aanmeld knop
dot

10 dingen om niet te vergeten als je op vakantie gaat

Hawaii.jpg
Inpakken voor een vakantie is ontzettend leuk, maar de angst om iets te vergeten kan ook voor de nodige stress zorgen. Met een checklist kan je ervoor zorgen dat je niets vergeet. Begin bij voorkeur al ruim van tevoren op de lijst te schrijven wat je mee wilt nemen. Maar als je een last-minute vakantie boekt, kan je deze checklist als hulpmiddel gebruiken.

Als je op vakantie gaat vergeet je meestal wel iets mee te nemen. Het is geen ramp als je schone sokken vergeet, want die koop je zonder problemen in het buitenland. Maar je ID of je medicijnen, dat is veel lastiger. Daarom is een lijst van tien zaken die je in ieder geval goed geregeld moet hebben voordat je op vakantie gaat, erg handig. Natuurlijk verschilt het per bestemming wat je nodig hebt, maar tien basics zijn voor iedere vakantie nuttig om in gedachten te houden!

 

Checklist vakantie koffers inpakken

  • Reisdocumenten. Zorg dat iedereen van het gezelschap een paspoort of (binnen Europa) een ID-kaart bij zich heeft. Controleer of deze documenten nog geldig zijn tot het einde van de vakantie. Check ook of er voor jullie bestemming nog aanvullende documenten nodig zijn, zoals visums of inentingsbewijzen.
  • Reisverzekering. Veel mensen hebben een doorlopende reisverzekering: in dat geval is het belangrijk om bij iedere vakantie te controleren of hij geldig is voor het gebied waar jullie heengaan, en wat hij wel en niet dekt. Heb je nog geen reisverzekering, sluit hem dan zo snel mogelijk af!
  • Zorgpapieren. Als je gewond in het buitenland zit, is het wel zo prettig om al je zorgdocumenten gewoon bij de hand te hebben. Neem dus al je verzekeringspasjes mee, hou de gegevens van je arts bij de hand en zorg dat je hulpverleners informatie kunt geven over je bloedgroep en eventuele medicatie.
  • Autopapieren. Ook in het buitenland kun je gevraagd worden om je autopapieren te laten zien. Zorg dus dat je je verzekering, gelijkvormigheidsattest, inschrijvingsbewijs en schouwingsbewijs bij de hand hebt - en vergeet natuurlijk je rijbewijs niet!
  • Route. Waarschijnlijk heb je een tomtom in de auto, maar die kan kapot gaan. Het is daarom altijd verstandig om papieren kaarten mee te hebben, eventueel met de route er al op getekend.
  • Medicatie en verzorging. Als je medicijnen gebruikt, is het belangrijk om te checken of je genoeg bij je hebt voor de hele vakantieperiode. Denk verder aan zaken als zonnebrandcrème, antimuggencrème en pilletjes tegen wagenziekte.
  • EHBO. In noodgevallen heb je echt geen tijd om in die Aziatische supermarkt naar verband te gaan zoeken, dus zorg dat je zelf een EHBO-doos meehebt. Het handigste is het wanneer iemand uit het gezelschap ook een EHBO-cursus gevolgd heeft.
  • Geld. Natuurlijk heb je je pinpas altijd bij de hand, maar vaak heb je ook gewoon een paar muntjes cash nodig. Wissel daarom van tevoren vast wat contant geld voor ieder land waar je doorheen komt, zodat je in noodgevallen altijd wat voorradig hebt.
  • Telefoon. Soms kan het handig zijn om een nieuwe sim-kaart te kopen voor het land van bestemming, of om de voorwaarden van je bestaande abonnement te veranderen. Kijk dat voor vertrek even na. Vergeet daarnaast je oplader niet in te pakken!
  • Contact met thuis. Als iemand je planten of je huisdier verzorgt, is het prettig als die persoon je bij noodgevallen kan bereiken. Laat dus altijd adres- of telefoongegevens achter. Vergeet zelf ook niet om adressen van het thuisfront mee te nemen, nuttig als je bijvoorbeeld kaartjes wilt versturen.

Last-Minute boeken?

Een leuke last-minute vakantie is avontuurlijk.


Tags: budget last minute, goedkope last minute, Vliegvakanties,
Bronnen: budgetlastminutes.be
Artikel geschreven door: Stanley.
Publicatie datum: 2015-06-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving