aanmeld knop
dot

Waterpolo

Volleybal.jpg
Waterpolo is een groeiende sport in Nederland. En kent nu meer dan 150 verenigingen door heel Nederland. Waterpolo is een contactsport, dat gespeeld wordt met 1 keeper en 6 veldspelers. Waterpolo is een pittige sport die veel van je spieren vergt, en ook een heel leuke sport om naar te kijken.

Als mensen mij vragen welke sport ik doe zeg ik altijd waterpolo. Vaak is het zo dat mensen niet weten wat waterpolo is. Eigenlijk verbaast me dat best wel. Want op de olympische spelen is Nederland 1e geworden. En dat was toch echt wel in het nieuws. Sommige mensen denken dat waterpolo alleen een sport is voor heren.

 

Waterpolo voor vrouwen

In werkelijkheid klopt daar niks van (vaak) pakken de vrouwen meer prijzen dan de mannen. Ook zie ik op de club dat steeds meer meisjes zich aanmelden. Maar ook de jongens zijn goed vertegenwoordigd in het waterpolo. 

 

Waterpolo als beroep?

Waterpolo is in Nederland niet echt een grote sport en salaris is er iet in een 1e team. Hooguit een vergoeding voor de gemaakte reiskosten en een beetje extra voor jezelf. In landen als Italië en Kroatië is het wel mogelijk om van waterpolo je beroep te maken. Er valt in die landen nog aardig wat te verdienen met waterpolo. Mocht je die top willen bereiken moet je natuurlijk heel hard trainen en een beetje aanleg hebben natuurlijk.

 

Waterpolo een ruige sport?

Sommige mensen zeggen als ik over waterpolo begin: oh maar dat is toch een gemene sport? Mijn antwoord is dan altijd dat valt wel mee. Er zijn altijd maar een paar teams die echt alles doen om je te verzuipen maar de meesten spelen gewoon normaal.

 

Scheidsrechter

Ook heb je altijd die ene scheidsrechter die alles door de vingers ziet. En als jij een kleine overtreding maakt je er gelijk uitgestuurd wordt. Frustrerend is het wel. Maar zeg nou zelf is het bij een sport als voetbal nou anders? Ik denk het niet.

 

Spelregels

Mensen vragen mij altijd hoe waterpolo werkt dan zeg ik altijd het is eigenlijk handbal maar dan in het water. En meestal snappen mensen het dan gelijk. Alleen er zijn natuurlijk altijd een aantal verschillen. Zo speel je bij waterpolo met een bal ter grote van een voetbal en de bal is ook ongeveer even zwaar. 

 

Wedstrijd

Een wedstrijd begin je door allemaal aan de korte kant van het zwembad te liggen. 3 links van het doel en 3 rechts van het doel en de keeper in het midden. Een van de spelers moet voor de bal zwemmen de bal wordt door de scheidsrechter in het midden neergegooid. En moeten de 2 spelers die voor de bal gaan (een van de tegenstander en een van je eigen team) de bal zo snel mogelijk zien te pakken zodat jou team de bal krijgt. En dan moet je natuurlijk zien te scoren.

 


Tags: Waterpolo, spelregels, watersport, zwemsport, waterpolo vrouwen
Artikel geschreven door: petra123.
Publicatie datum: 2015-06-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving