aanmeld knop
dot

Houten horloges en zonnebrillen van hout

panerai.jpg
De laatste tijd is hout helemaal in. We zien diverse modeaccessoires zoals bijvoorbeeld houten horloges en houten zonnebrillen in verschillende prijsklassen, maar hoe zit het met de kwaliteit? Zijn alle producten uit China waardeloos? Of is het juist een goede koop?

Vanaf 2015 verschijnen er steeds meer houten producten op de Nederlandse markt. In het voorjaar en de zomer van 2015 zagen we onder andere het houten horloge en de houten zonnebril hun intrede in de modewereld maken. 


Kwaliteit houten horloges

Er is inmiddels een ruime keuze aan merken en modellen, maar hoe zit het met de kwaliteit van deze producten? We zien tegenwoordig een diversiteit aan fabrikanten uit de Verenigde Staten, Europa en Azië. Maar waar wordt nu de beste kwaliteit gefabriceerd? Kunnen we bijvoorbeeld alle producten uit Azië al direct afschrijven als rommel?

 

Houtenzonnebrillen en horloges uit China

Met name in China bevinden zich veel fabrikanten die horloges en zonnebrillen tegen een zeer lage prijs aanbieden. Wat hierbij opvalt is dat de modellen van de verschillende fabrikanten onderling erg veel gelijkenis vertonen. Dit wil echter niet zeggen dat de kwaliteit van de producten per definitie slecht is, maar vaak geldt wel de regel: “Goedkoop is duurkoop.”


Westerse producten van hout

De horloges die in Europa en in de de Verenigde Staten worden gefabriceerd hebben een eigen karakter. De fabrikanten uit deze gebieden produceren hun producten op een duurzame en verantwoorde manier. Zo wordt niet alleen duurzaam hout gebruikt bij de vervaardiging van de producten gebruikt, maar helpen veel fabrikanten ook nog eens mee aan de herbebossing door voor elk product dat men verkocht heeft een boom te planten.

 

Duurzame houtsoorten

Behalve trendy en duurzaam én het feit dat elk product uniek is, hebben deze producten door het gebruik van hout als productiemateriaal nog meer voordelen ten opzichte van de normale horloges die gemaakt zijn van traditionele materialen zoals metaal of plastic. Er wordt bij de productie van deze horloges alleen gebruik maakt van 100% duurzame en houtsoorten en er worden geen chemicaliën zoals verf of vernis gebruikt, waardoor deze producten duurzaam zijn en de kans op bijvoorbeeld huiduitslag bij het dragen van een bril van hout of een horloge van hout, erg klein wordt.

 

Nadelen houten gebruiksvoorwerpen

Uiteraard heeft het gebruik van hout ook enkele nadelen. Zo zijn horloges niet waterdicht (meestal wel spatwaterdicht). Daarmee kunnen ze in het dagelijks gebruik prima gedragen worden, maar is het raadzaam het horloge af te doen wanneer je naar het zwembad gaat of bijvoorbeeld tijdens het douchen.


Hout is kwetsbaar

Bij de horloges van betere kwaliteit is het glas normaal gesproken krasbestendig, de houten kast en de houten band zijn uiteraard minder krasbestendig dan een horloge van staal. Hout is een warm en natuurlijk materiaal, veel warmer dan bijvoorbeeld metaal of plastic, maar juist omdat het zo puur is, is het ook ietsje kwetsbaarder. Met de juiste zorg gaat het echter jarenlang mee. Bovendien ziet het er prachtig uit.


Collectorenitem of een blijvertje?

De komende tijd zal moeten blijken of deze houten accessoires slechts een hype zijn of dat deze duurzame producten een vaste plek binnen de modewereld zullen gaan innemen. Gezien het eigentijdse karakter en de duurzaamheid mogen we verwachten dat we deze hippe, trendy én duurzame producten vaker tegen zullen gaan komen. Toch is het misschien handig om een van de mooie spullen aan te schaffen, want als het collectors items worden zouden ze wel eens heel veel waard kunnen worden.

 


Tags: houten, horloge, zonnebril, duurzaam
Artikel geschreven door: tflink.
Publicatie datum: 2015-06-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving