aanmeld knop
dot

Stickers met afbeelding van een rolstoel

logo-tekst.jpeg
Ik reed laatst naar huis. Voor mij reed een busje dat een sticker op zijn achterraam had zitten met daarop een rolstoel. Naast deze sticker, zat een sticker geplakt met daarop de tekst: ‘3 meter afstand houden in verband met inrijden rolstoel.’ Deze tekst was echter zo klein gedrukt dat die met moeite te lezen was.
GamesGames

Waar moet je op letten?

Als je een sticker op je autoraam plakt, is het belangrijk dat de sticker opvalt. Ook is het belangrijk dat de tekst op de sticker goed leesbaar is. Anders loop je het risico dat mensen de boodschap niet zien en daarom niet aan je verzoek voldoen. Daarnaast moet de sticker niet te gemakkelijk te verwijderen zijn, in verband met vandalisme. Als je stickers bestelt kun je er voor kiezen om een raamsticker te bestellen die je aan de binnenkant van het raam kunt plakken en waarbij de tekst en de afbeelding aan de buitenkant zichtbaar zijn.

 

Kies herkenbare stickers

Meestal zijn de stickers met daarop een rolstoel blauw met een wit symbool van een persoon in een rolstoel. Toch kom je soms ook wel andere kleurencombinaties tegen. Voor de herkenbaarheid is het het handigste om een blauwe sticker te nemen, omdat mensen deze sticker herkennen. Qua tekst kom je ook verschillende varianten tegen:

  • 3 meter afstand houden in verband met inrijden rolstoel;
  • aub niet parkeren binnen 3 meter achter dit voortuig;
  • afstand houden svp ivm inrijden rolstoel, bedankt.

Het maakt in wezen niet zoveel uit welke tekst je neemt, als deze maar duidelijk leesbaar is.

 

Grappige en nuttige stickers

Behalve de stickers om aan te geven dat mensen afstand moeten houden, heb je ook humoristische stickers als:

  • failed skydiver!;
  • princess on wheels;
  • I did my own stunts.

Daarnaast heb je ook stickers om mensen er op te wijzen niet op een gehandicaptenparkeerplaats te gaan staan. Zo kwam ik bijvoorbeeld deze voorbeelden tegen:

  • If you’re jealous of my parking space, I’ll glady trade my wheels;
  • You can have my handicap parking spot if you take my paralysis too.

Andere doeleinden sticker

De sticker met rolstoel wordt overigens niet alleen op auto’s gebruikt. Als je een restaurant of winkel hebt kun je de sticker bij de ingang opplakken om aan te geven dat je zaak rolstoelvriendelijk is of toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Ook bij kantoorpanden zie je dit soort stickers. Daarnaast kun je de sticker ook gebruiken om aan te geven wat het invalidentoilet is. Ook voor dat soort stickers kun je bij Sticker.nl terecht. 


Tags: stickers, sticker.nl, invalidensticker, rolstoelstickers
ComputerComputerArtikel geschreven door: LisaVbeek3.
Publicatie datum: 2015-06-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving