aanmeld knop
dot

Psoriasis vrij

rugpijn2.jpg
Psoriasis, een vervelende erfelijke aandoening die ons behoorlijk kan storen in ons dagelijks leven. Het is niet alleen een vervelend gezicht maar het kan ook nog eens vreselijk jeuken. Genezen? Nee dat kan niet. Maar dure crèmes en zalfjes zijn misschien niet nodig, je kunt ook andere methodes proberen.

Al jaren heb ik last van psoriasis. Het begon al jong op mijn hoofdhuid. Tijdens mijn pubertijd rond een jaar of 16 begon het langzaam over mijn hele lichaam te trekken. Vreselijk! Mensen kijken naar je en vragen zich af wat je hebt. Je krabt je huid kapot en het scheren van je benen is een drama aangezien je alle plekjes snel open scheert.

 

Lichttherapie

Van de huisarts werd ik doorgestuurd naar de dermatoloog. Die bood toen lichttherapie aan. 3 maanden lang 3x in de week naar het ziekenhuis. Maar... ik moet zeggen, na alle zalfjes en dingetjes was dit wel hetgeen wat echt goed hielp! Ik ging tevreden weer weg. Maar nog geen 3 maanden later zat ik weer onder. Al die moeite en tijd die ik erin gestoken had was eigenlijk voor niks geweest. Weer terug na een tijdje. Tja... ik kon kiezen, of maar weer lichttherapie of anders zware medicijnen waar ik onvruchtbaar van kon worden. Dit ging me te ver. Ik moest me er maar bij neerleggen.

 

Stop psoriasis

Ik ontdekte de cursus Stop Psoriasis. Een stappenplan om jezelf te helen van binnenuit. Eigenlijk zo logisch als je het leest.Je huid weerspiegelt je gezondheid. En dat is vaak waar. Maar helen, daar geloofde ik niet in. Ik besloot het toch te proberen. Met goede aanpassingen in de dingen die je eet maak je een sterker immuunsysteem en heelt je lichaam zichzelf. Ik was er nogal sceptisch over. Ik had al zoveel geprobeerd en zeker ook op homeopathisch gebied. Maar de resultaten zijn beter dan ik verwachtte. Mijn huid is voor 90% beter dan eerst, en als de lekkere zomerzon er is, is er eigenlijk niet veel meer van mijn psoriasis te zien. Ik zit letterlijk en figuurlijk, lekkerder in mijn vel.

 

Kan je genezen?

Het is geen geneesmiddel natuurlijk, het zijn aanpassingen die je maakt in je leef- en eetpatroon, waardoor psoriasis verbeteren kan. Voor mij heeft het veel effect gehad. Ik gebruik bijvoorbeeld geen hormoonzalf meer. Helaas is psoriasis niet echt te genezen, maar je klachten kunnen met aanpassingen wel aanzienlijk verminderen.

 

Hormoonzalf

Ik heb al een tijdje geen dure zalfjes meer gebruikt, en ook geen hormoonzalf waar me huid zo dun van wordt. Lees meer over deze stap-voor-stap cursus bij Psoriasis Stoppen.

 


Tags: psoriasis, huidaandoening, exceem
Artikel geschreven door: Speklapje.
Publicatie datum: 2015-06-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving