aanmeld knop
dot

Volvo veiligheid

logo-tekst.jpeg
Volvo staat voor veiligheid, degelijkheid, zeer fraaie oldtimers die niet stuk te krijgen zijn en het staat voor een actieve gebruikerscommunity. Een groep die bereid is om elkaar te helpen, zowel in het "echt" als op het Internet. In dit artikel leest meer over de onderliggende oorzaken en waarden.
GamesGames

Volvo en Zweden

Het Zweedse Volvo is beroemd vanwege zijn veiligheid, en omdat een Volvo een lang leven beschoren is. Een oldtimer van Volvo is geen uitzondering, maar eerder regel.

 

Volvo, bijna 90 jaar

Volvo bestaat sinds april 1927 en heeft sinds die tijd een opmerkelijke reputatie opgebouwd. En ondanks de crisis in de beginjaren van deze eeuw, levert het merk nog steeds top auto's die naast veel comfort en rijgenot, veiligheid als kenmerk hebben. Wie ooit een Volvo gereden heeft, of er nu een rijdt, weet dat de auto ook goed te onderhouden is. Zelfs voor oudere modellen zijn Volvo onderdelen makkelijk te verkrijgen.

 

Oldtimer

Niet veel fabrikanten kunnen op zoveel oldtimers wijzen als de Zweden. De bekende 'Kattenrug,' de Amazon en de 200-serie komen met enige regelmaat voorbij. Deze Volvo’s zijn enorm geliefd bij de rijders. Deze rijders zijn vaak verbonden in actieve clubs. Deze clubs komen regelmatig bij elkaar om elkaars auto te bewonderen, om de auto’s nog mooier te maken maar vooral om over de passie voor de Volvo Oldtimer te spreken. Bij deze clubs zie je vaak een enorme saamhorigheid en de bereidbaarheid om elkaar te helpen als iemand met een probleem of vraag zit. Men helpt elkaar dan vaak totdat het is opgelost. Dit is alleen nog maar de “offline hulp.”  Ook online is er een enorme bereidheid om elkaar te helpen bij vragen, problemen of bij mensen die de stap willen maken naar een oldtimer. De Volvo-rijders genieten ervan om elkaar verder of op weg te helpen. Als er via internet niet geholpen kan worden, dan kan er altijd afgesproken worden via een van de verenigingen. Zo zie je een mooie wisselwerking tussen het internet en de “werkelijke” wereld. Dit geldt voor zowel jongs als oud. Want de oudere Volvo-rijders weten ook steeds vaker het internet te vinden (via de tablet, de pc, of via de smartphone).

 

Onderdelen oldtimers

Om deze auto's te kunnen onderhouden, moet men eenvoudig Volvo onderdelen oldtimer kunnen verwerven. Daarnaast geldt dat het totaalplaatje moet kloppen. Een oldtimer die duur in onderhoud is, zal niet zoveel in het straatbeeld te zien zijn.

 

Stationwagen

Met name de zeer ruime stationwagens van Volvo zijn erg in trek bij gezinnen en middenstanders. De enorme laadruimte die de wagen aanbiedt, in combinatie met de ruimte voor de passagiers, maakt dit model zo aantrekkelijk. De relatief lage kosten voor onderhoud en Volvo onderdelen voegen daar een extra dimensie aan toe.

 

Comfort

Kon men bij de 200-serie nog stellen dat de Volvo bijna als een tank op de weg lag, tegenwoordig is het meer op de weg zweven. Het comfort van een Volvo is uitgegroeid tot een van zijn beste verkoopargumenten. Naast de vele ingenieuze veiligheidsfactoren. Volvo was het bedrijf dat het Side Impact Protection System (SIPS) introduceerde. Dat geldt ook voor ABS en het kinderslot. Of voor het Roll Over Protection System (ROPS) en uiteraard voldoen de auto's aan alle Euro NCAP's testen. De zorg voor veiligheid is ook terug te vinden bij de Volvo onderdelen, omdat het geheel net zo sterk is als het zwakste onderdeel.


Tags: Volvo, zweden, Volvo onderdelen
Artikel geschreven door: Helena.
Publicatie datum: 2015-06-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving