aanmeld knop
dot

Hoe leer je het beste een taal?

Vlaggen.jpg
Een taal leer je niet zomaar, dus hoe kun je dit nu het beste leren en hoe lang duurt het voordat je iets begrijpt van deze nieuwe taal? Een andere taal spreken is niet alleen leuk, en handig als je in een ander land bent, maar ook maakt het je kansen op de arbeidsmarkt groter. Hoe leer je snel een vreemde taal?

Het allersnelst leer je een vreemde taal als je, zoals het mooi gezegd heet, full emersion gaat. Full emersion houdt in dat je naar het land gaat waar de taal gesproken wordt en daar een intensieve taalcursus volgt en er ook verblijft, bijvoorbeeld bij een lokaal gastgezin. Je bent dan eigenlijk 24 uur per dag bezig met de taal en je wordt continu gedwongen de taal te spreken, en proberen te begrijpen.  Dan gaat het snel. Natuurlijk is het op locatie leren van de taal altijd een van de beste methodes, je bent dan buiten je lessen ook continu bezig met de taal, waardoor je leercurve veel sneller is. Naast het spreken en verstaan van de taal leer je ook veel van het land de cultuur en tijdens het verblijf bij een gastgezin leer je ook enorm veel van de lokale gewoontes.

 

Een vreemde taal leren spreken

Kinderen leren een taal het beste als ze niet ouder zijn dan drie a vier jaar. Als kleine kinderen dus meertalig worden opgevoed, door opvoeders die de taal vloeiend en accentloos spreken, spreken kinderen een taal op den duur ook vloeiend. Zonder accent. Maar vaak willen mensen juist als ze ouder zijn alsnog een extra taal leren. Bijvoorbeeld Spaans, Duits of Frans. Je leert deze dan nooit meer accentloos spreken, maar zeker goed genoeg om optimaal te communiceren met anderen.

 

Welke taal wil je leren spreken?

Afhankelijk van de taal die je wilt gaan leren, en of deze binnen dezelfde familietalen valt die je al kent, en of je al enige vorm van kennis hebt van de taal, is het mogelijk om je niveau binnen 4 tot 8 weken flink te verbeteren. Bijvoorbeeld:

  • Spaans
  • Frans
  • Duits
  • Engels
  • Italiaans

Ken je de taal helemaal nog niet dan zul je al na twee weken toch al een woordje kunnen spreken en verstaan. Wil je een nieuwe taal echt volledig leren spreken, dan duurt het wellicht enkele jaren. Wil je een taal goed onder de knie krijgen dan ben je al snel een half jaar tot een jaar verder.Wil je echter een taal leren spreken op een zodanig niveau dat je gesprekken in die taal kunt voeren, ben je met taalles al geheel geholpen.

 

Taalles

Naast het leren op locatie kun je natuurlijk ook taallessen volgen in Nederland, deze zijn vaak minder intensief maar ook een goede methode om gestructureerd de lessen te volgen, en een taal te leren spreken en verstaan. Deze worden bij voorkeur privé gegeven, door grotere opleiders en in sommige steden ook aangeboden via hoge en middelbare scholen.

En je hebt ook de mogelijkheid om online een cursus te volgen of te boeken, en  cd's te bestellen waarmee je thuis, in de auto of bijvoorbeeld tijdens vakanties, een taal kunt leren spreken en verstaan. Bij deze vorm van cursus volgen is het echt aan de cursist zelf om de discipline te hebben om bezig te zijn met het leren van de taal en het volgen van de cursus. Als je dit continu doet dan zul je ook via die weg snel een goede basis kunnen leggen voor het kennen van een nieuwe taal.


Er zijn verschillende methodes om een taal te leren, zoals bijvoorbeeld Spaans leren. Thuisstudie opleiders zijn er in overvloed, en je leert stap-voor-stap een taal spreken, verstaan en toepassen. Je leert de basiskennis van dagelijkse gesprekken, maar ook leer je meer over de cultuur en gewoontes in een land.


Tags: Taal leren, taalcursus, Spaans leren spreken, Spaanse cursus, vreemde taal leren spreken

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: GETINT.
Publicatie datum: 2015-06-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving