sannevermeulen.
Publicatie datum: 2015-06-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving